Rozmražené mořské plody v obchodě?

4705
12.2.23 07:24

Rozmražené mořské plody v obchodě?

A taky rybí maso. Všimla jsem s v Lidlu parádní mističky s hřebenatkami a mušlemi v chlazené části. Všimla jsem si ale, že jde o rozmražené zboží.
Což by asi nevadilo, protože jak jinak to sem přepravit skutečně čerstvé.
Všimla jsem si, že i některé „čerstvé“ ryby jsou rozmražované.
Přesto mám pochybnost, doma, když něco rozmrazíte, tak se to musí v řádu hodin spotřebovat, tím více mořské plody, ryby, které se extrémně rychle kazí.
Kupujete běžně a dobrý?
Jako radši bych si to koupila rovnou zmražený teda, vůbec nevím, proč s tím dělají to rozmražování a hraní si na čerstvost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20897
12.2.23 07:33

Ty jo. Toho jsem si nikdy nevšiml. Schválně se na to zaměřím. Ale myslím si, že to jsou dvě odlišné věci, chlazené a mražené a toto nelze dělat. Možná mají stejný druh jak chlazený, tak mražený. S tím jsem se setkal. Ale na obalech je to jasně uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.23 07:37

My kolem ryb chodíme obloukem. Téměř je nejíme, tak jsem si toho nikdy nevšimla v Lidlu. Asi bych neměla moc důvěru. Ale některé Kauflandy mají pult, kde mají led a tam to různé mořské zboží. To je velký pult. Tak to nepřehlédnu 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.2.23 07:39

Na obale to bylo až vzadu drobným písmem, že jde o výrobek čerstvý - z rozmraženého.

A vím, že vysoce kvalitní ryby a mořské plody se již na lodích mrazí, aby neutrpěla kvalita a pak se to právě takhle rozmražuje.
Asi na rychlou spotřebu ano, na trhu ano, tady mě to překvapilo, protože mě i napadlo, že si to koupím a část zamrazím na později (což logicky z rozmraženého už nejde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.23 07:49

@NiKina Ty rozmrazene mořské plody kupuju na palleu. Ale vařím z toho dle „spotřebujte do“.
U ryb jsem si toho teda zatím nevšimla. Díky za typ, budu víc číst polepky i u nich. Neb „čerstvou“ rybu občas strčím do mrazaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
12.2.23 09:12

Ahoj, ano, všimla jsem si a od te doby lososa kupuju v Albertu, kde toto napsané neni. Ale těžko říct, jak je to doopravdy. Každopádně, jak píšeš, pokud bych koupila rozmrazovane, spotřebovala bych ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.2.23 09:12
@Svistice píše:
@NiKina Ty rozmrazene mořské plody kupuju na palleu. Ale vařím z toho dle „spotřebujte do“.
U ryb jsem si toho teda zatím nevšimla. Díky za typ, budu víc číst polepky i u nich. Neb „čerstvou“ rybu občas strčím do mrazaku.

Všimla jsem si toho upozornění v albertu u ryb, které měly naporcované na ledu volně.
A jinak bych taky obecně klidně koupila, rozporcovala a zamrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.23 09:45

Bat se nemusis :)
Je to rozmrazene rizenym procesem tzv. Refresh. Produkt se nedostane nad kritickou teplotu, urcite to neni delany tak, ze to vyndas do tepla jako doma. Veskery chlazeny losos v CR je refreshovany, napr. i v Makru to tak je.
Na trvanlivost po rozmrazeni jsou delany validace a konkretne do Lidlu dodavaji jen certifikované firmy.
Znovu zamrazeni takoveho produktu se nedoporucuje. Nicmene se priznam, ze si refresh lososa obcas koupim v akci, cast snim a zbytek zamrazim… na vlastni nebezpeci jsem ho davala i do sushi :oops: ale nemelo by se to. Z druhy strany, pokud s tim pracujes rychle, nemrazis to posledni den spotreby nebo az “po smrti”, a pak z tveho mrazaku produkt jde na tepelnou upravu - tak bych se u ryb nebala. U morskych plodu asi trochu vic, ty bych nemrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
12.2.23 12:26
@K82 píše:
Ahoj, ano, všimla jsem si a od te doby lososa kupuju v Albertu, kde toto napsané neni. Ale těžko říct, jak je to doopravdy. Každopádně, jak píšeš, pokud bych koupila rozmrazovane, spotřebovala bych ihned.

V Albertu to jde koupit jen první dny akce, jelikož tam ty stejný kousky leží celý ten týden a to kolikrát už je 10 dní v tom obalu a to je hnus. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
12.2.23 13:04

Žila jsem v Anglii
A tam byly čerstvé ryby také rozmrazeny. Napsáno vzadu na obalu.

Když si člověk představí tu logistiku
Výlov, zpracování, vylodění, dovoz, naskladnění

Tak to by ty ryby bylo asi hodně drahé, kdyby byly opravdu čerstvé..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii