Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat jestli tu je někdo kdo zkusil rozebral digitální těhotenský test. Jeden jsem měla už přes rok doma a dneska jsem si všimla že mu končí doba spotřeby. Tak jsem si řekla no co tak ho zkusím, i když jsem byla teprve 9 - 10 DPO, což vím že je brzy. Ukázalo mi to samozřejmě (-) ale co mě nenapadlo, řekla jsem si tak se podívám jak to uvnitř funguje, a tam byl normální papírek jako těhu test a na něm mám // sice je ta jedna slabší ale jsou tam dvě…
Tak by mě zajímalo pro info jestli to třeba taky někdo nezkoušel.
V době snažení jsem to taky zkusila a našla // když ukázal -. A nebyla jsem těhotná.
JA tomu moc nerozumim - ta druha carka je v miste, kde by mela byt? To by tam byla i pred rozebranim ne?
Taky jsem ho jednou vykoušela rozebrat, měla sem to stejny, ale těhotná jsem nebyla…Tohle si asi slyšet nechtěla…
@Lolllo píše:
JA tomu moc nerozumim - ta druha carka je v miste, kde by mela byt? To by tam byla i pred rozebranim ne?
Digitální test ti neukazuje čárky, ale týdny jak dlouho jsi těhotná.
@Anonymní píše:
Taky jsem ho jednou vykoušela rozebrat, měla sem to stejny, ale těhotná jsem nebyla…Tohle si asi slyšet nechtěla…
Je jasné, že bych byla ráda kdybych byla těhotná. Ale rozhodně si nechci dělat plané naděje, proto jsem ráda když mi to tu někdo objasní, někdo kdo to taky zkusil…
@Skvorecek píše:
Digitální test ti neukazuje čárky, ale týdny jak dlouho jsi těhotná.
Ty blaaho, tak to jsem vubec netusila!
Drzim pesti, at to vyjde! ![]()
To je hrůza holky jak se dá zblbnout. Hele rozebrání testu je to nejmenší já se zase furt sleduju - hejbne se mi žaludek a vidím za tím ranní nevolnost, furt si chmatám na prsa jestli je nemam citlivější horší než úchylák - myslím že ještě pár měsíců a mám Bohnice jistý
Hele taky bych z toho nedělala závěry, počkej na ms mně dnes začíná ovulace
Sakra někdy to přece musí přijít!
Jestli to je Clearblue, tak ten ma dva pasky. Na vrchnim jsou vzdy 2 carky a na spodnim vyjde jen jedna nebo dve. Vrchni pasek reaguje s tabletou a a hcg v ni a druhy s moci. Nebo je to mozna obracene.
Podle reakce s moci hodi bud negativni nebo pozitivnivysledek a podle pripadne koncentrace odhadne stari tehotenstvi, ale ty carky tam proste po rozebrani jsou I kdyz je negativni, proto se rozebirat nema. ![]()
Myslím že už to zkoušelo spoustu lidí
A všichni dostali stejnou odpověď. Tenhle test neukazuje čárky, rozebírat ho je úplně zbytečné, když už chceš zkoumat duchy, radím koupit si papírek za dvacku, než utrácet za digitální…
Každopádně držím palce ať je další test pozitivní, tenhle není ![]()
Tak to me nenapadlo podivat se dovnitr, ja ho pouzila pred dvema tydny a pak ho vyhodila ![]()
No, podle mě, ty čárky nic neznamenají pokud to byl test jako clear blue, který ukazuje týdny..
Samozřejmě ti nechci brát naději, ale sama víš, že je ještě brzo..
Být tebou ještě počkám a pak bych zkusila koupit nějaký jiný test..
Přeju ti, aby to vyšlo.. ![]()
@alenka84 @Bohulinka Je vidět že jste mě moc nepochopili. Určitě nepatřím k těm co se pozorují, nebo testují od 5 DPO, tento test jsem udělala jen proto že mu končila spotřeba, a zajímalo mě na jakém principu to funguje proto jsem ho rozebrala. A to že tam byl papírek na kterém jsem našla // mě překvapilo proto jsem se ptala…