Rozmazlený v roce a půl

Anonymní
10.11.15 20:31

Rozmazlený v roce a půl

Ahoj, máme trochu problém s výchovou.
Malá je trochu rozmazlená. Každý kdo k ní příjde to řekne. Malá je hyperaktivní a všude leze a vzhrabává věci ať jsou kde jsou…Kdzž jí ale něco z rukz vemu začne se vztekat a snažit se mlátit mě. Kope nohama klidně si lehne na zem a dělá typický rozmazlený dítě. Když už toho mám opravdu dost plácnu jí přes ruku a ona řve jako kdyby jí někdo vraždil..Zase když jií upozroním, že to nemá dělat, tak si to sice uvědomuje, ale neposlechne a dělá to dál. Naprosto mě ignoruje. Snažím se být přísná, ale moc to nejde zvlášť když jsem jediná. Ostatní jí dovolí vše…Už na to nemám nervy.
Poraďte prosím někdo :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
10.11.15 20:38

Dej si vyhledat období vzdoru, to by tě mohlo uklidnit :lol:
Začíná po prvním roce života a po dvaceti letech je šance, že se situace začne uklidňovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.11.15 20:39

Tak v tomhle věku u nás fungovala výměna - něco měl, co jsem já nedovolila, tak jsem mu to vyměnila za něco jiného povoleného, obvykle to fungovalo - př. místo kvedlačky kterou vykramařil a já ji potřebovala dostal stěrku na těsto atd.. proč se s ním prát a plácat a být nervozní? Rozum to nemá, tak ho musí mít máma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.11.15 20:40

A co chces po rok a pul starem diteti? Potrebuje rejdit, smejdit,…patri to k jeho vyvoji. A k jeho vyvoji patri i vztekani.

• Citovat
  • Upravit
2235
10.11.15 20:42

Píšeš o naší dceři? :lol: já nevím, mě na tom nic hrozného v tomto věku nepřijde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.11.15 20:46

Je to normální dítě v období vzdoru. Není rozmazlená a nejspíš ani nebude hyperaktivné, ale patří to k vývoji. Je to jen živé batole, co objevuje svět. Stejně jako to, že teď budeš příštích několik měsíců (let) regulovat její chování a jednoho krásného dne tě poslechne.
A neignoruje tě, jen prostě zkouší, kam až může zajít a jestli ne je tentokrát opravdu ne. Nejlepší je odvést pozornost, zabránít v nežádoucí činnosti. Je to ještě prcek.

• Citovat
  • Upravit
484
10.11.15 20:51

Taky si myslím že není rozmazlená, malá mi od roku dělá totéž, snažím se být vždy v klidu a vysvětlit jí to občas to pomůže občas ne, hlavně jí za to neplácej, ona za to nemůže, dělá to většina dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.11.15 20:51

Jinak dneska jsme byli u doktora a syn (16 měsíců) padl na zem, protože mu jiný chlapeček vlezl na schůdek (dělal krok nahoru a krok dolů). Prostě sebou flákl a plakal. Oni nechápou, co se děje a nepochopí argumenty, neumí ovládat emoce. Mimo to má super odřeninu na čele, jak mlátil hlavou do koberce, protože jsem mu řekla, že nesmí bouchat bráchu… Starší se mlátil, když mu někdo sebral hračku - vypjatá situace, ve které nezvládal emoce.

• Citovat
  • Upravit
13714
10.11.15 20:52
@jdukolem píše:
Tak v tomhle věku u nás fungovala výměna - něco měl, co jsem já nedovolila, tak jsem mu to vyměnila za něco jiného povoleného, obvykle to fungovalo - př. místo kvedlačky kterou vykramařil a já ji potřebovala dostal stěrku na těsto atd.. proč se s ním prát a plácat a být nervozní? Rozum to nemá, tak ho musí mít máma ;)

Souhlas na 100%.
Nechápu, proč se někdo vyžívá v tom, že je nutné, aby to dítě pochopilo, že s tím nožem si hrát nebude, a aby si to uvědomilo nejlépe tím, že bud řvát až zmodrá.
Tento postup používají zejména ti, kteří žádné děti v tomto věku (1,5 např.) aktuálně nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
10.11.15 20:56

Je malá, ale podle mě by se mantinely měly nastavovat už teď. Určila bych, kde kramařit může a kde ne, já třeba synovi do kuchyně dala box s vařečkama a neškodnýma pomůckama, v ložnici mohl do šuplíků se svýma věcma, nevadilo mi, když kramařil v botníku, ale odmala bylo naprosté tabu: elektronika, květináče, cizí kabelky, mobily apod. Ale nemohla jsem ustoupit, třikrát ne a pak odvedení jinam, pokud se to opakovalo, tak plesknutí přes ruku. Ostatní říkají, že syn je velmi vychovaný, ale určitě za to může i jeho povaha, a hoooooodně pomáhá, že je důsledný i manžel a máme oba stejný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
10.11.15 21:00

Jo jeden takový exemplář máme také doma. Dceři je 22 měsíců a poslední dobou perlí jedna radost. Vzteká se, řve, kope kolem sebe, lehá si na zem. Nejlepší kousek ovšem předvede, když spěcháme a madam se odmítá oblékat, dělá tzv. hadrovou pannu. To člověk teprve pění. Snažím se vše řešit nějak v klidu. Když se vzteká, ignoruji. Když kope kolem sebe, kousek odejdu, ať to neschytám taky. Když se lehne na zem, také ignoruji. Dělá to naštěstí jen doma, venku se stále tváří jako anděl. Spíš si nevím rady se situací, kdy dcera s něčím mrskne (včera to bylo sítko na brambory) a já trvám na tom, že to musí sebrat. Holka se samozřejmě zasekne a odmítá. Já stále trvám na svém, na to začnou slzet, hysterický řev. Včera jsem ji k tomu sítku dovedla, pomohla sehnout a pak ho sebrala. Akce na čtvrt hodiny :mrgreen: To samé třeba Lego. Rozhází ho a pak odmítá uklidit. Jak ji přinutit netuším :nevim: Bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.11.15 21:04
@Anonymní píše:
Ahoj, máme trochu problém s výchovou.
Malá je trochu rozmazlená. Každý kdo k ní příjde to řekne. Malá je hyperaktivní a všude leze a vzhrabává věci ať jsou kde jsou…Kdzž jí ale něco z rukz vemu začne se vztekat a snažit se mlátit mě. Kope nohama klidně si lehne na zem a dělá typický rozmazlený dítě. Když už toho mám opravdu dost plácnu jí přes ruku a ona řve jako kdyby jí někdo vraždil..Zase když jií upozroním, že to nemá dělat, tak si to sice uvědomuje, ale neposlechne a dělá to dál. Naprosto mě ignoruje. Snažím se být přísná, ale moc to nejde zvlášť když jsem jediná. Ostatní jí dovolí vše…Už na to nemám nervy.
Poraďte prosím někdo :?

O rozmazlenosti muzes mluvit, az ji bude trinact, ty ji nekoupis kazdy mesic novy mobil a ona ti za to rekne, ze jsi krava.
Tohle chovani v roce a pul patri k vyvoji. Spis je to o tom, jak dokazes udrzet nervy na uzde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.11.15 21:07
@zrcadlo píše:
Je malá, ale podle mě by se mantinely měly nastavovat už teď. Určila bych, kde kramařit může a kde ne, já třeba synovi do kuchyně dala box s vařečkama a neškodnýma pomůckama, v ložnici mohl do šuplíků se svýma věcma, nevadilo mi, když kramařil v botníku, ale odmala bylo naprosté tabu: elektronika, květináče, cizí kabelky, mobily apod. Ale nemohla jsem ustoupit, třikrát ne a pak odvedení jinam, pokud se to opakovalo, tak plesknutí přes ruku. Ostatní říkají, že syn je velmi vychovaný, ale určitě za to může i jeho povaha, a hoooooodně pomáhá, že je důsledný i manžel a máme oba stejný přístup.

Myslím, že je to povahou.
Mám čtyři děti.
První a čtvrté jsou takové rtuťovité typy :mrgreen: Prvnímu je 19 roků a tam bylo nejkratší mít všechno nepřístupné z dohledu, by ho člověk musel umlátit. Poslední (15 měsíců) je kopie. Pomůže jen odvedení pozornosti.
Druhá byla šikovná a snaživá holčička, byla s ní od útlého věku domluva, a je dosud.
Třetí byl klidný chlapeček a je dosud.
S těmi dvěma prostředními se šlo domluvit, věděli, co je tabu. S těmi krajními to bylo bez výsledku a umlátit je se mi nechce, kratší je mít v dohledu jen přístupné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.11.15 21:10

@Talitha máme to podobně. S prvním jsem se domluvila už v roce (vysvětlila jsem mu, že trouba je horká), všude jsme nasázeli dětské pojistky a nikdy se nesnažil je otevírat, nevšímal si trouby, elektroniky, kytek… Druhý je jiná liga :lol:

• Citovat
  • Upravit
33005
10.11.15 21:12

Děti jsou různé, některé se vychovávají asi snáz, jiné jsou u toho hledání hranic „zarputilejší“. To, že sousedovic Pepíček s sebou flákne na zem, když nedostane lízátko, zatímco moje Anča jen bude fňukat a milionkrát zopakuje „já chci lízátko“, nepovažuji za rozmazlenost.
Jako jediný problém v popisu zakladatelky vidím to, že dospělí nejsou jednotní při výchově a to, že ji „vše dovolí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí