Rozdílné zorničky

4
22.8.04 17:34

Rozdílné zorničky

Ahojte, holky, mám 3-měsíčního chlapečka a vypozorovali jsme u něj rozdílné zorničky, když jsou zvětšené. Naše lékařka nás uklidnila, že to nejspíš nic neznamená a že se to časem upraví, ale stejně mě to trápí… Setkala se s tím některá z Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
22.8.04 23:20

Ahoj Isule,
máme 5ti měsíčního chlapečka a když jsme s ním byli u lékařky, taky ho pozorovala, jestli je nemá rozdílné, ale neměl. Ale nestavila se k tomu jako kdyby to bylo něco strašnýho, prý to bývá časté.
Nevim, jestli Ti to pomohlo, měj se hezky.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
23.8.04 00:54

Ahojky!

Naše holčička také měla a stále má(má 20 měsíců)rozdílné zorničky.Přišla jsem na to náhodou,když jí byly taky 3 m.Tehdy měla zánět spojivek(ucpaný slzovod),Pamycoinové kapky nezabíraly,dostala tedy nějaké s kortikoidem,po kterých byl zánět pryč.Náhodou jsem ale studovala vedlejší účinky,kde psaly právě o rozšíření zorniček.No,a to kapané očičko bylo opravdu širší.Kapkami to ale nebylo,takže jsme absolvovaly návštěvu u očaře.Lékař jí vyšetřil oční pozadí,ptal se na šilhavost,která nebyla a ujistil mě,že má obě oči v pořádku a snad se to srovná.Zatím je to pořád trošku znát,ale jen když se podívám hodně zblízka.A Klárce to nejspíš vůbec nevadí
Hodně štěstí :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.1.05 10:45

Ahoj,
moje holčíčka 6měs. má také jednu zorničku větší, je to patrné zejména v šeru nebo při umělém světle. Byli jsme u očařě, vyšetřil ji, řekl, že to může znamenat těžkou krátkozrakost, ale taky to nemusí znamenat nic a že máme přijít na kontrolu v roce. Takže čekaáme a uvidíme. Snad to bude v pořádku…
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.3.15 16:59

Řeším podobný problém. Synovi je 8 měsíců a má každou zorničku jinou. Prvně jsem to pozorovala kolem 2 měsíců, to ještě doktorka řešit nechtěla, že je brzy. Potom mi to přišlo jednu dobu, že dobrý a hlavně jsme řešili jiné problémy, tak se to odsunulo stranou, ale když se zaměřím, tak to je pořád, hlavně když je šero nebo umělé světlo, tak má pořád pravou zorničku o kus větší.
Za týden půjdeme k doktorce, tak se nenechám odbýt a budu to chtít řešit.
Kdo jste to řešil u svých dětí? Jak to dopadlo? Vyřešilo se něco?

• Citovat
  • Upravit
6788
26.3.15 18:59

@Billi Snad tě trochu uklidním. Já mám každou zorničku jinak velkou a vidím dobře. Všimla jsem si toho až v dospělosti, tak ani nevím jestli jsem to měla od mala :nevim:
Takže to nemusí znamenat vůbec nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.3.15 19:02

@Billi my máme taky každou jinak velkou :), neresilo se zatím nic, byl tam zástup, uvidím, co naše dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
26.3.15 19:44

@Billi Já to taky mám, všimla jsem si toho někdy okolo 14 roku a to už jsem měla asi 4 roky brýle, takže sledovaná u očního. Oční už jsem vystřídala + nějaká optika a nikdy to nikdo neřešil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
6.10.15 14:24

Naše 2m holčička má ten samý problém jak tu spousta maminek popisuje - levá zornička je v šeru větší než pravá. Manžel mi tvrdil, že to můžou způsobovat oční kapky - bojujeme s neprůchodným kanálkem. I moje dr mi to potvrdila, že to může způsobovat zánět nebo kapky, a že se mám zmínit na očním až půjdeme na průplach. Ale doktorka na očním mě uzemnila tím, že to se očního oddělení vůbec netýká, že to je věc neurologie. Tak teď jsem trochu na vážkách jak to řešit. Tak malé miminko se mi nechce zatěžovat vyšetřeními na neurologii, ale samozřejmě nechci nic zanedbat. Určitě bych ráda nejdřív vyřešila tu neprůchodnost kanálku a pak eventuálně ty zorničky.. Má někdo nějaké nové zkušenosti? Jak jste to řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.10.15 14:28

@zlodcera synovi je 15 měsíců a má od narození jednu zorničku větší. Dětská to řešila až v 10 měsících, kdy ho poslala na plusoptix, vyšlo mu mírné šilhání, tak jsme šli na oční. Tam nám řekli, že to tak někteří lidé mají a že není co řešit. On to má vlastně pořád, jen za jasného sluníčka ne.

• Citovat
  • Upravit
22169
6.10.15 14:38

@zlodcera Jsem čekala na tvoje info a vidím, že píšeš tady. určitě to pořeš s pediatrem, ať ti napíše žádanku a šmitec. Já si nemyslím, že to má něco společného s kanálkem. Nejspíš stejně budou malou jenom sledovat.
co ten proplach, podařilo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.10.15 14:46

Moje starší dcera (2 a 3/4 roku) má taky každou zorničku jinak velkou. Všimla jsem si toho v jejím asi půl roce, ale na starších fotkách je vidět, že to tak měla od narození. Ptala se na to doktora, ten nás pro jistotu poslal na oční, kde nic nezjistili. Prý je to celkem normální, někteří lidé to tak prostě mají a nemusí to znamenat žádný zdravotní problém. Z neurologického hlediska je prý důležitější, jestli obě zorničky stejně reagují na světlo. To, že si při tom zachovávají rozdíl ve velikosti, prý nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
6.10.15 15:03

No ona je má na světle stejné, ale v šeru to levé očíčko má tu zorničku větší.. Právě to nechci zbytečně řešit, ale jak jsem psala, nechci ani nic zanedbat. Zatím se vyvíjí celkově normálně. Nešilhá, otáčí se za podněty a pečlivě všechno sleduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
6.10.15 15:49

@zlodcera

To same jsem si vsimla asi v roce u syna. Ted ma rok a pul a nejak jsem to zapomnela sledovat. Budu se muset podivat, jestli to porad ma. S doktorkou jsem to zatim neresila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
31.3.16 21:20

obnova

Ahoj holky obnovují diskuzi, dnes k sem si to u syna 8 mesicu všimla ale nejsem si úplné jista, byl moc unaveny, tak to budu zítra pozorovat…ale je to někdo kdo to resil s doktorem? Jak to u vás tedy dopadlo? Je to normální? nebo to mam začít něja řešitel? Dekuji☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí