Rozhazování jídla

105
17.4.20 08:36

Rozhazovani jídla

Ahojte holky, poraďte, mám 14 měsíční dítě a pokaždé když mu dam misku ať ji sám začne ji obracet a jídlo vyhazovat a hrát si s ním. Máte nějaký typ jak ho naučit že s jídlem se nehraje a že miska patří na stůl? Děkuji ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
17.4.20 08:43

Přijde mi to děťátko malé na to, aby se krmilo samo. Pokud tedy očekáváš kultivované stolování. Krm ho sama, když ti jeho hraní s jídlem vadí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
17.4.20 08:45

Přijde mi, že je to v tomto věku normální. Já dětem do misky dávala něco, co šlo dobře sebrat, vysat apod. co nevadilo, že vysypaly. A sedla jsem si k němu s jídlem a krmila ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.4.20 08:51

Co třeba tu misku držet a sedět u toho jídla u něj a chytat mu ručičku, když bude chtít jídlo vyhodit? Říkat mu u toho, že se tohle s jídlem nedělá a pokud to udělá opakovaně, tak mu jídlo sebrat?

• Citovat
  • Upravit
22881
17.4.20 08:59
@lucenka píše:
Co třeba tu misku držet a sedět u toho jídla u něj a chytat mu ručičku, když bude chtít jídlo vyhodit? Říkat mu u toho, že se tohle s jídlem nedělá a pokud to udělá opakovaně, tak mu jídlo sebrat?

Taky si myslím a i jsem to tak řešila. Děti se vtekaly, ale časem pochopily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
17.4.20 09:06

Mam stejne stare a krmim ja… Jen nejaky krupky, ovoce nachavam na misce at si bere, protoze by to vypadalo stejne :roll: maji cas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.4.20 09:17

Naše obě děti v tomto věku už samy jedly, takže mi nepřijde malý. Zprvu jsem jim misku s jídlem držela, pak jsem sehnala od Canpolu misku s přísavkou, tu jsme využívali dot dlouho, doporučuju :palec: A jinak pokud děti s něčím házely, tak jsem jim to prostě vzala, žádná velká věda :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
17.4.20 09:21

Taky u dcery sedím a držím misku. Když chce strkat ručičky do misky tak jí včas zarazím, ale ne vždy se to podaří. Zatím je to takový kdo z koho :lol: popřípadě vždycky dokrmím. křupky a nakrájené ovoce nechávám ať si bere jak chce. to hraní s jídlem k tomu hold patří, ale časem se to prckové naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
17.4.20 09:21

Je to normální. Zatim asi nevidí jídlo jako jídlo, ale jako další hračku. Zkus se kouknout po miskách či talíři, které se dají přicucnout ke stolku. Případně mu to dej rovnou na stolek, pokud to samozřejmě nemá kašovitou konzistenci, a po troškách, aby tím nebyl přehlcen.
A hlavně jezte s ním, aby vás viděl. Jezte pomalu a trochu i přehánějte, jak se nabírá na lžíci/vidličku a pak vkládá do pusy.
S troškou nepořádku se musíš vyrovnat. Přemýšlej nad tím, co mu vaříš, a aby když to skončí na zemi, to nebyla památka navždy… Taky může pomoct, pokud vaše jídla budou vypadat identicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.4.20 09:24

Já jsem šla cestou nejmenšího odporu, děti mi jedly samy od cca roka (při pokusech o krmení byl místo jídla záchvat vzteku). Já se smířila že jídlo bude ze začátku všude, postupně dělají čím dál menší bordel. Myslím že hraní si s jídlem patří k fázi zkoumání světa a dobrému vztahu k jídlu. Synovi jsou 4 a od tří let jí příborem a kromě hovězího, si nakrájí všechno maso sám a většinou už je po jídle čistý jak on, tak stůl. Dceři je 21 měsíců a už většina jídla skončí spíš v žaludku, než na hlavě a po některých jídlech už dcerka nemusí do sprchy. Ale já to mám jednodušší v tom že doma máme dvě chlupaté uklízečky, takže než po obědě dcerku uložím, je podlaha zase čistá :mrgreen:

Edit. A je dobré jíst zároveň s dětmi, protože jak jinak mají zjistit jak se u stolu chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
17.4.20 13:33

Naše jí od cca deseti měsíců sama (rukama z misky, ne lžičkou), bordel z toho je, ale nedělá ho cíleně. Když to začne vysypavat a házet, tak to odnesu, znamená to, že má dost.

Ale dokážu si představit dítě, který hází jídlem, ty ho odneses, ono bude řvát, že chce jist, ale příště se stejne nepouci. Je malá, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.20 08:14

Moje dítě vysypava všechno, krupky, ovoce, oběd mu, držím, mlíko vylejva, už jsem z toho na prášky a někdy bouchnu a dostane po ruce. Ale je mu to jedno… je nám 17,5 měsíce
Jinak se umí lžičkou krmit samo

• Citovat
  • Upravit
53190
25.6.20 08:20
@Anonymní píše:
Moje dítě vysypava všechno, krupky, ovoce, oběd mu, držím, mlíko vylejva, už jsem z toho na prášky a někdy bouchnu a dostane po ruce. Ale je mu to jedno… je nám 17,5 měsíce
Jinak se umí lžičkou krmit samo

A dotaz je? Jestli se ptas, co s tim, tak bud mu jidlo drz, krm ho, dej piti do nevylevaciho hrnku, nebo ho naopak nech po sobe uklidit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.6.20 08:33
@Anonymní píše:
Jinak se umí lžičkou krmit samo

Není Vám 17,5mesicu…ale pouze malému. Zname dítě tohle taky delalo, nepomohlo nic…časem ho to přešlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.6.20 08:51
@Annabela11 píše:
Není Vám 17,5mesicu…ale pouze malému.

I kdyz pominu ten matersky plural, tak 17,5 mesice je taky ulet. To je problem napsat rok a pul? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí