Dcera 1. rok nechce obědvat.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.4.20 13:22

Dcera 1.rok nechce obědvat.

Mám otázku, dcera mi poslední měsíc odmítá oběd. Sklenička nebo domácí sní pár lžiček a konec. Jinak k snídani má v7:30 HiPP 3,vypije 240+ kousek rohlíku, pak někdy svačinka, ale nechce.Ve 12hod. se snažím oběd. V 15 svačina jogurt bílý nebo Pribináček, to miluje.Pak večeře v 18hod kaše ve skleničce z DM jiný typ kaše zácpa a bolesti bříška, nebo dáme chlebík s lučinou atd.Taky nás víc trápí bříško, hodně opatrně rozšiřuju ovoce, nevadí jí banán a jablko a další potraviny.Jsem z toho oběda hodně vystresovaný. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27584
16.4.20 13:32

No a co má k obědu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.20 13:44

Někde je napsáno, že každé dítě má přesně ve 12 jíst oběd…?

Klid, je malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
16.4.20 13:46

Pokud je zvyklá jen na mléko, kaši a rohlík/chleba s lucinou, tak bych asi viděla problém tady :nevim: Jestli nezná jiné chutě a nic jiného nesní, tak holt dávat kaši i v poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
16.4.20 13:49
@Ju21na píše:
Pokud je zvyklá jen na mléko, kaši a rohlík/chleba s lucinou, tak bych asi viděla problém tady :nevim: Jestli nezná jiné chutě a nic jiného nesní, tak holt dávat kaši i v poledne.

taky mě zarazilo, že tam má jen mléčné věci, žádný pořádný jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
16.4.20 13:55

Celkove skladba jidelnicku nic moc za me… pribinak sladky, kase sladke, k cemu rohlik, chleba v roce. V roce mela dcera max. domaci pribinak, bily jogurt, kase jen neslazene domaci, presnidavky, vecere zeleninove polevky, mezi jidly okurku do ruky, mrkev, jablko, krupky kukuricne. A prrd obedem nic tri hodky a pak jedla vse… maso, zeleninu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
16.4.20 13:57

Zkoušek jí dávat víc druhů jídla, ať zkouší více chutí. Roční dítě už může jíst většinou to co rodiče (nekořeněné). Taky můžeš nechat malou zkusit jíst samotnou, dáš jí lžičku do ruky a ukaž jí jak na to, sice bude jak čuňátko, ale bude se snažit jíst :) Teda u nás doma to má úspěch, teď chce „jíst“ furt sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68908
16.4.20 14:23

Moje dítě vyžaduje to, co já mám na talíři. Ideálně mou lžící přímo z mého talíře, takže nějaký odebrat před dokořeněním a poctivě ze své misky považuje za podfuk. To dá pár lžiček a konec. Ale jinak se to mění, mělo období, kdy pouze kupované skleničky, někdy pár lžiček, někdy celou… Zkouším, nabízím, občas se chytí. Večeři mívá podobnou jako my, na talířek různou zeleninu, kousek sýra, vajíčko, trochu pečiva s máslem, lučinou, pomazánkou… Jíme všichni spolu, přehrabuje se v tom a sní si, na co má náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.20 15:01

Dělám buď zeleninové polévky z vývaru masového, krúta, hovězí, kuřeci,.Nebo omáčky s trochou zeleniny.Nebo udělám bramborovou kaší s masíčkem a různě střídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
16.4.20 15:05
@Megia píše:
Dělám buď zeleninové polévky z vývaru masového, krúta, hovězí, kuřeci,.Nebo omáčky s trochou zeleniny.Nebo udělám bramborovou kaší s masíčkem a různě střídám.

a nejí to vůbec a nebo jen trošku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35548
16.4.20 17:05

Mě začala dcera „pořádně“ obědvat a večeřet až teď ve 3 letech, jinak to byla snad ještě větší hrůza než to co popisujes. Nechápu z čeho to dítě vyrostlo :nevim:
A můžeš se stavět na hlavu, ale stejně to do ní nenacpes. Počkej až si začne vymyslet, že chce na oběd to a to, ty to jak píp…uvaris a oba ani 3 lzicky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí