Nechce mlicko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
14.8.04 22:42

Nechce mlicko

Ahojky, mam 5timesicni holcicku a posledni dobou vubec nechce mliko. Je vic nez mesic prikrmovana. Mliko bez vetsich problemu vypije akorat tesne pred spanim, kdy uz napul spi a asi uplne nevnima, co z ty flasky vlastne tece. Na obalech s umelym mlekem pisou, ze by mela v jejim veku vypit cca 700-800ml denne. A to ona vypije tak pulku a zbytek jsou prikrmy.
Celkove mam pocit, ze malo ji. Papa 5× denne, z toho 3× mliko po 150ml (sni celou davku jen vecer, jinak tak 100-120ml a vic nechce), 1× bily jogurt s ovocem (cca 200ml) a 1× zeleninu (cca 150g). Co si o tom myslite? Staci to?
Ja vim, ze kazde dite je jine, ale nechci neco zanedbat. Je mi jasny, ze kdyz mi tu napisete, ze by mela jist vic, ze to do ni nasilim rvat nebudu, ale chci mit proste jasno. Jinak je spokojena a hlad ocividne nema.
Diky za odpovedi a preju hezky zbytek vecera :wink:
Lucka a Niky
 http://nikolasek.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
14.8.04 23:17

Niky nedělej si starosti a hlavně krm vícekrát denně já měla s dcerou stejný problém a mám ho i dodnes v jejích pěti letech,krmíme holt po malých dávkách víckrát za den. To co popisuješ, není zas tak neobvyklé my to měli také, to co to mimčo nevezme v mléce dodej jinou výživou, ale otázkou je jestli by jsi na noc neměla zkusit krupičku, ale víc zředěnou obsahuje potřebné vitamíny , a zasití dítě, že nepotřebuje vyšší dávku mléka prostě zkus to, a kyž si potřebuješ napsat o radu, napiš do mých soukromých zpráv, hlavně však nezapomínej, aby tvoje mimino mělo dostatek tekutin i ve formě čajů, dobré jsou, Hipp i když jsou dražší, nevznikají z toho pak nějaké alergie a tak podobně, nebo z odšťavňovače čerstvé šťávy je to ůžasná věcička, využíváme ji dodnes. Ahoj Eva2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
15.8.04 10:49

Diky za odpoved!
Nikolka vypije denne 400-500ml caje. Kupujeme hlavne jablecno-medunkovy od Hippu. Stavicky bohuzel nechce a to jakekoliv. Zkousela jsem je delat z ruzneho ovoce a vyzkousely jsme i kupovane. A nic. Pritom je to zvlastni, protoze ovoce ji jinak moc chutna.
Me spis trapi, ze prece jen v tom mlice jsou dulezity ziviny a ty asi jinou stravou nenahradim. Zda se mi moc mala na to, aby pila tak malo mlika. Mam strach, aby nebyla po me, protoze ja mliko naprosto nesnasim a to dokonce i ochucene. Obcas ji do nej pridam nejake ovoce, ale to prece nemuzu delat vzdycky. A uprimne v noci se mi nechce vytahovat mixer a delat ovocny mliko, to bych vzbudila pul baraku .
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.04 09:15

AHOJ,
aj ja mam 6 mesacnu dcerku a ten isty problem.Mala odmieta mlieko uz od narodenia.Dost som sa natrapila,materske mlieko nechcela vobec,tak som sa 7 krat denne 5 mesiacov odsavala,a potom krmila z flasky a to tiez po malych davkach,proste utrpenie.PO 5 mesiaci som to vzdala a presla na prikrmy a umelu vizivu.Mlieko spapa rano 150ml,vecernu kasu,a vecerne mlieko 120ml,chuti jej lepsie ako materske ale nie je to ziadna slava.Prikrmy papa pekne a tak jej pridavam mlieko do vsetkeho kam sa da,do polievok do ovocia(sem aj jogurty).....Ak mame zly den tak vstanem v noci okolo 3 a dam jej flasu mlieka,tak ako tvoja v noci aj moja to vypije.Denne do nej dostanem maximalne 400-500 ml mlieka.Doktorka vravi ze sme v pohode,mala je drobna v 6 mesiacoch mame len 6,6kg(porodna hmotnost bola 3,36kg).Mimochodom nas dedko tiez nemoze mlieko ani citit,mozno to zdedili.. :)
natalia

• Citovat
  • Upravit
Radina
16.8.04 09:35

Lysinko, nezdá se mi, že by tvoje dcerka měla málo mlíčka. A vůbec, myslím že baští úplně v normě. jenom bych chtěla povědět všem maminkám, kterým děti odmítají mlíko aby se nestrachovaly. Každý človíček se odstaví v jinou dobu a sám to nejlíp pozná, kdy ta správná chvíle je. Nenuťte jim mléko když ho nechtějí. Přemýšlely jste někdy nad tím, že člověk je jediný tvor, který se krmí mlíkem i když už je odstavený. Žádný jiný tvor to nedělá, všichni až vyrostou, nehoní se za vápníkem z mléka, ale doplňují ho běžnou stravou. Občas tak přemýšlím, že lidi jsou taky jediní tvorové, kteří trpí všelijakými alergiemi…nemohlo by to být třeba mlékem? Kolem 3. roku života totiž zaniká (přestává fungovat) brzlík, žláza s vnitřní sekrecí, která má za úkol zpracovávat v dětském tělíčku mléčnou kyselinu. Starší děti už prý mléko téměř vůbec nepotřebují, vápník obsažený v kravském mléce je pak pro lidské tělo využitelný a rozpustný minimálně a mléčné tuky se špatně ve střevech rozkládají. Mám 5 letého syna, do mlíka jsem ho nikdy nenutila, ale je pravda, že přestože já jsem na mléko alergická, jemu jogurty a sýry dovolím. Doufám, že jednou dospěje k závěru, že mnohem víc vápníku a potřebných vitamínů je třeba v obyčejné fazoli. Nejlepší na tom všem je, že děti instinktivně nejlíp vědí, co jejich tělo potřebuje, tak je poslouchejme.....samozřejmě že ne u regálů s bonbónkama :wink:

• Citovat
  • Upravit
151
20.8.04 16:44

Ahojky!
Jeste mam nejake dotazy. Ted posledni tri dny Niky uz vubec nechce papat vecer. Driv jsem ji davala okolo sesty zeleninu a pak usnula. V deset jsem ji jeste budila na mliko a znovu jist chtela az mezi patou sestou rano. Ted mi spapa to, co ji dam zhruba v tech sest a znovu jist chce az nekdy v pet rano. Kdy Vase deticky zacaly spat celou noc bez jidla? Myslim tak, jako dospeli…vecer vecere a rano snidane (mezitim treba 10-12hodin nic).
A dal by me zajimalo, jestli nemuzu male prekyselit zaludek, kdyz ma ovoce cca 3-4× denne v mlice, protoze ted uz je situace jina, nez kdyz jsem tuhle diskuzi pred par dny zalozila…ted uz cisty mliko proste nevypije :?
Diky a mejte se krasne.
Lucka a Niky
 http://nikolasek.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play