Rozkádací dětská postýlka IKEA

139
30.1.06 13:47

Rozkádací dětská postýlka IKEA

Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat, nemáte někdo doma takovou tu rozkládací dětskou postýlku z IKEY, jak se dá nastavit délka asi na 3 velikosti? Já ji zatím jen zahlídla na netu, ale moc se mi líbí.
Jaké s tím máte zkušenosti? Má to i takou to boční zábranu? A co matrace - jak se nastavují ty? A nerozvrže se to hned, je to stabilní? Moc si to podle toho obrázku neumím představit.
Děkuju Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
30.1.06 14:02

Ahoj, my máme postýlku VIKARE - dřevěná - dá se rozložit postupně na 3 délky, ale mají jich tam víc, tak nevím, jestli myslíš přímo tuto.
Pokud ano, tak Ti můžu napsat, že jsem s ní zatím moc spokojená, i když ji máme jen asi měsíc. Takže o rozvrzanosti asi mluvit nemůžu.
JInak rozkládání je super jednoduché. Matýsek ji má zatím na tu nejkratší délku (cca 125 cm). Tím pádem má po obou stranách měkkou matraci, o kterou se neuhodí, když v postýlce cestuje. Na zdi má přeložený vysoký mantinel do postýlky.
Matrace se skládá ze 3 částí. Jedna je velká uprostřed a ty dvě jsou zatím kolmo na krajích, pak se jednoduše položí i s krajem postýlky.
Pokud má ale na mysli ty prodloužitelné postele, co se roztahují, tak tam nevím, jak je to s matrací.
Co se týče zábrany, tak k téhle postýlce ji v současné době nemají. Ptali jsme se a prý stále čekají. Snad do 2 měsíců by měli mít bílou, ale k té dřevěné prý v horizontu půl roku.
Tak jsme zatím dali k postýlce takovou rozkldací tlustou matraci, která se dá složit jakoby do křesla. A je to super. Máťa má takto ze všech 4 stran měkké zábrany. Když se probudí, tak do matrace strčí a jelikož je tlustá tak, že je asi jen o 10 cm níž než postel, tak po ní vyleze ven.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.1.06 14:12

AHoj, asi máme tu postýlku, co o ní píšeš. Je v bílé nebo přírodní barvě (máme tu přírodní). Nechá se k ní koupit ještě zábrana, jinak ta matrace je ze tří kusů - ale nevadí to ničemu, protože ty krajní, co jsou ze začátku „čela“, tak jsou jen 25 cm dlouhé a tudíž pak je „zlom“ v krční a kolenové oblasti, kde netlačí. Jsme s ní hrozně spokojený, hlavně jsem nadšená tím, že teď zabere málo místa a přitom jí malý bude mít už napořád!
tady je vyfocená: http://foto.aprilmouse.net/ikea.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.1.06 14:13

jo jediný, co mě rozčiluje, je povlíkání prostěradla na ty tři matrace. To je totiž fakt ježek v kleci :)) ale je to jediná chybka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.1.06 14:22

Ahoja Aprilmouse,
mluvíme o té samé postýlce.
Teď k ní zábranu opravdu nemají, jelikož došly ty původní a čeká se na nové pod novým názvem od výrobce.
Co se týče povlíkání těch krajních dvou matrací, tak ty nepovlíkám. Na tu velkou dávám prostěradlo, co se hodí na 140×70 matrace a jde tam dobře. Počítám, že jdenou za čas, vyperu ten obal, ve kterém jsou a to stačí. Dávat na to prostěradlo mi přijde zatím zbytečné.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.1.06 14:30

MEDUZO, když já mám obavu, jak to je bílé, že to bude hned prasečí :)) My jsme děsná rodina. Dávám na to (stejně jako na ty naše postele) normální froté natahovací prostěradlo… když se to dobře zastrká dokola, tak to vypadá dobře :) ale je to trošku složitější no :)) JInak je fakt, že jsme ji kupovali v létě a to ještě bylo zábran dost, já se do ikei bohužel moc nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.1.06 14:33

Ahojky, to je hrozný, jak jí tu chválíte (postýlku). Když jsem jí viděla, hrozně mě nadchla, i designově. Jenže: původně jsme si Ikeou vybavili celý byt, a nebylo to to nejlevnější, co se tam dá koupit, a po roce velmi nenáročného to pomalu zase dáváme pryč. Jakékoli pohyblivé díly jdou tak rychle do háje, že si nedovedu představit, jak se u takové postýlky vůbec dočkáme toho, že by se dostalo na její rozložení. Co pohyblivé, i nohy u stolu jsou tak rozvyklané, že je to k vzteku… hrozně se mi líbí, ale mám s Ikeou snad nejhorší zkušenosti s nábytkem na trhu vůbec.
Jediné, co je v pohodě, je zrcadlo. Ukazuje šejdrem jenom trochu ;-)
Ale líbí se mi pořád, dobře se tam nakupuje a vůbec :-/ Riskovat znovu, či ne? ;-) (Řečnická otázka. To už by manžel asi omdlel, kdybych chtěla odtamtud cokoli jiného, než hromadu těch hrozně dobrých kuliček do mrazáku, ze kterých postupně ubíráme :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.1.06 14:35

RASIKO, my máme z IKEI jen tuhle postýlku a je v používání od 06/2005 každý den a neviklá se ani trošku… tak nevím :) třeba jste jen prostě měli smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.1.06 15:54

Rasiko, tak my máme taky 90% zařízení bytu z IKEI a jsme moc spokojeni. V kuchyni máme stůl a židle z IKEI, v ložnici komdu a skříň a nejvíc v obýváku - veškeré skříňky, knihovny, celý pracovní roh (stůl, židli, kontejner), poličky na stěnách, stolek pod TV, konferenční stolek atd. A jinak po celém bytě milion doplňků. Většinu máme 4-5 let a fakt si nevybavuju jediný problém. Jo, jediné, tady u šuplíku na klávesnici se odlomil jeden ze tří pantíků, jelikož se o to pořád opírám (jak jsem začtená do emimina :lol: ). Ale drží to.
Tak my máme asi zase štěstí :wink:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.1.06 20:20

Moooc děkuju, je to přesně ona. Můžu mít ještě dotaz - nevíte, jestli se k tomu dají dokoupit šuplíčky nebo jeden šuplík jako úložný prostor? A z jakého dřeva je přírodní? A jak je vysoká?
Vypadá opravdu krásně, ale přesně jak tu někdo psal, mám obavy, abychom se dočkali toho rozložení - jak znám Aninku, tak bude v pořádném provozu.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
31.1.06 07:18

třeba je to o tom jak to složíte. Naši mají z Ikei jídelní stůl už přes dva roky a je v pohodě. My tam nakupujem hlavně doplňky a plastovej nábytek malýmu.
Nejhorší zkušenost mám s nábytkem z Jysku.fuj fuj… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
31.1.06 10:03

Ahoj,tuhle postel máme od roku 2001 a pořád je v pohodě.Vůbec se nevyklá,žádné problémy s ní nemáme.Máme jí i s tou bočnicí a je to paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.06 10:10

Ahoj,
my mame postylku VIKARE taky, je fajn, ale--- mame ji slozenou na tu nejmensi velikost a ty postrani maly matrace nam propadavaji na zem. Jakoby ten rost byl proste kratkej a ty maly matrace se nemaji o co oprit. Meli jste nekdo takovy problem? Mozna jsme to nejak spatne slozili? I kdyz me teda nenapada, jak by to slo slozit jinak… A jedno to prkynko z rostu uz mame praskly; to asi ale neni spatnou kvalitou, ale aktivitou naseho rostaka - s oblibou postylku vyuziva jako trampolinu.
 Niki

• Citovat
  • Upravit
586
31.1.06 10:19

Ahoj. My tu postylku mame taky, Tomasek v ni spi asi pul roku a nic se nevykla. Ostatne celkem se vsim ostatnim jsem spokojena a to jsem z IKEA vybavovala cely dum. Ale zatim bydlime jen pul roku, takze treba to jeste prijde …??? Fakt je, ze vsude jinde ve svete patri IKEA k levnemu nabytku a navrch je jeste hezka, takze proto jsou tak uspesni. Jenze u nas to az tak levne nevychazi a tak od ni asi i vic ocekavame.

My mame prirodni postylku se zabranou, loni ji jeste meli. Taky jsem mela strach, ze kdyz Tomas zjisti, ze se z postylky da vylezt, tak v ni nezustane, ale bylo to v pohode. Fakt je, ze mu bylo uz 2.5 kdyz v ni zacal spat, driv by to mozna bylo slozitejsi.

A jeste jeden typ na povlikani tech postrannich casti: mamka mi zmensila dva starsi bile povlaky na polstar (byly to takove ty velike jak se delali driv). Ty natahnu na ty postranni casti a prosteradlo davam jen na tu nejvetsi cast matrace. Ty polstare peru jen tak ob jedno prani ostatniho povleceni, ne vzdycky.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.1.06 11:33

Ahoj holky, taky se přidávám ke spokojeným uživatelům této postýlky. Syn v ní spí od roku 2002 a pořád je pevná. Jen jsme nekoupili originální matraci, protože se mi ta trojdílná zdála strašně drahá, ale obyčejnou molitanovou taky z Ikei v rozměru té postýlky. Když byla postýlka složená na nejmenší velikost, tak jsem ten molitan na obou koncích ohnula a když ji máme teď roztaženou, tak se to zase narovnalo. A tak nemám problémy s povlékáním prostěradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí