Rozdílný RH faktor

3249
6.5.17 17:59

Rozdilny rh faktor

Holky nevite jak funguje to s tim RH faktorem? Prvni tehu v pohode, mela jsem s malou - a-. U druheho ale mel prcek +. Vse vpohode. Jenze ted jsem necekane potreti, a mam teda vitr. Jeste jsem u dr ani nebyla, teprve jsem nasla pozitivni test. Ale po druhem porodu mi ten imunoglobulin 100% nepichli. Je to asi hodne pruser, ze? Da se to jeste nejak zachranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
6.5.17 18:43

Vezmou ti krev na protilátky a pokud bude něco špatně, tak ti dají injekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
6.5.17 19:02

@Bobby takze jeste neni „vsecko ztracene“? A oni to poznaji uz takhke v zacatku, nez se stihne ten prcek treba nejak poskodit nebo neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
6.5.17 19:05

Já mám taky 3 děti a injekci jsem dostala jen po tom prvním, žádnou další si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
6.5.17 19:08
@Bobby takze jeste neni „vsecko ztracene“? A oni to poznaji uz takhke v zacatku, nez se stihne ten prcek treba nejak poskodit nebo neco? @Monchichik
@Monchichik píše:
Já mám taky 3 děti a injekci jsem dostala jen po tom prvním, žádnou další si nepamatuju.

No ja u prvniho ten rh faktor mela stejny s prckem. Az u toho druhwho byl jiny, jenze to bylo prvni tehu s rozdilnymi faktory, takze to nevasilo. A ted se teda klepu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
6.5.17 19:48

Já bych řekla, že se nemáš čeho bát. Navíc tady někdo nedávno psal, že se snad ty injekce dávají teď už během těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
6.5.17 19:53

@Monchichik dekuji, v utery tam hned nabehnu, i kdyz bude jeste prd videt, tak projistotu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.17 13:52

Tohle ale kontroluje Gynekolog, to nemusis nejak hlidat ty sama. Pokud mas minus a partner ma plus, jen ti kolem 20 - 25 tt pichnou vakcinu.
Teda moje doktorka me ve 13tt sama informovala, ze se to takhle praktikuje. Tvuj gynekolog urcite taky.
Neboj se.
Ja jsem ted v 17 tt a taky mi to budou pichat, manzel si jen sel otestovat RH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
7.5.17 14:13

@Ghanaian Princess no u nas to bikdy nehlidali. Jen pri druhem tehu zkonstatovali, ze ma orcek plusko, narozdil ode me, a dal nic. Ale 100% mi prave nic nepichli, tak ted se bojim, ze mam moc tech protilatek, aby to treti melo vubec sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.17 14:24

@Koblížek21 - tak to je velice divne, ze ti nic nepichali, protoze u druheho tehu uz to pichaji preventivne, pokud nema i tatinek minus.

Jinak tato praxe se provadi zatim zhruba od roku 2007.

To s tebou tedy souhlasim, ze se na to radeji optej, zalezi ve kterem jsi tydnu. Pokud uz mas kousek do porodu, tak by bylo mozna na case.
Ale neboj, detatko je ocividne v poho, nekdy to pichaji az pred porodem jsem ted cetla na internetu ruzne zdroje a poradny.

Urcite nejsi v zadnem nebezpeci ani miminko!
Hodne stesti a nedej se odbyt gynekologem, nekdy se divim jak to u nas v CR chodi, obcas vime vic nez doktori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
7.5.17 15:49

@Ghanaian Princess nene ja jsem uplne na samem zacatku. Mne to nepichali pro to, ze tatku nezkoumali, a v prvbim tehj mela.mala stejny faktor jako ja. Az v druhem tehu jsem.mela s. mimcem rozdilny, ale bylo to vlaste prvni tehu s rozdilnymi faktory, takze taky nepichali. Kazdopadne mi meli tusim neco pichnout po porodu a to taky neudelali no. V utery tam brnknu, stejne se musim objednat na prvni vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí