Rozštěp - neřekla jsem to Dr.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
2.12.14 22:56

@hanka.br. Dneska screeningy dělají jen zkušení a studovaní odborníci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.12.14 22:56
@majki.r píše: :mrgreen: Jsi hrdinka už jen proto, že jsi zvládla pět porodů, mě na jaře čeká první a trochu se toho bojím :-) My taky můžem skončit s pěti dětmi, chceme teda tři nebo čtyři, ale přítel trvá na dvou chlapcích (je posledním z rodu, tak prý aby pokračoval). Teď čekáme holčičku :-) Prý se přestanem snažit o dva kluky, když už budem mít pět dětí :-) (Ale je to nadsázka ) :-)

Tak při počtu 3-4 dětí je velká šance, že nějaký ten chlapeček bude. Ale vůbec se neboj, s tatínkama to stejně nakonec nejvíc válí dcerušky :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 22:57

@pe-terka Já vím, jsem přesvědčená, že z Kateřinky bude tatínek počuraný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.14 22:59
@Anonymní píše:
@hanka.br. Budu to muset s ní probrat. Nikdy jsem se po tom nepídila brala jsem to tak jak to je. Což je asi špatně
@Hoa Mai co jsem si pročetla tak pokud by se nedej bože prokázalo, že je screening pozitivní, že by mi bylo samosebou nabídnuto amnio do čeho bych samosebou šla pro tu 100% jistotu.Inu uvidíme věřím, že to bude v pořádku

Tak v případě, že bys chtěla amnio, tak bych to dr. asi řekla. Ale právě proto by bylo dobré, abys o svém zdravotním stavu věděla co nejvíc, aby doktor mohl zvážit, zda je nějaké riziko genetického přenosu nebo byl tvůj rozštěp způsobený nějakými vnějšími vlivy a tudíž dědičný není.
Každopádně budu držet palce, ať vše dobře dopadne a zbytečně se nestresuj. Uvidíš, že to zvládnete. Mmch, před nedávnem podobnou otázku řešila kamarádka, v rodině jejího manžela se vyskytuje víc rozštěpů rtu - má ho její manžel, jeho otec i jeho dědeček. Miminko se ale narodilo naprosto v pořádku, rozštěp ani nic jiného nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 22:59

@majki.r Tak mé pracoviště kam půjdu zděluje na stránkách i procenta:
Při kombinaci více uz markerů ( šířka nuchálního prostoru, přítomnost nosní kůstky, tok v ductus venosus, fronto-maxillární úhel ), které provádíme u všech plodů, dosahujeme 95-97% záchyt nemocných dětí.

Takže snad budu mít štěstí :-)

• Citovat
  • Upravit
30408
2.12.14 23:00
@majki.r píše:
@hanka.br. Dneska screeningy dělají jen zkušení a studovaní odborníci, ne?

Ironie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 23:01

Zakladatelko tak držím palce a dej pak vědět, jak jsi dopadla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 23:01

@hanka.br. Nene, vůbec to nemyslím ironicky, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 23:03

@majki.r Určitě dám děkuji

• Citovat
  • Upravit
25179
@majki.r píše:
@pe-terka Já vím, jsem přesvědčená, že z Kateřinky bude tatínek počuraný :-)

To rozhodně bude:srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@majki.r píše:
@hanka.br. Nene, vůbec to nemyslím ironicky, proč?

To nic…Ale zrovna na čtení UZV všichni lékaři dobří nejsou. Ono už jen fakt, že rozštěp obličeje poznají na jednom z deseti stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.14 23:04

@majki.r Porodu se neboj, naopak se na něj těš, je to krásné. Mě na porod hodně natěšila věta dětské doktorky, ke které jsem byla prcka před porodem registrovat. Řekla, že porod budeš mít z 90 procent takový, jaký si ho uděláš v hlavě (ve smyslu když se na něj budeš těšit, bude krásný, když se budeš bát, neužiješ si ho tolik.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 23:04

@hanka.br. Aha, vidíš, to jsem nevěděla. Jsem nedávno byla na screeningu, něco jsem si četla na netu, třeba :

„K provádění screeningu v I. trimestru je potřeba specielního zaškolení, znalostí v ultrazvkové diagnostice a v neposlední řadě zapojení do poměrně přísného systému kontroly. Není to samoúčelné, protože stanovení rizika je potřeba provést s maximální odpovědností a přesností. Neustále aktualizovaný seznam sonografistů, kteří jsou dostatečně erudováni a pravidelně kontrolováni mezinárodní certifikační autoritou- Nadací fetální medicíny se sídlem v Londýně “

Oprava: Nekopírovala jsem to celé, tak je to useklé :-)

Příspěvek upraven 02.12.14 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
2.12.14 23:05

@Hoa Mai Tak to si musím pamatovat :-) Věřím tomu, i vnímání bolesti hodně ovlivňuje psychika a přístup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.12.14 23:09

@majki.r Hezky napsaný to je. Ale realita je někdy trochu jinde. Ale to je tak všude - ve všech oborech pracují větší i menší odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí