Kde všude lze využít mandlovou mouku?

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
4.2.23 19:35

Spousta italských sušenky, moc dobré je přidat je do lívanců. Stejně tak najdeš spoustu receptů na mandlové koláče - křehké těsto tedy 1 díl cukri 2 díly studeného másla a 3 díly mouky, kde minimálně polovinu, můžeš nahradit mandlemi.

Stejně tak wafle, nebo muffiny - prakticky do jakéhooliv pečení, to můžeš přidat.

Normálně si to přidávej do jogurtu či kaší, můžeš mandle použít do pesta místo pinií, omáčka romesko z pečench paprik přímo chce mandle.

Můžeš vyrobit marcipán prostě to rozmixuj s cukrem na pastu. A nebo to rozmixuj jen samotné na pastu - a získáš mandlové máslo. To klidně můžeš ujídat jen tak lžičkou.

Bude to dobrá i třeba v sekané či karbanátcích. Nebo z toho vyrob mandlové mléko. Přidej je do curkářsého krému a máš mandovou náplň do koláčů.

Jinak nejjednoduší je ji prostě zmrazit, aby nežlukla. když ji budeš mít v nějakém vzchodtěsném obalu, tak tam vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.2.23 20:01

Jejda, z te pecu porad neco.
Tak treba obycejne susenky, at je to neco jednoducheho. :think:
Ja treba zrovna dnes rano delala krekry. Vajicko, hrnecek mandlove, hrnecek mleteho konopneho seminka, trictvrte hrnku parmezanu, trosku vody (jen tak aby testo nebylo nikde suche), hodne soli, suseneho cesneku, bylinky…vytlacit placku na plech, predkrajet, pect na 150.

Nebo, pokud chces spotrebovat vic, zkus tohle. Vsakklidne misto sladidla muzed dat cukr, to nedela rozdil pro to peceni
 https://alldayidreamaboutfood.com/…-flour-cake/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
4.2.23 20:08

Já z ní peču skoro všechno pro kamarádčiny děti s bezlepkovkou. Nejraději mají míša řezy (v piškotu všechnu mouku nahradím mandlovkou a kakaem, po upečení krém ze dvou tvarohů a jednoho másla, a cukr a vanilka, a nahoru čokoládu).
Pokud nemáš chuť na sladké, tak se podívej na paelosnadno.cz nebo na dietdoctor.com nebo jinam, kde jsou lowcarb nebo keto recepty, a najdeš tam mňamózní recepty na slané věci, třeba mandlovka s rozmixovanou mozzarellou, vejcem a tymiánem - z toho upéct tyčinky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
4.2.23 21:09
@smile_xxx píše:
@zrcadlo
Máš prosím tě i recept na ten piškot? Na netu je jich hodně, raději bych už něco osvědčeného.

Já peču většinou od oka, ale držím se babičky hesla, že správný piškot je na jedno vejce 3dkg cukru a 3dkg mouky a 1 lžíce vlažné vody (na dortové korpusy místo té lžíce vlažné vody dávala lžíci oleje, aby se to tak nedrolilo). Takže když dělám z 5 vajec, tak cca 150g cukru a 150g mouky+kakaa (toho sypkého by mělo být zhruba tolik, takže když není kakao, je víc mouky, kdo má rád hodně tmavý korpus a dá hodně kakaa, tak míň mouky). Já většinou dávám necelý hrnek toho i toho, ono to na gramáž tak cca vyjde.
Sorry, že blíž neporadím, já vážím asi jen na odpalované těsto a na vánoční cukroví, jinak všechno dělám od oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
4.2.23 23:25
@smile_xxx píše:
Díky, já právě zkoušela piškot z netu, byl gumový. Tak raději něco osvědčeného.

Ještě tedy když dělám ty bezlepkové věci, tak většinou ušlehám tuhé bílky s cukrem, a to ostatní do nich pomalu zašlehám (většinou se všude píše, že bílky zvlášť a přidat nakonec, ale hlavně u toho bezlepkového pečení mám vyzkoušené, že obráceným postupem to těsto zůstane nadýchanější.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
6.2.23 11:12

Mám ráda recepty odsud ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie