Dáváte řemeslníkům jídlo?

577
7.2.23 14:42

Dáváte řemeslníkům jídlo?

Ahoj, máme doma elektrikáře. Pracuje v garáži. Práci má na cca 3 dny. Otázka: Když máte doma někoho takhle na práci, dáte mu oběd?
Vařím mu kafe se sušenkou/koláčem, asi 3× za den. I jindy, když jsem někoho tady takhle měla. Ale oběd ne…mám z toho ale takové černé svědomí…
Samy doma neobědváme, max polívka nebo salát-to nevím jestli by zrovna ocenil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14619
7.2.23 14:46

No, my tu budeme mít dva elektrikare asi měsíc, tak porad přemýšlím, zda jim nabidnout obedy, já si totiž vařím. Asi máme podobne dilema :lol: Jenže já nejim maso, taky aby jim to třeba nevadilo jist ty moje výtvory, Nehlede na to, ze někdy se nezadari a co pak :P maso bych kvůli nim nevarila, ani bych to od rana nestihala ho připravit, to dělám až na večeři kvuli manželovi totiž a jist ho dvakrát denně by na mě bylo už moc :lol: Ale je to otázka, rada si počtu, co řeknou ostatní :lol: navíc ten jeden je nas známy :nevim:

Jednou už tu byl a strávil tu jeden den, tak jsem objednala pizzu, jenže oni měli zrovna s tím rozvozem jako na potvoru problém a pak tu chudák obchazel hladovej nestastnej, trvalo jim to skoro dvě hodiny 8o

Příspěvek upraven 07.02.23 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
7.2.23 14:46

Uz davno ne. Davam jim piti, pokryvacum a klempirum jsem davala na strechu plnou prenosnou lednicku, bylo tehdy strasne vedro. Jinak spis po dobu prací odjíždím pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3714
7.2.23 14:50

@Zvonielka davala jsem jen piti a kafe. Platim jim za práci, takže jim nevarim. Dříve se řemeslníkům podstrojovalo, ale taky to nedelali za peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
7.2.23 14:51

Když tady někoho máme, tak nevarim. Manžel je ze stavebnictví a prý je to spíš výjimka, když někdo uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
7.2.23 14:51

My dávali, ale spis koukali, ze už to nebývá zvykem :D minimálně kafe, nějaký kolac a většinou i chlebicky sme dávali vždycky a oběd zalezi, kolik těch řemeslníků bylo, když jeden, tak Jo, když jich pak byla celá parta, tak sme nabídli radši ty chlebicky, ale vařit pro celou partu se nikomu nechtělo :mrgreen: taky záleží kde teda budou dělat no, jestli je v okolí možnost si někam na jídlo zajít, tak jsou zvykli si spis dojít někam do jídelny, ale někde na konci světa na samotě u lesa bych jídlo nabídla, nebo aspoň možnost si třeba ohřát něco svého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
7.2.23 14:52

Obvykle se na oběd ptám a odpověď je obvykle, že nikoliv, že mají vlastní. V dnešní době je to přežitek, manžel je řemeslník, když ho pozvou tak jde, ale nepočítá s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.2.23 14:53

Ne, dnes už to není vhodné. Bohudík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
7.2.23 14:53

@Zvonielka zaplaceno dostane ne? V tom má i ten oběd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.2.23 14:56
@Zvonielka píše:
Ahoj, máme doma elektrikáře. Pracuje v garáži. Práci má na cca 3 dny. Otázka: Když máte doma někoho takhle na práci, dáte mu oběd?
Vařím mu kafe se sušenkou/koláčem, asi 3× za den. I jindy, když jsem někoho tady takhle měla. Ale oběd ne…mám z toho ale takové černé svědomí…

Když nám předělávali byt, na férovku jsem se zeptala, jestli ode mě čekají gulášek a tak. Řekli, že ne. Chtěli jen doporučení, kde se tu dá najíst. Nabídla bych vodu a třeba kafe, kdyby bylo kde uvařit. Moučník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
7.2.23 15:00

Zásadně záleží na tom, zda je to oficiální firma - tam uvařím max. kávu, čaj
vše je na fakturu a ofiko, proč si v dnešní době drahoty přidávat náklady, nosí si svačiny

pokud je to ale po známosti fuška, tak stojím za sporákem a jíme třeba i spolu.. většinou jde ale o známé a dělají to za extrémně menší prachy na ruku, takže to beru jako daň za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
7.2.23 15:00
@Zvonielka píše:

Pokud je to řemeslník, kterého už víc znám, nemám problém mu nabídnout i oběd. U zedníků jsme byli domluvení, že dostanou oběd a o to dřív se vrátí k práci. Pokud tu jsou úplně cizí řemeslníci oběd neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
7.2.23 15:08

Tak nám vypomaha známý, jsme malá vesnice, takže nosím kafe, pivo, panáky a když přijde o víkendu, tak i oběd - guláš si dal s chutí a vývar taky :mrgreen:

Když to je normálně najaty řemeslník na fakturu - smlouvu - dělám max kafe nebo čaj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.2.23 15:09
@Acinore píše:
Tak nám vypomaha známý, jsme malá vesnice, takže nosím kafe, pivo, panáky a když přijde o víkendu, tak i oběd - guláš si dal s chutí a vývar taky :mrgreen:Když to je normálně najaty řemeslník na fakturu - smlouvu - dělám max kafe nebo čaj ;)

Známému bych samozřejmě uvařila na přání. Dobré řemeslníky je třeba si hýčkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
7.2.23 15:10

Díky za odpovědi, jste mě trochu uklidnily. :D
Dřív v bytě přišel někdo jednou za čas, ale teď v domě je to pořád, tak ať nejsem mimoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí