Rozdíly v měření teploty

42
22.2.18 12:22

Rozdíly v měření teploty

Ahoj holky, máte někdo zkušenost s velkým rozdílem naměřené teploty u miminka? Rektální teploměr mi měří 37 - 37,5, což je v pořádku. Infra teploměr na čele 38,5 - 38,8. Řekla bych, vadný teploměr, ale čelo je skutečně hodně teplé. Jsem z toho zmatená. Takhle to máme už pár dní. Co je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
22.2.18 12:27

Bezdotykové teploměry jsou na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.2.18 12:50
@iiiv píše:
Bezdotykové teploměry jsou na prd

Taky myslím, syn jak mel horké čelo, klepal se byla mu zima a byl celý spoceny, ten bezdotykový mu naměřil 36,4 což si myslím ze mít nemohl :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
22.2.18 12:56

V zadečku měříš digitálním nebo rtuťovým? Ten by měl být přesnější. Zkus si ten bezdotykový na sobě, pokud ti hodí taky nějakou vysokou hodnotu, tak budeš vědět, že měří špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.2.18 13:03

Mám doma taky oba a ten bezkontaktní jsem musela nejdřív naštelovat, nastavit +- nějaký stupeň, dokud to nesedlo s tím kontaktním. Ale mám ho stejně jen pro jistotu, na měření spícího, abych ho nebudila. Jinak měřím už v podpaží digitálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.2.18 13:05
@ahojson píše:
Taky myslím, syn jak mel horké čelo, klepal se byla mu zima a byl celý spoceny, ten bezdotykový mu naměřil 36,4 což si myslím ze mít nemohl :nevim: :think:

Pokud je dítě zpocené, tak i v návodu k infra teploměru je, že měření není vypovídající. Pocením se tělo ochlazuje a pak samozřejmě je naměřená nižší teplota.

Věřila bych tomu zadečkovému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.18 16:04

Do zadečku mám digitální, standardní. Na sobě jsem ho zkoušela, to je jasný, ale u mě je teplota normální. Prostě to dítko má horkou hlavu… divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.2.18 16:09

Taky mám pocit, že ten bezkontaktní stojí za houby. Určitě měří o něco víc než má, ale i tak je ten rozdíl max 0,5 stupně (podle toho, jak jsem to zkoušela na sobě). Tak i když tohle pominu, hlavičku má o dost teplejší, někdy až moc. Pocením to není. Myslím, že to asi nebude nic vážnýho, jen jsem to chtěla zkonzultovat s vámi, co si o tom myslíte… díky moc za názory. Budu se prostě řídit tím klasickým teploměrem s tím, že trochu „horká hlava“ je asi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí