Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je takové období před pubertou
bere rozum, má své názory a bude hůř, až přijde ta pravá puberta 12-13 let ![]()
U nás je to ještě dřív, synovi je 7 a je to příšerný… Nechci, neudělám, není potřeba, a próóóč?
Začala jsem užívat třezalku na nervy, aby k nám nepřišla sociálka..
Holky no teda…to, abych si došla pro prášky na nervy…teď to ještě dám, ale jestli bude hůř…tal to nevím
…dělá naschvály…atd…donedávna bez problémů…
@Anonymní píše:
Jdu pro Vaše zkušenosti…dceři je 9 let a už jí snad začíná puberta…vzdoruje a je chvilkama na facku…to už to fakt začíná tak brzo…???
prepuberta.. na pubertu si ještě počkej a pak budeš na ty „vzdory“ s láskou vzpomínat - bude hůř
Zrovna piji meduňkový čaj…řekla jsem jí důrazně ať konečně uklidí pokoj…hračky všude…zavřela se tam…tak si říkám…tak si tu rozmluvu vzala k srdci…po půlhodiněě nakouknu do pokoje a madam sedí v bordelu a hraje si na tabletu…že se jí to zdá uklizené…
@Anonymní píše:
Pro anna577:a jak na to reagovala tvoje máma?
Mě třeba vyházela všechny skříně a šuplíky a brutálně ječela. Občas padla i nějaká ta facka. Nu, platné jí to nebylo nic, na pořádek nejsem ani ve svých 28 letech ![]()
@Anonymní píše:
Zrovna piji meduňkový čaj…řekla jsem jí důrazně ať konečně uklidí pokoj…hračky všude…zavřela se tam…tak si říkám…tak si tu rozmluvu vzala k srdci…po půlhodiněě nakouknu do pokoje a madam sedí v bordelu a hraje si na tabletu…že se jí to zdá uklizené…
musíš konkretizovat - hračky do boxů - polic, oblečení poskládat, srovnat věci na stole, ustlat - na pokyn ukliď si je odpověď - "ale mě se zdá uklizeno " zcela přiléhavá a adekvátní
viděno jejím dětským vnímáním - ono to uklizené je - jen ty zbytečně stresuješ..
připomíná mi to moje dítě - ukliď si ten bor*del - znuděné oko puboše -
a kterej?
oni to fakt vidí jinak
@Anonymní píše:
Pro anna577:a jak na to reagovala tvoje máma?
Okolo toho devátého roku mi jenom tu knížku sebrala, sedla si na postel a podrobně říkal kam co uklidit. ![]()
Pak v 13 zakázala chodit ven s kámošema
a v 16-17 ať se to týkalo úklidu nebo učení tak zarach a zákaz randění ![]()
Mam devitiletou a obcas je na proplesknuti taky. Uz se moc tesim na pubertu. Jedte ke vsemu mame obe cholericke sklony. To u nas bude italie ![]()
Tak u nás holky v devíti na zabití a pak už prošly bez puberty, byly skvělý ![]()
Jdu pro Vaše zkušenosti…dceři je 9 let a už jí snad začíná puberta…vzdoruje a je chvilkama na facku…to už to fakt začíná tak brzo…???