Rozmazlenost láskou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5635
18.12.12 20:16

Rozmazlenost láskou

Ahoj vsichni, zakladam tuto diskuzi spise pro zamysleni a take bych rada znala Vase nazory.
Mam 2,5letou dcerku, kterou vychovavam relativne prisne, jde aby ctila urcite hodnoty v zivote, ktere mi prijdou dulezite.Ale s manzelem a prarodici ji take vychovavame hodne s laskou.Tim myslim, ze se doma hodne objimame, za vse co se nam povede se pohladime, dame si pusu. Casto se mazlime, pusinkujeme a rikame si, ze se mame radi atd…
Ted ma otazka, myslite, ze se da dite rozmazlit laskou?
Pro nekoho mozna hloupa otazka, ale me to zajima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
18.12.12 20:21

Podle mě to nejde. jsem se synem v tělesném kontaktu kdykoliv to jde. hodně chovám, hladím, pusinkuju, chvlálím a nemyslím si že bych ho rozmazlovala. naopak fyzické projevy jsou podle mě ve výchově moc důležité! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
18.12.12 20:21

Myslím, že jo i ne, prostě tohle dítě potřebuje, ale pak se a tebe a na vše muže moc upnout a ty nebudeš mít klid, ale já se chovám stejně jako ty, mazlím rozmazluju láskou co to jen jde a nedokážu přestat :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.12.12 20:23

V tom případě, já rozmazluji moc a ráda :mrgreen: syna zbožňuju, je na prvním místě v mém životě, takže jak píšeš pusinky, tulení a pohlazení je pro nás normální a myslím si, že by to tak ve fungující rodině mělo být.. Jinak naše výchova je také přísnější, nedovolíme mu si cokoliv vyřvat, či vyvztekat. Jsme hodně zásadový, ale i to patří k lásce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.12.12 20:25

To se snad ani nedá, určitě ne. Mazlit a mazlit, co to jde, dokud chtěj ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
18.12.12 20:26

Myslím si, že pokud jsou projevy lásky vyvážené důsledností a nejde jen o opičálásku, kdy dítě dostane, na co si prstem ukáže, tak je to v podstatě ideální model.

Taky hodně objímám, pusinkuju, hladím po vlasech a líbí se mi, když syn přijde sám od sebe mě pohladit, dát pusu.
Důležité je nepoužívat projevy lásky jako páku k dosažení svých cílů, aby se to dítě nenaučilo a jednou citově nevydíralo, projevy lásky by měli být nezištné, spontánní a nenavázané na výchovu (ve stylu když uděláš tohle, budu tě mít ráda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.12.12 20:27

Ja myslim, ze neda…doma se taky furt tulime, pusinkujeme, mazlime. Spontalne, pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.12.12 20:32

Tyy joo, to jsem ani necekala.Ze budeme zajedno.My ji prave vychovavame stylem, ze nejake vtekani a vydupavani si neceho u nas neprojde.jsme dost zasadoví, ale na druhou stranu se prave porad mazlime, jen tak, kdyz se nam chce…
Babi prave obcas dela to, ze kdyz ji mala nechce dat pusu, tak zacne vest reci, jako, ze bude plakat atd…Ale to uz jsem ji zatrhla :lol:.
Take si rikam, ze mazleni je krasne, dokud o to deti stoji. Prijde cas, kdy budeme chtit my rodice, ale deti na nas uz budou prdet :mrgreen:.
Mne slo prve o to, zda se neda rozmazlit, ze by mohla byt na me zavisla, jako mamanek.Ale nic takove se neprojevuje spise naopak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.12.12 20:35

Ne láskou nerozmazlíš, naopak se tvrdí, že z těch milovanejch vyrůstají nejsilnější osobnosti.. Já se s malou mazlím pořád, pusinkuju, na vztek a vyřvávání ale nereaguju.. Ani to na mě moc nezkouší, to spíš na bábi, ta je typická „oběť“ malá kňourne a má co chce.. No ale od toho babičky asi jsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
18.12.12 20:36
@sara1000 píše:
Ted ma otazka, myslite, ze se da dite rozmazlit laskou?

Nevím, čemu říkáš „rozmazlit“ :nevim:

Pod pojmem „rozmazlené dítě“ si představuji dítě, které je zvyklé dostat, co chce, které uznává jenom vlastní potřeby a podobně.

Dítě, které je zvyklé na to, že si s rodiči dávají (úměrně věku) najevo city fyzickým kontaktem, za rozmazlené fakt nepovažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
18.12.12 20:37

@sara1000
Já to dělám taky tak a ani mě nenapadlo že bych je tím mohl rozmazlit.
Akorát teda pusinky ne, ty mi nejdou. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jen hlazení, mazlení a chválení a pořád si říkáme že jsme kámoši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.12.12 20:45
@BohunkaP píše:
Nevím, čemu říkáš „rozmazlit“ :nevim:

Pod pojmem „rozmazlené dítě“ si představuji dítě, které je zvyklé dostat, co chce, které uznává jenom vlastní potřeby a podobně.

Dítě, které je zvyklé na to, že si s rodiči dávají (úměrně věku) najevo city fyzickým kontaktem, za rozmazlené fakt nepovažuji.

V to to pripade mi slo pod pojmem rozmazlenost(jiny termin me nenapadl) o to, zda se z ni treba nestane nejaky mamanek, ktery na me bude viset a drzet se maminy sukne.
Jen me to tak napadlo, tak jsem se chtela zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.12.12 20:47

Ja totiz v okoli nejak nevidim nikoho, kdo by s detmi jednal, tak jako ja se svou dcerkou.Tak jsem si rikala, bud ja jsem spatna, nebo to hold kazdy delame po svem. Kdosi mi inaznacil, ze „neznostmi“ setri, aby si dite nezvyklo je povazovat za bezne.Coz mi prijde dost priserny a hlavne smutny.Ja naopak chci, aby me dite vedelo, ze se nemusi stydet projevit sve city.Chci,aby vedelo, ze je bezne projevit lasku k druhemu a dt mu to najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
18.12.12 20:49
@sara1000 píše:
V to to pripade mi slo pod pojmem rozmazlenost(jiny termin me nenapadl) o to, zda se z ni treba nestane nejaky mamanek, ktery na me bude viset a drzet se maminy sukne.

Aha… tak to bych taky řekla, že se bojíš zbytečně. Za prvé myslím, že to tak nefunguje - právě naopak, dítě, které má fyzického kontaktu dostatek, je sebejistější… a za druhé, kdyby nějaké „mamánkovatění“ hrozilo, už bys to poznala. Je velká a spíš začne přicházet věk, kdy se začne osamostatňovat, zvlášť jestli třeba půjde do školky nebo jinam do kolektivu.
EDIT: a zřejmě jsme natrefily na opačná seskupení ve svém okolí, protože já naopak vídám ten opačný trend - fyzické projevování citů k dítěti se stává čím dál častějším i u mužů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.12.12 20:54
@BohunkaP píše:
Aha… tak to bych taky řekla, že se bojíš zbytečně. Za prvé myslím, že to tak nefunguje - právě naopak, dítě, které má fyzického kontaktu dostatek, je sebejistější… a za druhé, kdyby nějaké „mamánkovatění“ hrozilo, už bys to poznala. Je velká a spíš začne přicházet věk, kdy se začne osamostatňovat, zvlášť jestli třeba půjde do školky nebo jinam do kolektivu.
EDIT: a zřejmě jsi natrefila na zvláštní seskupení ve svém okolí, protože já naopak vídám ten opačný trend - fyzické projevování citů k dítěti se stává čím dál častějším i u mužů.

U nas prave v tomto funguje i tatinek naplno a je to zxnat i na vztahu dceri k nemu. Jinde v okoli to nevidim :( Asi fakt mam „divne“ lidi okolo sebe :)
inak do skolky prave zacala chodit a nestacim se divit, jak za par mesicu „vyrostla“.Jsem na ni pysna, kdyz vidim, jak utesuje placici holcicku, ktera vola maminku. Utesuje ji stylem, ze ji hladi po vlasech a rika, neboj maminka prijde a da ji treba pusu.To mi prijde, ze je prave z toho, ze to tak delame i doma.
No, jsem rada za vsechny odpovedi…Dekuju Vam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová