Rozštěp - neřekla jsem to Dr.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.12.14 22:29

@pe-terka Děkuji mockrát tyto věty opravdu povzbudí :hug:

• Citovat
  • Upravit
8284
2.12.14 22:36

Jestli je to jak pise @pe-terka, tak potom presne toto mela pri narozeni moje sestrenice. Ma dnes dve zdrave deti a v tehotenstvi se dozvedela presne to same, ze se nededi. Takze si uzivej klidneho tehotenstvi a netrap se tim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 22:38

@Klementyna Jsi zlatá, ale bohůžel to nevím jistě zda je to ono :roll: nelze říct. Já to právě nikde neviděla co mám já což mně zaráží. Všáde se píše o páteřšních rozštěpech či nejčastěji pak rtu a pod.Ale co mám já? :roll: Doufejme, že to bude ono a není to nikterak rizikové. Stejně bych to nezměnila a dítě milovala stejně jako první.
Na druhou stranu si říkám. Pokud se zeptají na screeningu oznámím jim to ať se na to zaměří.

• Citovat
  • Upravit
30408
2.12.14 22:38
@Anonymní píše:
@hanka.br. Rozhodně NE

Tak vidíš. Netrap se zbytečně. Bude dobré se lékařům zmínit o tvém problému, aby věděli, co mají pozorně sledovat. Je mi divné, že to s tebou maminka nikdy neprobrala, podle mě je důležité, abys věděla přesně, o co se jednalo. Rozštěp antibiotika způsobit mohou, ale nemusí, i u tvé maminky mohlo jít o souhru okolností, ATB to být nutně nemusela. Nicméně nevědět podrobně nic o tom, co se týká bezprostředně tvého těla je pro mě zvláštní a nepochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.12.14 22:39
@Anonymní píše:
@pe-terka Děkuji mockrát tyto věty opravdu povzbudí :hug:

To jsem ráda, že jsem tě uklidnila :). Taky jsem se zpočátku v těhu dost bála, ale pět bezproblémových těhotenství i porodů a zdravé děti jsou pádným důkazem, že to dědičné není. Bude to v pořádku :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.14 22:40

Jo tak, mě to z toho tvého popisu nebylo vůbec jasné. Souhlasím s @pe-terka, doktorovi to sice říct můžeš, ale vývoj miminka už je daný, on to nijak neovlivní a lékaři se na UTZ zaměřují na rozštěpy a podobné těžší vady automaticky. Taky zvaž, jestli bys třeba chtěla podstoupit amnio, kdyby tě do něj dr. tlačil. Kdyby se vada prokázala, mohl by tě tlačit i do potratu.
Každopádně bych si ale nejdřív promluvila se svou mámou, aby ti o tom popovídala podrobněji, člověk by měl mít detajlní přehled o svém zdravotním stavu. Nehledě na to, že až bys to řekla dr., tak by se tě mohl ptát na operace, které jsi podstoupila, na léčbu apod. Moje babička třeba prodělala rakovinu děložního čípku, já to při registraci doktorovi uvedla do rodinné anamnézy a nestačila jsem se divit, na co všechno se mě ptal, pak jsem musela volat mamce, jak to s babičkou bylo.

Příspěvek upraven 02.12.14 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 22:41

@pe-terka Teda pět dětí, jsi hrdinka, fandím ti :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 22:44

@hanka.br. Budu to muset s ní probrat. Nikdy jsem se po tom nepídila brala jsem to tak jak to je. Což je asi špatně
@Hoa Mai co jsem si pročetla tak pokud by se nedej bože prokázalo, že je screening pozitivní, že by mi bylo samosebou nabídnuto amnio do čeho bych samosebou šla pro tu 100% jistotu.Inu uvidíme věřím, že to bude v pořádku

• Citovat
  • Upravit
25179
2.12.14 22:47
@majki.r píše:
@pe-terka Teda pět dětí, jsi hrdinka, fandím ti :-) :kytka:

Děkuju :D. Plánovali jsme tři, ale příroda se rozhodla, že nám šoupne ještě dvě navíc :mrgreen:. A nelitujeme. Ale jestli jsme hrdinové zjistíme tak za 20 let. Když se podaří je slušně vychovat, aby fungovali a byli šťastní. To je naše meta :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 22:48
@Anonymní píše:
@hanka.br. Budu to muset s ní probrat. Nikdy jsem se po tom nepídila brala jsem to tak jak to je. Což je asi špatně
@Hoa Mai co jsem si pročetla tak pokud by se nedej bože prokázalo, že je screening pozitivní, že by mi bylo samosebou nabídnuto amnio do čeho bych samosebou šla pro tu 100% jistotu.Inu uvidíme věřím, že to bude v pořádku

Psala jsi, že by pro tebe nic neměnilo, kdyby miminko mělo rozštěp, proč potom riskovat amnio? Ptám se jen ze zvědavosti, já nedávno řešila prvotrimestrální screening, do čeho bych šla a do čeho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 22:49

@majki.r Abych měla jistotu a hlavně na co se pak připravit po narozeni. Takže pouze pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
12550
2.12.14 22:51
@pe-terka píše:
Děkuju :D. Plánovali jsme tři, ale příroda se rozhodla, že nám šoupne ještě dvě navíc :mrgreen:. A nelitujeme. Ale jestli jsme hrdinové zjistíme tak za 20 let. Když se podaří je slušně vychovat, aby fungovali a byli šťastní. To je naše meta :).

:mrgreen: Jsi hrdinka už jen proto, že jsi zvládla pět porodů, mě na jaře čeká první a trochu se toho bojím :-) My taky můžem skončit s pěti dětmi, chceme teda tři nebo čtyři, ale přítel trvá na dvou chlapcích (je posledním z rodu, tak prý aby pokračoval). Teď čekáme holčičku :-) Prý se přestanem snažit o dva kluky, když už budem mít pět dětí :-) (Ale je to nadsázka ) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 22:51
@Anonymní píše:
@majki.r Abych měla jistotu a hlavně na co se pak připravit po narozeni. Takže pouze pro jistotu.

Aha, tak to chápu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.12.14 22:52
@Anonymní píše:

Tu ti amnio při této diagnóze stejně nepřinese, rozštěp neodhalí. Spíš bych ti doporučila dobrého odborníka na čtení UZV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 22:54

@hanka.br. Naštěstí jdu opravdu na kvalitní pracoviště. Kde výsldky mají 85-93% jasné a dokáží jakoukoliv vadu určit už právě mezi 12-13tt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA