Rozšířené ledvinové pánvičky

9
28.2.11 21:36

ROZSIRENE LEDVINOVE PANVICKY

Zdravim,
mojemu synovi, nyni ma 9 mesicu, byly pri narozeni zjisteny prozsirene ledvinove panvicky. Po porodu jsme chodili nejdrive co tyden potom co 14 dni pak co 3 tydny a nakonec co 2 mesice na kontroly ultrazvukem. Lekarka vzdy rekla, ze se neni proc znepokojovat. Nyni mel, ale pred mesicem zanet mocoveho mechyre a sedlo mu to i na ledviny. Nasledny ultrazvuk zjistil, ze to ma po nemoci vetsi pouze na jedne ledvine. Lekarka nas upozornovala, ze to muze prijit znovu…Davam si pozor na stravu nedavam mu zadnou sul a ted jsem cetla, za neni dobre davat maslo, ze se potom tvori kyselina mocova a ta skodi?Neni tady nejaka mamina se stejnym problemem?Ozvete se prosim, nevim si rady. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
135
28.2.11 21:57

ano,najdeš.taky to má malá od narození.Doktorka mi to vysvětlovala co to vlastně znamená.Taky jsem se hrozně bála.No my jsme byli na kontrolach do třetího měsíce každý měsíc a čeká nás v půl roce(to je za 13 dní).Tak to si mě docela vyděsila že z toho ten zánět teda fakt dostal :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.2.11 22:01

Pocopila jsem to dobře,že už to měl v pořádku a zase se mu po té nemoci ta jedna zvětšila?A že se to může opakovat?no,jejda,to jsem netušila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.11 22:04

ti doktori nas porad ujistovali, ze to muze do 9 mesicu zmizet, no nezmizelo a byl z toho zanet. Nejhorsi je, ze jsem to skoro podcenila a cekala s teplotou 3 dny, protoze se malymu klubaly zuby. Potom mi ale uz prestal jist, kdyz se najedl tak vsechno vyblil davala jsem jen mliko. Doslo i na trasavku tak to jsme s manzelem nevahali a jeli okamzite do nemocnice… Ono nejhorsi je na tom to, ze ten zanet nepoznas az se to rozjede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.11 22:06

bylo to jak na kolotoci, ale slo to dolu ty zvetseniny, ale diky tem rozsirenym panvickam nema maly moc imunitnich latek v oblasti mocovodu tak se mu to muze vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.2.11 22:10

jo,jo,doktorka mi říkala že ty rozšířené pánvičky znamenají to,že je má prý rozšířené víc jak by měla mít a že se tam tímpádem může zdržovat moč a pak jsou z toho ty záněty močových cest.A co malý,dali mu na to něco?zlepšilo se to už?Taky mám z toho strach :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.11 22:17

Byli jsme v nemocnici, dostal kapaky a ATB, je to uz mesic zpatky, ted byla zase horecka, mirne ublinkavani a byl nejaky nesvuj, tak jsem vyrazila hned k dr. ted mame ATB a cekame do patku co ukazou vysledky moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.2.11 22:23

Jejda.tak to je mi líto,božátko malé :cry: .Mě ani neřekli jestli se to vůbec někdy zpraví nebo jestli to bude mít prostě pořád.Jediné co m řekli v porodnici bylo to,že to nic nemusí znamenat,to bylo vše :cert: .Tak jsem se ptala dětské Dr a ta mi to vysvětlila.Takový malý drobeček a musí se trápit :cry:.No,hlavně aby vám ty výsledky dopadly dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.2.11 22:27
Latika píše:
ti doktori nas porad ujistovali, ze to muze do 9 mesicu zmizet, no nezmizelo a byl z toho zanet. Nejhorsi je, ze jsem to skoro podcenila a cekala s teplotou 3 dny, protoze se malymu klubaly zuby. Potom mi ale uz prestal jist, kdyz se najedl tak vsechno vyblil davala jsem jen mliko. Doslo i na trasavku tak to jsme s manzelem nevahali a jeli okamzite do nemocnice… Ono nejhorsi je na tom to, ze ten zanet nepoznas az se to rozjede..

Jejda,to je dobře že to vím,malé rostou právě taky zoubky tak abych to třeba nepodcenila :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8577
28.2.11 22:37

Ahoj holky, pripojuji se do diskuse. Moji dceri (nyni 12 tydnu stara) zjistili rozsireni ledvinove panvicky na 12 mm v den nastupu do porodnice pri UZ. Byli jsme na UZ jeste v 15 dnech (11 mm)a v 6 tydnech (uz jen 4,5 mm). Byla jsem z toho vystrasena, ale jak se to zlepsilo, tak jsem se trochu uklidnila. Pred tydnem se nam konecne podarilo odebrat sterilne 10 ml moci. Byl to teda orisek, urcite vite o cem mluvim. Sberny sacek nam nepovolili, takze sterilne do zkumavky. No zitra budu volat na vysledky. Tak mi drzte palce. Ale snad je vse ok, kdyz uz se to zmensilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.2.11 22:45

Ahooooj.Palečky určitě držím :mavam:
Tak nám žadnou moč neodebrali nikdy,jen chodíme na ultrazvuk,taky jsem zvědavá jak nam to dopadne za 13 dní na kontrole.Jestli se jí to zpravilo nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
28.2.11 23:50

kDYŽ JSEM BYLA už těhotná, zjistili mi z ultrazvuku, že syn má něco s ledvinami, podstoupila jsem odběr plodové vody, a zjistili, že má obě ledvinové pánvičky zvětšené, po porodu jsem rok chodila na pravidelné ultrazvuky a odběry moče, ted budou v květnu synovi 4 roky, chodíme na ultrazvuk už jednou za rok, důležité je, aby neprochladl, při běžném onemocnění doprovázeném teplotami ihned jít na vyšetření s močí do laboratoře, solit prakticky nesolím, ale máslo občas používám,věkem se to srovná, pokud v některých případech se to nesrovná, upozornil mně lékař na možné chirurgické řešení, které není nijak vyjímečné a náročné, hlavně to chce hlídat to prostydnutí,nenechávat malé miminko dlouho v mokrých plenách, často je měnit a dodržovat pitný režim, malého jsem kojila do 4 měsíců, déle to nešlo, pak umělá v., od půl roka do něj liju vodu, čistou vodu,žádný limonády ani čaj,nic co zatěžuje ledviny, přeji hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8577
1.3.11 08:29

Jen pro info, jak probiha obder moci 6tydenniho miminka. Umyt rano poradne pod umyvadlem genital (pokud se mezitim nevycura, muze se pristoupit k druhemu kroku), jeden rodic drzi miminko, druhy sterilni zkumavku a simra na brisku dokud nezacne curat. Pak se musi do 10 ml zkumavky nachytat moc aniz by se dotkla zkumavka miminka. To jde dost tezko vzhledem k tomu, ze u holcicek neni zadny proud ale steka. To vse se musi stihnout tak, aby do dvou hodin byla moc na rozboru, pozdeji ne. Moc prijima laborator do pul devate, takze zacinat koleme seste. Mimochodem, miminko vzit s sebou aby v tu samou dobu byla odebrana krev (idealne i najedene aby se nekojilo v aute).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.3.11 11:49

U nás to probíhalo jinak, odběr moči byl po ultrazvuku,protože na ultrazvuku musí mít naplněný močový měchýř,jinak není nic vidět,a pak mu sestra nalepila sterilní pytlík a čekali jsme, dokud se nevyčůrá, takže vždy to bylo na dlouhý lokte a moč normálně dávali do laboratoře v kteroukoliv dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8577
1.3.11 12:18

Nam rekli, ze pytlik nemuze byt sterilni odber, protoze to steka po genitalu, tekze to nemuze byt sterilni. No ale zvladli jsme. Doufam, ze nebudou chtit opakovani.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí