hygiena lahviček a spol.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
165
19.8.04 09:32

hygiena lahviček a spol.

Jen jsem se chtěla optat, jak sterilizujete lahvičky, savičky, dudlíky atd. pro své děti? My jsme dostali sterilizátor, ale bohužel bez návodu. Potom jsme dostali i ohřívačku lahví, také bez návodu. Je to obojí od firmy Petra, je to německá firma (alespoň myslím). Nemáte je také někdo? Nemůžete mi alespoň v krátkosti popsat jejich používání? Dále jsem se chtěla zeptat, jestli lahvičky a savičky musím sterilizovat těsně před použitím, nebo stačí, když si to během dne připravím a schovám do krabice, kterou budu mít jen k tomu účelu? A nevíte, po jaké době je zchladlá převařená voda na 40 - 50 stupňů? Zatím s mlékem začínáme, takže než to dvojčátkům připravím, tak se to neobejde bez řevu. Tak bych to chtěla trochu vylepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
19.8.04 10:28

Ahojky, mě by i zajímalo, zda dáváte přednost umělohmotným lahvičkám nebo skleněným klasikách od Simaxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
19.8.04 11:54

Ahoj Martinko,
moje kamarádka má přesně stejný ohřívač láhví. A co si pamatuji tak, do ohřívače nalije vodu (ne plnou) a potom vloží koj. láhev. Stupně nastaví mezi 3 až 4 a pouze zastrčí šňůru do sítě. Automaticky se rozsvítí kontrolka. Jakmile zhasne je mléčko hotové. Jinak lahve sterilizuje vyvařením v hrnci s kojeneckou vodou. Stačí pár minut povařit.

Pro: Desty
Dáváme předost skleněným lahvičkám. Umělohmotné jsou také dobré. Skleněné jsou perfektní od zn. NUK a umělohmotné od Chicco v uzávěru protékají, nevím jestli jsme narazili na špatné kusy, nebo je to tak. Moc netěsní.

Pa Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
19.8.04 16:13

Milá Jeny, děkuju za tvou zprávu. Já jsem taky radši pro sklo, ale teď je tolik možností. Ještě jednou díky za tip. desty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.04 18:00

hygiena lahviček a spol.

Ahoj, i já mám sterilizátor i ohřívač zn. Petra.Jsou super :lol: , hodně to vše usnadní.Do sterilizátoru naleju 80ml vody(obyč. z kohoutku), zapnu a když se rozsvítí zelená kontrolka, je vše hotové…Sterilizuju tak jednou denně, až když mám víc lahviček, dudlíků a případně hraček, které vyvaření v páře snesou.Lahvičky i dudlíky máme od NUKu a jsou bezva 8) -malý ani nic jiného nechce(zkusila jsem CHICCO i AVENT :twisted: ).Ale ani s čistotou se to prý nemá přehánět-děti jsou pak náchylnější ke všem bacilům apod.I když já to tak to 3.měsíce dost hlídala a pak jsem postupně zkoušela, co mrňavec snese(tj. opláchnutý dudlík jen pod vodou z kohoutku, nežehlené oblečení…)A zatím vše o.k.Tak vám držím palec! :)

• Citovat
  • Upravit
550
19.8.04 19:00

Ahojky,
předem Ti gratuluji k dvojčátkům :D Naše holčičky mají dnes přesně 11 týdnů a už od příchodu z porodnice „jedeme“ ve flaštičkách, takže si připadám už hodně zkušeně :)
Ohřívač mám taky od Petry a jsem s ním spokojená, já ho nastavovala na 2 a kousek, to mi přišlo tak akorát, ale to si vyzkoušíš, je na něm prima, že má termostat a ten Ti tu teplotu udržuje, nevíhodou je, že je jen na jednu flaštičku :oops:
Sterilizátor mám od Nuku a je super. Chce to víc :,-( flaštiček, aby to člověk nemusel mejt stále dokola jak veverka. Vždycky v té větší 250 ml rozdělám dohromady dvě dávky a pak jednu dávku odleju do menší 125 ml flaštičky, no tedy týden už to tak nedělám, protože papají víc než se dá v jedné flaštičce rozmíchat, takže používáme dvě velké. Flaštičky i dudlíky máme od Nuku a jsem s nimi maximálně spokojená.
Za jak dlouho se Ti zchladí voda to fakt netuším. My to děláme tak, že si vždy převaříme celou Dobrou vodu, zchlazenou jí nalejeme zpět do flašky a pak už jen ohříváme malé množství. Když potřebuji třeba 120 vody tak tam naleju 50 horký a doleju tou z flašky co má pokojovou teplotu. Je to dostatečně teplý aby se mlíko rozmíchalo a za 10 minut se to dá krásně bumbat (těch 10 minut to naše mlíko musí bobtnat, protože je protiblinkací, tak tím to máme stížené), Ty si to za párkrát vychytáš na tu pořebnou teplotu jak Ti to bude vyhovovat. Aby mi ta druhá flaštička nevychladla, tak jí strčím do polystyrénový termosky (je pro úplnost, dám tam to kolečko, aby až to budu vyndavat se mlíko nevylilo a na dudlík strčím chránič). Než jsme najeli na to protiblinkací mlíko tak jsem si ho dělala do zásoby, v porodnici ho taky měli předpřipravený a doktorka mi potvrdila, že se to může, jen byse to mělo do 24 hodin spotřebovat. To jsem si vždycky do 2-3 velkých flaštiček udělala maximum mlíka co se dalo rozmíchat a šoupla do lednice. Pak už jsem jen odlévala dávky do malých flaštiček a ohřívala, teď už si mlíko dělám čerstvé a tak ohřívač ani nepoužívám. V noci je předpřipravené mléko k nezaplacení, kolikrát se mi stalo,že jsem zapomněla kolik odměrek jsem už nasypala .. :roll:
Na mytí používám štětky od Chicca, jedna je velká na lahve, malá na dudlíky. Na cesty si dám do flaštiček přesnou dávku vařící vody, schovám do termosky a do pytlíčku s plastovým zipem si odměřím potřebnou dávku. Pár hodin to vydrží dostatečně teplé.
Se sterilizováním hraček opatrně, né všechny to snesou. Strčila jsem tam např. odsavačku nudlí a ta nádobka se mi zkroutila. A když jsem ještě neměla sterilizátor a vyvářela jsem v hrnci tak jsem takhle zničila nádhernou kousací rybičku, ten ocásek ve kterém byla voda to nějak nevydržel :oops:
Tak už mě nic nenapadá, každopádně, kdybys cokoli potřebovala tak se klidně ozvi :D (Jenom teď prchám s holkama na chatu, tak odepíšu až v neděli :wink: )
Měj se s dvojčátkama moc krásně.

Monča a princezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
20.8.04 09:27

Ahoj,
souhlasím s Jenkou. Později si drobečkové mají vyzkoušet nějaký ten bacílek. Moje kamarádka to s čistotou asi moc přeháněla a malý kdekoliv byl tak hrozně kýchal. Teď už je to OK. Děti si musí utvořit protilátky ve svém tělíčku, aby mohli více čelit nemocem, ale nic se nemá přehánet… :wink:

Pa Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.8.04 17:52

Cau Mončo!
Holkám teď bylo půl roku, takže musíme začít jíst a pít i něco jiného než ode mě. Tak proto jsem se tu chtěla informovat. Musím ale říct, že kojení je úplně zlatý, škoda, že ten půl rok tak utekl. Já bych vyvařovala, ohřívala vodu atd. až tesně před použitím, ale manžel mi říká, že to není třeba a druhá věc je, že se to pak nestíhá, holky začnou vřískat, než se to udělá, tak se rozeřvou, než je zase uklidníme atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.8.04 08:25

Jak zmrazujete potraviny? Já uvařím mrkev a teď nevím, jestli mám čekat až vychladne celý hrnec nebo to mám rozdělit do platových krabiček, nechat odkryté a čekat na vychladnutí nebo to rovnou v těch platových krabičkách horké dát do mrazáku.

• Citovat
  • Upravit
830
21.8.04 17:53

Horké potraviny všeobecně se nemají dávat ani do lednice ani do mrazáku (rychleji se ta lednice namrazuje). Do plastových krabiček to můžeš dát tak horké, jak to ty krabičky snesou (aby se nezkroutily :wink: ). Když to bude ve více malých dávkách, bude to i rychleji chladnout.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
21.8.04 19:34

Ahoj Martinko,

tak to sorry, blbě jsem to pochopila, myslela jsem, že máš malý drobky. No u půlročních bych to už taky nijak moc nepřeháněla. Sama ještě nevím kdy přestanu sterilizovat a převařovat vodu, ale postupně už asi jo.
Třeba dudlíky na cumlání už nevyvařuju pokaždý, někdy je jen umeju v horký vodě.
Je to asi stejný jako s vyvářením plen a žehlením oblečků. Nic se nesmí přehánět.
Měj se moc krásně
Monča a princezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí