Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, máme doma elektrikáře. Pracuje v garáži. Práci má na cca 3 dny. Otázka: Když máte doma někoho takhle na práci, dáte mu oběd?
Vařím mu kafe se sušenkou/koláčem, asi 3× za den. I jindy, když jsem někoho tady takhle měla. Ale oběd ne…mám z toho ale takové černé svědomí…
Samy doma neobědváme, max polívka nebo salát-to nevím jestli by zrovna ocenil…
No, my tu budeme mít dva elektrikare asi měsíc, tak porad přemýšlím, zda jim nabidnout obedy, já si totiž vařím. Asi máme podobne dilema
Jenže já nejim maso, taky aby jim to třeba nevadilo jist ty moje výtvory, Nehlede na to, ze někdy se nezadari a co pak
maso bych kvůli nim nevarila, ani bych to od rana nestihala ho připravit, to dělám až na večeři kvuli manželovi totiž a jist ho dvakrát denně by na mě bylo už moc
Ale je to otázka, rada si počtu, co řeknou ostatní
navíc ten jeden je nas známy ![]()
Jednou už tu byl a strávil tu jeden den, tak jsem objednala pizzu, jenže oni měli zrovna s tím rozvozem jako na potvoru problém a pak tu chudák obchazel hladovej nestastnej, trvalo jim to skoro dvě hodiny ![]()
Příspěvek upraven 07.02.23 v 14:49
Uz davno ne. Davam jim piti, pokryvacum a klempirum jsem davala na strechu plnou prenosnou lednicku, bylo tehdy strasne vedro. Jinak spis po dobu prací odjíždím pryč.
@Zvonielka davala jsem jen piti a kafe. Platim jim za práci, takže jim nevarim. Dříve se řemeslníkům podstrojovalo, ale taky to nedelali za peníze.
Když tady někoho máme, tak nevarim. Manžel je ze stavebnictví a prý je to spíš výjimka, když někdo uvaří.
My dávali, ale spis koukali, ze už to nebývá zvykem
minimálně kafe, nějaký kolac a většinou i chlebicky sme dávali vždycky a oběd zalezi, kolik těch řemeslníků bylo, když jeden, tak Jo, když jich pak byla celá parta, tak sme nabídli radši ty chlebicky, ale vařit pro celou partu se nikomu nechtělo
taky záleží kde teda budou dělat no, jestli je v okolí možnost si někam na jídlo zajít, tak jsou zvykli si spis dojít někam do jídelny, ale někde na konci světa na samotě u lesa bych jídlo nabídla, nebo aspoň možnost si třeba ohřát něco svého ![]()
Obvykle se na oběd ptám a odpověď je obvykle, že nikoliv, že mají vlastní. V dnešní době je to přežitek, manžel je řemeslník, když ho pozvou tak jde, ale nepočítá s tím
@Zvonielka píše:
Ahoj, máme doma elektrikáře. Pracuje v garáži. Práci má na cca 3 dny. Otázka: Když máte doma někoho takhle na práci, dáte mu oběd?
Vařím mu kafe se sušenkou/koláčem, asi 3× za den. I jindy, když jsem někoho tady takhle měla. Ale oběd ne…mám z toho ale takové černé svědomí…
Když nám předělávali byt, na férovku jsem se zeptala, jestli ode mě čekají gulášek a tak. Řekli, že ne. Chtěli jen doporučení, kde se tu dá najíst. Nabídla bych vodu a třeba kafe, kdyby bylo kde uvařit. Moučník.
Zásadně záleží na tom, zda je to oficiální firma - tam uvařím max. kávu, čaj
vše je na fakturu a ofiko, proč si v dnešní době drahoty přidávat náklady, nosí si svačiny
pokud je to ale po známosti fuška, tak stojím za sporákem a jíme třeba i spolu.. většinou jde ale o známé a dělají to za extrémně menší prachy na ruku, takže to beru jako daň za to…
@Zvonielka píše:
Pokud je to řemeslník, kterého už víc znám, nemám problém mu nabídnout i oběd. U zedníků jsme byli domluvení, že dostanou oběd a o to dřív se vrátí k práci. Pokud tu jsou úplně cizí řemeslníci oběd neřeším.
Tak nám vypomaha známý, jsme malá vesnice, takže nosím kafe, pivo, panáky a když přijde o víkendu, tak i oběd - guláš si dal s chutí a vývar taky ![]()
Když to je normálně najaty řemeslník na fakturu - smlouvu - dělám max kafe nebo čaj ![]()
@Acinore píše:
Tak nám vypomaha známý, jsme malá vesnice, takže nosím kafe, pivo, panáky a když přijde o víkendu, tak i oběd - guláš si dal s chutí a vývar takyKdyž to je normálně najaty řemeslník na fakturu - smlouvu - dělám max kafe nebo čaj
Známému bych samozřejmě uvařila na přání. Dobré řemeslníky je třeba si hýčkat.
Díky za odpovědi, jste mě trochu uklidnily. ![]()
Dřív v bytě přišel někdo jednou za čas, ale teď v domě je to pořád, tak ať nejsem mimoň.