Rozmazlenost láskou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
19.12.12 19:30

Říká se opičí láskou myslim? nic se nemá přehánět zlatá střední cesta :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
19.12.12 19:31
Kačus82 píše:
a co ty rodiče? 8o předpokládám, že mají nějaké logické vysvětlení, nejlépe nějakou odbornou všeobecně uznávanou knihu (typu Respektovat…) včetně osobitého svérázného výkladu, že :roll:

Rodiče byli úplně v klidu, vlastně se jen smáli co mají za dítě, že žaluje samo na sebe. :think: :nevim:
Jinak jim na tom nepřišlo nic divného, takže se ani nesnažili něco vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
19.12.12 19:32
Gladys píše:
jo, ono je to v podstatě volání po péči a výchova je přeci taky druh péče. Dítě podvědomě cítí, že je něco jinak, než by mělo být.

Asi máš pravdu, zní to logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.12.12 19:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.12.12 19:34

Nadměrně ochranná výchova
Tak zvaná „opičí láska“. Představuje nadměrnou starostlivost rodiče o dítě. Dělají všechno „jen pro jeho dobro“. Přání dítěte je jim často rozkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.12.12 20:41
@rejžička píše:
Možná prtě zvyknete na něco, co se v dnešní době už moc nenosí.. Ale pokud ho jinak vychováváte přísně, zná své meze, VÍ, že někteří lidé jsou zlí a nepřejícní, pak je to podle mě ok. Hlavně by si mělo uvědomit, že ne každý vrací dobro dobrem, bohužel.

Myslím, že na uvědomění si takových věcí má dítě času až až. A přísná výchova, to je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
19.12.12 21:00

Tak my se doma mazlíme hodně a myslím si, že tělesným kontaktem své dítko opravdu nikdo nerozmazlí…
A nedávno jsem četla moc pěkný článek na tohle téma :) :
 http://www.mojebetynka.cz/…-si-sve-dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.12.12 07:07
@ivuska.h píše:
Myslím, že na uvědomění si takových věcí má dítě času až až. A přísná výchova, to je co?

Nemyslím - že ne všichni jsou hodní, ne ke všem může přiběhnout a něco jim vykládat atd., to by dítě mělo vědět podle mě odmala.
A příšná výchova? Asi jsem to napsala špatně. Myslím mít určité meze, za které už nesmí. Zlobit trošku ano, vztekat se a mlátit do něčeho ne atd. Promiň, nenapadají mě příklady, je moc brzo. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.12.12 18:14
@rejžička píše:
Nemyslím - že ne všichni jsou hodní, ne ke všem může přiběhnout a něco jim vykládat atd., to by dítě mělo vědět podle mě odmala.
A příšná výchova? Asi jsem to napsala špatně. Myslím mít určité meze, za které už nesmí. Zlobit trošku ano, vztekat se a mlátit do něčeho ne atd. Promiň, nenapadají mě příklady, je moc brzo. :-D

Výchova s hranicemi jistě, ale tomu já neříkám přísná, ale normální výchova :lol: Že existují i zlí lidé, to samozřejmě děti ví (že někdo třeba krade), ale rozhodně neznají rozsah toho, co lidi můžou udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
22.12.12 07:02
@ivuska.h píše:
Výchova s hranicemi jistě, ale tomu já neříkám přísná, ale normální výchova :lol: Že existují i zlí lidé, to samozřejmě děti ví (že někdo třeba krade), ale rozhodně neznají rozsah toho, co lidi můžou udělat.

Tak tomu jen říkáme jinak, no. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová