Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat, nemáte někdo doma takovou tu rozkládací dětskou postýlku z IKEY, jak se dá nastavit délka asi na 3 velikosti? Já ji zatím jen zahlídla na netu, ale moc se mi líbí.
Jaké s tím máte zkušenosti? Má to i takou to boční zábranu? A co matrace - jak se nastavují ty? A nerozvrže se to hned, je to stabilní? Moc si to podle toho obrázku neumím představit.
Děkuju Petra
Ahoj, my máme postýlku VIKARE - dřevěná - dá se rozložit postupně na 3 délky, ale mají jich tam víc, tak nevím, jestli myslíš přímo tuto.
Pokud ano, tak Ti můžu napsat, že jsem s ní zatím moc spokojená, i když ji máme jen asi měsíc. Takže o rozvrzanosti asi mluvit nemůžu.
JInak rozkládání je super jednoduché. Matýsek ji má zatím na tu nejkratší délku (cca 125 cm). Tím pádem má po obou stranách měkkou matraci, o kterou se neuhodí, když v postýlce cestuje. Na zdi má přeložený vysoký mantinel do postýlky.
Matrace se skládá ze 3 částí. Jedna je velká uprostřed a ty dvě jsou zatím kolmo na krajích, pak se jednoduše položí i s krajem postýlky.
Pokud má ale na mysli ty prodloužitelné postele, co se roztahují, tak tam nevím, jak je to s matrací.
Co se týče zábrany, tak k téhle postýlce ji v současné době nemají. Ptali jsme se a prý stále čekají. Snad do 2 měsíců by měli mít bílou, ale k té dřevěné prý v horizontu půl roku.
Tak jsme zatím dali k postýlce takovou rozkldací tlustou matraci, která se dá složit jakoby do křesla. A je to super. Máťa má takto ze všech 4 stran měkké zábrany. Když se probudí, tak do matrace strčí a jelikož je tlustá tak, že je asi jen o 10 cm níž než postel, tak po ní vyleze ven.
M.
AHoj, asi máme tu postýlku, co o ní píšeš. Je v bílé nebo přírodní barvě (máme tu přírodní). Nechá se k ní koupit ještě zábrana, jinak ta matrace je ze tří kusů - ale nevadí to ničemu, protože ty krajní, co jsou ze začátku „čela“, tak jsou jen 25 cm dlouhé a tudíž pak je „zlom“ v krční a kolenové oblasti, kde netlačí. Jsme s ní hrozně spokojený, hlavně jsem nadšená tím, že teď zabere málo místa a přitom jí malý bude mít už napořád!
tady je vyfocená: http://foto.aprilmouse.net/ikea.jpg
jo jediný, co mě rozčiluje, je povlíkání prostěradla na ty tři matrace. To je totiž fakt ježek v kleci
ale je to jediná chybka
Ahoja Aprilmouse,
mluvíme o té samé postýlce.
Teď k ní zábranu opravdu nemají, jelikož došly ty původní a čeká se na nové pod novým názvem od výrobce.
Co se týče povlíkání těch krajních dvou matrací, tak ty nepovlíkám. Na tu velkou dávám prostěradlo, co se hodí na 140×70 matrace a jde tam dobře. Počítám, že jdenou za čas, vyperu ten obal, ve kterém jsou a to stačí. Dávat na to prostěradlo mi přijde zatím zbytečné.
M.
MEDUZO, když já mám obavu, jak to je bílé, že to bude hned prasečí
My jsme děsná rodina. Dávám na to (stejně jako na ty naše postele) normální froté natahovací prostěradlo… když se to dobře zastrká dokola, tak to vypadá dobře
ale je to trošku složitější no
JInak je fakt, že jsme ji kupovali v létě a to ještě bylo zábran dost, já se do ikei bohužel moc nedostanu
Ahojky, to je hrozný, jak jí tu chválíte (postýlku). Když jsem jí viděla, hrozně mě nadchla, i designově. Jenže: původně jsme si Ikeou vybavili celý byt, a nebylo to to nejlevnější, co se tam dá koupit, a po roce velmi nenáročného to pomalu zase dáváme pryč. Jakékoli pohyblivé díly jdou tak rychle do háje, že si nedovedu představit, jak se u takové postýlky vůbec dočkáme toho, že by se dostalo na její rozložení. Co pohyblivé, i nohy u stolu jsou tak rozvyklané, že je to k vzteku… hrozně se mi líbí, ale mám s Ikeou snad nejhorší zkušenosti s nábytkem na trhu vůbec.
Jediné, co je v pohodě, je zrcadlo. Ukazuje šejdrem jenom trochu ![]()
Ale líbí se mi pořád, dobře se tam nakupuje a vůbec :-/ Riskovat znovu, či ne?
(Řečnická otázka. To už by manžel asi omdlel, kdybych chtěla odtamtud cokoli jiného, než hromadu těch hrozně dobrých kuliček do mrazáku, ze kterých postupně ubíráme
)
RASIKO, my máme z IKEI jen tuhle postýlku a je v používání od 06/2005 každý den a neviklá se ani trošku… tak nevím
třeba jste jen prostě měli smůlu
Rasiko, tak my máme taky 90% zařízení bytu z IKEI a jsme moc spokojeni. V kuchyni máme stůl a židle z IKEI, v ložnici komdu a skříň a nejvíc v obýváku - veškeré skříňky, knihovny, celý pracovní roh (stůl, židli, kontejner), poličky na stěnách, stolek pod TV, konferenční stolek atd. A jinak po celém bytě milion doplňků. Většinu máme 4-5 let a fakt si nevybavuju jediný problém. Jo, jediné, tady u šuplíku na klávesnici se odlomil jeden ze tří pantíků, jelikož se o to pořád opírám (jak jsem začtená do emimina
). Ale drží to.
Tak my máme asi zase štěstí ![]()
M.
Moooc děkuju, je to přesně ona. Můžu mít ještě dotaz - nevíte, jestli se k tomu dají dokoupit šuplíčky nebo jeden šuplík jako úložný prostor? A z jakého dřeva je přírodní? A jak je vysoká?
Vypadá opravdu krásně, ale přesně jak tu někdo psal, mám obavy, abychom se dočkali toho rozložení - jak znám Aninku, tak bude v pořádném provozu.
Petra
třeba je to o tom jak to složíte. Naši mají z Ikei jídelní stůl už přes dva roky a je v pohodě. My tam nakupujem hlavně doplňky a plastovej nábytek malýmu.
Nejhorší zkušenost mám s nábytkem z Jysku.fuj fuj… ![]()
Ahoj,tuhle postel máme od roku 2001 a pořád je v pohodě.Vůbec se nevyklá,žádné problémy s ní nemáme.Máme jí i s tou bočnicí a je to paráda.
Ahoj,
my mame postylku VIKARE taky, je fajn, ale--- mame ji slozenou na tu nejmensi velikost a ty postrani maly matrace nam propadavaji na zem. Jakoby ten rost byl proste kratkej a ty maly matrace se nemaji o co oprit. Meli jste nekdo takovy problem? Mozna jsme to nejak spatne slozili? I kdyz me teda nenapada, jak by to slo slozit jinak… A jedno to prkynko z rostu uz mame praskly; to asi ale neni spatnou kvalitou, ale aktivitou naseho rostaka - s oblibou postylku vyuziva jako trampolinu.
Niki
Ahoj. My tu postylku mame taky, Tomasek v ni spi asi pul roku a nic se nevykla. Ostatne celkem se vsim ostatnim jsem spokojena a to jsem z IKEA vybavovala cely dum. Ale zatim bydlime jen pul roku, takze treba to jeste prijde …??? Fakt je, ze vsude jinde ve svete patri IKEA k levnemu nabytku a navrch je jeste hezka, takze proto jsou tak uspesni. Jenze u nas to az tak levne nevychazi a tak od ni asi i vic ocekavame.
My mame prirodni postylku se zabranou, loni ji jeste meli. Taky jsem mela strach, ze kdyz Tomas zjisti, ze se z postylky da vylezt, tak v ni nezustane, ale bylo to v pohode. Fakt je, ze mu bylo uz 2.5 kdyz v ni zacal spat, driv by to mozna bylo slozitejsi.
A jeste jeden typ na povlikani tech postrannich casti: mamka mi zmensila dva starsi bile povlaky na polstar (byly to takove ty velike jak se delali driv). Ty natahnu na ty postranni casti a prosteradlo davam jen na tu nejvetsi cast matrace. Ty polstare peru jen tak ob jedno prani ostatniho povleceni, ne vzdycky.
Katka
Ahoj holky, taky se přidávám ke spokojeným uživatelům této postýlky. Syn v ní spí od roku 2002 a pořád je pevná. Jen jsme nekoupili originální matraci, protože se mi ta trojdílná zdála strašně drahá, ale obyčejnou molitanovou taky z Ikei v rozměru té postýlky. Když byla postýlka složená na nejmenší velikost, tak jsem ten molitan na obou koncích ohnula a když ji máme teď roztaženou, tak se to zase narovnalo. A tak nemám problémy s povlékáním prostěradla.