Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hanka.br. Tomu věřím. A ze své zkušenosti vím, že i ten největší odborník dokáže udělat chyby a chovat se u toho jako ignorant ![]()
@Anonymní píše:
@Hoa Mai Máma vždy se bavila o rozštěpu, takže.,..
a nemáš spíš nějaký píštěl? Jako rozštěp páteře, to by jsi asi pociťovala jinak, než jen jako hrču nad zadkem.
A nebude ti spis fakt pistel, nebo jeste me napadl pilonidalni sinus-viz
http://operativa.cz/…s/,myslim,ze kdyby to byl rozstep, tak to vis na 100,byla by to vetsi operace a urcite byste se o tom s mamou bavily, ne? Me to prijde spis jako ten sinus a ta operace ze ti to otevreli a cistili
a jak sem koukala na netu, tak je to uz pri vyvoji embrya, takova mala „chybicka“,tak pokud to ma mimco mit, tak to neovlivnis..
@Anonymní píše:
@majki.r Tak mé pracoviště kam půjdu zděluje na stránkách i procenta:
Při kombinaci více uz markerů ( šířka nuchálního prostoru, přítomnost nosní kůstky, tok v ductus venosus, fronto-maxillární úhel ), které provádíme u všech plodů, dosahujeme 95-97% záchyt nemocných dětí.Takže snad budu mít štěstí
Ale tam jde o třeba Downův (a jiné) syndrom. Nějaký menší rozštěp (rtu)… tam vůbec poznat nemusí.
Pořádně bych se vyptala mamky na svůj problém a dr. to řekla.
Ahojte chtěla bych vám napsat, že jsem s mámou mluvila a mám to co jste mi psaly
spina bifida, ale tu nejnižžší formu.Kde nejsou žádné zdravotní komplikace tudíž je to „zanedbatelné“ pokud člověk o té vadě ví.
Docela dost jsem si pročetla na internetu, kde ten můj rozštěp popisují přesně jak to u mně vypadá. Maličká dírka, ochlupení má to 20% populace rozhodně jsem klidnější.
Děkuji mockrát všem. Ještě příští týden na screening a budu klidná ještě více.
Krásný večer všem