Dostala jsem nabídku na jinou práci, nevím, jak se rozhodnout

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3045
12.3.26 16:49
@JancaS84 píše: Více

Nemaji…maji pravo si zazadat a zamestnavatel se jim k tomu musi pisemne vyjadrit, to je vse.
Pak je otazka, jak si pripadne zamitnuti dokaze obhajit, ale to se muze tahnout buhvijak dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
12.3.26 16:50
@KKK85 píše: Více

Ideal je najit praci, kde se to nevylucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
12.3.26 16:55

Jinak ja nedavno praci menila, za narocnejsi, ale s vetsi flexibilitou (teoreticky, prakticky jedu tak trochu od nevidim do nevidim :? ). No…poradne si to rozmysli, je to mazec. Na druhou stranu, pokud u vas hrozi rozchod a stridavka, vic penez se bude hodit, a je tam nejaka sance na prizpusobovani, tj ze bys pracovala vic v dobe, kdy bude dite u taty apod? To by nemuselo byt spatne…ale zalezi no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
12.3.26 17:00

Zakladatelko, možná jsi to někde psala, ty jsi z Prahy nebo okolí?
Upřímně, já bych ze 70 na 100 za těchto podmínek, pokud by ten přesčas nešel jen v týdnu, kdy by dítě bylo u otce, nešla.
Nejsem žádná hospodyňka ani profesionální matka, co nic jiného nepotřebuje, ale při tomto rozdílu a tom, co mi sežere daň a nutnosti platit si možná nějaké služby navíc, mi ten finanční benefit nepřijde zas až tak zásadní. Pracovní rozvoj chápu, ale podle mě by to bylo na úkor dítěte.
Vzhledem k tomu, že říkáš, že manžel je asi solventnější než ty a ty jsi na tom docela dobře, tak bys i při střídavce mohla žádat alimenty a v tu chvíli už možná budeš i v plusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 17:31
@Jahru píše: Více

Nechápu kam se téma dostalo. Ale ok, vysvětlím a mas v podstatě pravdu. Manzel platí bydleni a vetsi nákupy. Ja výdaje na dítě. Plus investice do bydlení. Nemyslím, ze žijeme nejak nad poměry. Opravdu ne, na drahé dovolené nejezdíme. A závislá… samozřejmě bych přežila, ale s druhým příjmem je to příjemnější.

• Citovat
  • Upravit
339
12.3.26 18:40
@Anonymní píše: Více

a co Tebe odrazuje na té nabídce práce vlastně? Nebo je to jen strach ze změn? Pro mě je teda scifi končit v práci ve 14 hodin :mrgreen: nikoho takového neznám. 4dny v měsíci přesčasy taky není žádná tragédie a být doma v 17 hodin už vůbec ne. Moje dítko v družině chodilo i na nějaké kroužky, co si vybralo. Pohrálo si, vyběhalo venku a bylo od druhé třídy chdoilo z družiny do ZUŠ a na kroužky. A pak už jsme měli čas jen pro sebe. A třetí třída odchodilo jen první pololetí a družinu jsme zrušili. Je teda fakt, že moje dítko nepotřebovalo žádnou speciální přípravu, dohled celý první stupeň. cestou z tréninku jsme promrskali angličtinu třeba, vyjmenovaný slova a finito. Jako kdybyste měli funkční vztah, tak bych si taky řekla třebas a to mi za to nestojí, ale je to sakra rozdíl táhnout všechno sama. Navíc můj hlavní argument je že změna mě udržuje pružnou v myšlení a proaktivním přístupu k životu, zvedá mi sebevědomí. Viděla jsem to v širší rodině styl „dítě je malý jen jednou“ a to zakrnění bych pro sebe nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 18:54
@miciangorajde píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 18:56
@miciangorajde píše: Více

Co me odrazuje? Jsou to ty přesčasy a mene dovolené. Jsou tam striktní termíny, pres které nejde vlak. Teď to tak nemam. Třeba na vánoce bych si tam volno vzít nemohla. Tady si (zatím) můžu vzít celých 14 dnu. Což se samozřejmě muze změnit, ale pořád je možnost byt alespoň na HO. A pak take strach ze změny, z nových lidí.

• Citovat
  • Upravit
339
12.3.26 19:10

takhle jak jsi to shrnula, tak to samozřejmě taky má svoji hodnotu, že v současné práci si to můžeš hodně volit sama podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3516
12.3.26 19:51

Já bych do toho s malým dítětem, bez babiček a pravděpodobně i bez partnera nešla. Ten stres by mi za to nestál. Jestli jsi z Prahy a jsi schopná ve svém oboru, jistě to není tvoje poslední příležitost. Změnila bych práci za pár let, až bude dítě samostatnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
12.3.26 21:36

@miciangorajde

Pani pravděpodobně neni z Prahy nebo Brna, pripadne dela nekde ve výrobě, kde maj core hours do 14., treba.

Fakt, v krajskych meste opravdu velka cast lidí chodi do prace na 6., 7. hodinu…

Pro me to bylo taky scifi, když jsem do chodili na 9. hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
12.3.26 22:11

K malým dětem vždy lepší podmínky a benefity než plat, pokud nejde o přežití :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
12.3.26 22:38

Já teda nevím, kde všichni děláte, že vám přijde taková hrůza vyzvedávat dítě o půl páté, ale já jsem učitelka ve školce a po čtvrté tam mám vždycky ještě skoro plnou třídu, takže vyzvedávat dítě o půl páté je prostě normální, a to i když spolu oba rodiče žijí, natož když už ne. Jako upřímně mi podmínky tvé možná budoucí práce nepřijdou vůbec šílené, jak to tu někdo vidí, protože pracovat do čtyř je normální, mít dvacetpět dní dovolené je normální, čtyři dny přesčasů za měsíc jsou docela normální, mít aspoň jedenden v týdnu HO je dokonce spíš už nadstandard. Jsou to normální běžné pracovní podmínky většiny lidí. Ve tvém případě, kdy je střídavka vlastně jistá, bych rozhodně vůbec neváhala. Ale já mám holt takový názor, že žena by se neměla obětovat jen kvůli dítěti a měla by budovat i svou kariéru, pokud o to stojí. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
12.3.26 23:14

@curria

No mě tomprislo teosku jako trolici diskuze a divim se ze to tu nikdo jeste nerekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
12.3.26 23:18
@curria píše: Více

A když bude mít dítě ve škole problémy? I vlivem rozvodu? Jde o prvňáka.

A teda nevím, kde bydlíš, ale já když pro dcerku dojdu v 15:30, tak jí vyzvedávám poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat