Sádlo do bábovky?

pet p
20.1.23 17:08

Sádlo do bábovky?

Podělí se prosím o zkušenosti někdo ohledně sádla do bábovky místo oleje? Je to poznat na chuti, konzistenci? Doporučujete?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14615
20.1.23 17:17

No fuj 8o jednou jsem se potkala s palacinkami smazenymi na sadle a myslela jsem, ze jsem si tou marmeladou namazala kus nějakýho bucku nebo čeho, to se fakt nehodí :nevim: proč tam nedáš maslo, když nemáš olej? Proste něco Tučného nebo najít recept, kam se nedává vůbec. Nebo jaký je důvod ten olej nahradit? Do babovky se nedává zas tolik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
20.1.23 17:19

Jednou jsem to zkoušela a nebylo to špatné. Chuť sádla nešla vůbec poznat. Ale používám raději ten olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.1.23 17:21

@pet p Není to dobré…raději olej a ještě raději máslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
20.1.23 17:23

Do kynutých test dávám sádlo a je to mnohem lepší, palačinky taky smažím na sádle, ale tou bábovkou si jistá nejsem jak to bude fungovat v ní :think: já bych to zkusila :palec:

• Citovat
  • Upravit
14615
20.1.23 17:24

No spíše asi takhle - pokud mas ty i ti, kdo tu babovku budou jist, sádlo tak rada, ze si ho mažete třeba jen tak na chleba, tak vám to asi vadit nebude. Ale jak jsem psala na těch palacinkach, měla jsem přesněji pocit, jako by je někdo snažil na použité pánvi po nějakém mase, až mi kolegyně vysvětlila, ze to je to sádlo :lol: jako jestli sádlo konzumujete porad a běžně, tak to asi bude v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.1.23 17:24

Vidím, že názory jsou různé :-) Takže to vyzkouším a uvidím. Jinak používám ghí. Máslo vhodné na tepelnou úpravu zas tak moc není, má nízký kouřový bod. Samozřejmě tradičně se používá, linecké apod. Sem tam to určitě nevadí, ale já peču dost často.
@Semtex Protože jsem se rozhodla přestat používat rafinované oleje. Už x-krát jsem narazila různě na informace, že nejsou zdravé. A je fakt, že proces rafinace zas taková hitparáda asi nebude.

• Citovat
  • Upravit
1806
20.1.23 17:26

Já třeba miluju sadlove cukroví, ale těžko říct v babovce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.1.23 17:30

@Semtex Třeba tady se sádlo na palačinky vyloženě doporučuje. https://www.kucharkaprodceru.cz/…inky-recept/
Nebyl problém v tom, že na pánvi se předtím dělalo maso? Nebo to mohlo být třeba nekvalitní sádlo?

• Citovat
  • Upravit
14313
20.1.23 17:30

@Venesí Ta bábovka má po sádla takovou pachuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.1.23 17:31
@izabe píše:
Jednou jsem to zkoušela a nebylo to špatné. Chuť sádla nešla vůbec poznat. Ale používám raději ten olej.

A rozehřívala jsi to sádlo předtím, aby bylo tekuté nebo jsi to tam dala rovnou a až pak rozmíchala?

• Citovat
  • Upravit
14615
20.1.23 17:32
@pet p píše:
@Semtex Třeba tady se sádlo na palačinky vyloženě doporučuje. https://www.kucharkaprodceru.cz/…inky-recept/
Nebyl problém v tom, že na pánvi se předtím dělalo maso? Nebo to mohlo být třeba nekvalitní sádlo?

Já nevím, no snad nikdo není takovy čuně, aby na neumyte pánvi pripravoval něco zcela jiného, navíc to bylo v “lepší” restauraci u snídaně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
20.1.23 17:33
@pet p píše:
A rozehřívala jsi to sádlo předtím, aby bylo tekuté nebo jsi to tam dala rovnou a až pak rozmíchala?

Bylo trochu změklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615

@pet p sádlo má ale ten kourovy bod ještě o něco nižší než maslo, holt je to nešvar živočišných tuku :think: :nevim:

Edit Aha tak nemá, tak jsme se koukla, ale nějak moc to taky neni. Ghi má vážně vysoký, přes 250 8o 8o 8o 8o

Příspěvek upraven 20.01.23 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
@Semtex píše:
Já nevím, no snad nikdo není takovy čuně, aby na neumyte pánvi pripravoval něco zcela jiného, navíc to bylo v “lepší” restauraci u snídaně :lol:

No co já vím? :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí