Rozpadající se plot od sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27692
1.2.17 15:52

Tak pokud ti to vadí postav si svůj plot na svém pozemku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.2.17 15:52

Není povinností nikoho mít plot nebo ho udržovat. Ale je povinností zabezpečit svoje domácí zvířectvo, aby neutíkalo z vašeho pozemku. Takže pokud máte psa, je vaší povinností ten plot udělat. Na sousedovi nemůžete vymáhat nic. Já osobně bych se po staré paní styděla opravu plotu požadovat.

• Citovat
  • Upravit
162
1.2.17 15:53

Postavte si plot na svojej strane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
1.2.17 15:58
@Anonymní píše:
Já mám - na druhé straně plot o který musím pečovat zase já. Je to tak po celé vesnici, že levá strana plotu je toho čísla popisného a majitel má povinnost jej udržovat ve funkčním stavu. :nevim:

a ta povinnost plyne z čeho? Není to jen nějaké nepsané pravidlo?
Pokud je to právně podložená povinnost, tak řešit přes obci, pokud se sousedka k ničemu mít nebude ani po tvém upozornění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
1.2.17 15:59

Mít plot není žádná povinnost. Jestli chces mít svůj pozemek oplocený - tak si plot udelejte na svém sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.17 16:02

Pravidlo sveho plotu byvalo na prave strane a neplati uz asi 50 let. Dnes je to na dohode, doporucuji se dohodnou a udelat ho spolecne, pripadne ten soused ktery je vyse a jehoz hlinu zadrzuje.

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.2.17 16:06
@Anonymní píše:
Já mám - na druhé straně plot o který musím pečovat zase já. Je to tak po celé vesnici, že levá strana plotu je toho čísla popisného a majitel má povinnost jej udržovat ve funkčním stavu. :nevim:

To je pouze místní zvyklost, nemá oporu v občanském zákoníku a nelze ji vymáhat. A nemůže to upravit ani místní vyhláška.

• Citovat
  • Upravit
25186
1.2.17 16:39
@Anonymní píše:

A co krajové baráky? Ne každý to tak má… Prostě si ho udělejte vy. Zvlášť jestli máte psa. My si taky dělali plot k sousedům, co by měl být jejich - přesně jak píšeš ty, to nepsané pravidlo. Ale než se dívat, jak to tam padá a chátrá, tak ho chlap radši udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
1.2.17 18:45

@Jarka K je to nepsane pravidlo ;) u nas na dedine to taky tak je… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
1.2.17 19:21

Pani nemusi mit plot zadny, nevymuzete si na ni nic. Naopak muzete mit problem, ze nemate zabezpeceneho psa, ktery trajda sousedum na pozemku.

• Citovat
  • Upravit
2407
9.4.17 21:58

Oživuji diskusi. Prosím vás, máme s manželem takový problém. Máme docela velký pozemek, oplocený téměř celý. Z celé pravé srany máme obecní cestu, z levé straný dva sousedy. S jedním sousedem máme už léta problémy. Máme s ním společnou půlku levé strany, na části této strany chybí plot.Na naší straně, na našem pozemku jsou už vzrostlé tuje, soused tam z jeho strany o ty tuje opřel dřevěné podlážky, což by prý mělo nahradit plot. O co jde? soused má už leta psy. Dobrmany, míval dva, teď tam má jednoho. Mnohokrát se stalo, že se psi dostali k nám, jednou dokonce napadli našeho psa a prokousli mu kůži na obou zadních nohách. Museli jsme s ním na veterinu na šití. soused nám náklady proplatil, ale s plotem nic neudělal. Když mu manžel několikrát nabízel, že plot uděláme, odmítl, že to je jeho věc. Nechal nás tam ani vstoupit. Teď během měsíce byl pes už dvakrát u nás. poprvé asi před 14 dny. Když jsme mu řekli, že si má psa hlídat, byl sprostý a vulgární. Pohrozili jsme policií, ale jen se nám vysmál. dnes se to opakovalo, takže jsme tu policii nakonec volali. Jenže ve finále podle policistů jsme to my, kdo může za to, že jeho pes běhá po naší zahradě, že ten plot máme udělat my, když nechceme, aby se ten pes dostal k nám. Soused nakonec povolil, že v týdnu se plot udělá, má tam nějaké pletivo a staré lešenářské trubky, jenže to nakonec dopadne tak, že všechno bude dělat manžel sám. Vůbec nevíme, co s tím. Máme tři děti a nechceme, aby se na vlastní zahradě bály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
9.4.17 22:02

@cvrcek 1906 Radši si postavím plot sama, než mít pokousaný dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
9.4.17 22:09

@cvrcek 1906 plot bych udělala. Sice to asi manžel udela sam, ale budete mit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
9.4.17 22:11

@cvrcek 1906 To, aby pes nebyl jinde má zajistit jeho majitel, tedy soused… a jinak bych příště volala odchytovou službu, že mám na pozemku neznámého psa, ať ho přijedou odchytit, soused s tím bude bude mít vyřizování a motivaci ke stavbě plotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
9.4.17 22:14

@cvrcek 1906 Tak to bych asi napsala i nadřízeným těch policistů, jestli myslí vážně informaci, že když někomu uteče pes, může za to ten, ke komu ten pes vniknul, a zda by policisté nemohli být řádně proškoleni a doplnili si mezery ve vzdělání.
Je to povinnost souseda, ale mít malé děti, tak tam pošlu manžela pomoct minimálně proto, aby viděl, že je to opravdu dobře zabezpečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí