Rozluštíte někdo tento znak?

25133
14.7.11 10:34

Rozluštíte někdo tento znak?

Ahoj všem,
vím, že to sem úplně nepatří, ale napadlo mě, jestli se tady nenajde někdo, kdo tomu trochu rozumí. Před dvěma roky jsem koupila auto a tento znak tam byl už od původního majitele (Francie). Zajímalo by mě, jestli to něco znamená a jestli se v tom někdo vyzná???
Všem moc děkuji za pomoc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
14.7.11 11:35

To je moc pěkný!
Bohužel se v tomhle vůbec nevyznám ani mě nenapadá, kam bych s tím šla já …

Nicméně mi přijde, že původní majitel byl Alžířan nebo Maročan drandící po Francii :lol: klasika. Tak třeba Katedra Arabistiky na Filozofické Fakultě University Karlovy - na nějakýho vyučujícího, zdali by nevěděli víc nebo nezhali nějakýho odborníka. Tihle lidé bývají zapálení pro svůj obor, tak by tě třeba i rádi poučili. Nebo alespoň na někoho odkázali.

Je tam každopádně znak Venuše = ženy, a pak jestli půlměsíc???? A ten „hák“ nad tím netuším :think: No odborník fakt nejsem :mrgreen:

Ale jsem moc zvědavá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
14.7.11 11:49

Ty jo já sem taky pořád načuhuju a koukám, jestli někdo napíše, co to je za znak. :lol:
Rampepurna aspoň viděla znak ženy - dobrý postřeh, já to nějak přehlídla. :roll: :oops: Koukala jsem na to jako na celek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
14.7.11 16:11

Ahoj, připomíná mi to astronomické znaky planet. :-)
 http://cs.wikipedia.org/…C3%BD_symbol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.7.11 17:17

To vypadá zajímavě, ale jako celek mi to nic neříká … ale alespoň něco :)
 Děkuji

1veverka píše:
Ahoj, připomíná mi to astronomické znaky planet. :-)
http://cs.wikipedia.org/…C3%BD_symbol
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
14.7.11 22:48

avm3: Ještě mě napadlo třeba, že znak Merkuru znamená i středu jako den, to druhé mi připomíná Ceres a ten byl pojmenovaný podle bohyně, která byla patronkou Sicílie, třeba to byl Sicilián, co se narodil ve středu, kdo ví. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
15.7.11 12:13

:palec: Krásná dedukce, děkuji :dance:

1veverka píše:
avm3: Ještě mě napadlo třeba, že znak Merkuru znamená i středu jako den, to druhé mi připomíná Ceres a ten byl pojmenovaný podle bohyně, která byla patronkou Sicílie, třeba to byl Sicilián, co se narodil ve středu, kdo ví. :nevim: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 22:02
1veverka píše:
avm3: Ještě mě napadlo třeba, že znak Merkuru znamená i středu jako den, to druhé mi připomíná Ceres a ten byl pojmenovaný podle bohyně, která byla patronkou Sicílie, třeba to byl Sicilián, co se narodil ve středu, kdo ví. :nevim: :mrgreen:

A ceres byla taky ve starém Římě bohyně úrody… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
15.7.11 22:16

Davdan: JJ, to byla, ale hledala jsem něco, co by trochu mohlo souviset, ta spojitost se Sicílií mi přišla taková zajímavější. :-D
avm3: Není zač, ale samotnou by mě to zajímalo, co to znamená. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.7.11 22:19

Ty jo, samotnou by mne to zajímalo, tak gůglím a našla zatím toto - chtělo by to tuhle knížku http://www.bux.cz/…amenaji.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
16.7.11 09:06
1veverka píše:
Davdan: JJ, to byla, ale hledala jsem něco, co by trochu mohlo souviset, ta spojitost se Sicílií mi přišla taková zajímavější. :-D

To je fakt. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
31.1.12 11:55

Ahoj všem, ráda bych oživila tuto diskuzim jeslti se přece jen neobjeví někdo, kdo by tomu rozuměl :)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová