Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
eva valoi píše:kate02 píše:A já jsem za tu kočku, která jsem přišla od sousedů a zůstala tady a já jsem si ji tedy nepořídila taky zodpovědná?eva valoi píše:Ale tak pokud je není schopnej uhlídat (což chápu), stejně je zodpovědnej za to, co ty kočky provedou… Takže by měl zaplatit to, co zničej… Na tom nevidím nic divnýho… Ne že řekne, že „za to nemůže“ a nechá to bejt…
Jenže holky, můžete mi někdo vysvětlit, jak se taková kočka uhlídá? Jako neblázněte. Kočka není pes. Viděli jste někdy vesnickou kočku ve výběhu? Nám ničí zase zahradu krtek, nadělá škody taky dost, komu si mám stěžovat, že mi leze na zahradu? Tudle tady zase řádila kuna, na koho mám jít????Kočka prostě lítá všude, pro ni překážky neexistujou a ona to nepochopí, že k sousedům má zákaz i kdyby ji majitel stokrát namlátil.
Nebo je má přivázat někde?
Když si pořídíte psa, tak vám tam kočky nepolezou, nebo si to musíte nějak zajistit, aby se vám na ten bazén nedostaly. Ale kočky se fakt uhlídat nedaj.
Jo a když by je i majitel odprásknul, tak vám tam přijdou zase jiný kočky.Prostě jsou to jeho zvířata, jeho zodpovědnost…
Vesnická kočka je tak trošku divočejší, než perská kočka na gauči.
Kdo je zodpovědnej za kuny, krtky, myši, hryzce…?
Tak jedině ty kočky odstřelit,až vlezou na pozemek, jako já vemu taky krtka motykou, když náhodou zrovna vyleze. Ale to je asi tak všechno, co můžu dělat.
Tudle mi říkala sosedka, že má denně nasráno pod okny, že už i přistihla, že jí tam prostě chdí sráti nějaké kočky. Kam má poslat stížnost? a který soused by si to měl jít uklidit, když se k nim nikdo nehlásí?
Ono se to na té vesnici množí, něco pomrzne, něco sežerou kuny, něco zadaví psi, něco přejede auto a něco holt přežije.
tak s tímhle nemůžu než souhlasit
taky ty mrchy u nás všechno vyhrabou, všude nase… a v noci pod oknama řvou. A co já teda nemám na to je postřílet
a když se tam seběhnou 2-3 mrchy tak ani nevím po kom jít
nepřihl.karinka píše:
Beruš, ty jsi asi z města, co? Souhlasím s Evou, vesnická kočka je všech a nikoho. Jsem taky z vesnice a je úplně zbytečné, si u nás pořizovat kočku, páč k nám začaly chodit 2 kočky, ani nevím odkud a jsou u nás skoro pořád. A tak je to tady pořád. Zničehonic se u nás objeví nějaké kočky a když se jim u nás líbí a dostanou nažrat, tak se tu objevují pořád. Ve vesnici si málokdo pořizuje kočku, páč ty kočky si samy hledají svoje nové pányJinak , já bych si souseda nechtěla za žádnou cenu rozhádat, zvlášt, když máte společnou příjezdovou cestu. Na vesnici totiž není nic horšího, než mít nepřátelské vztahy se sousedy. Ve městě to taková tragedie není (myslím hlavně v paneláku), ale na vesnici je to hotová katastrofa. Však rodilé vesničanky určitě ví, jak to myslím
ve meste bydlim posledni 4 roky, pred tim jsem 25 zila na vesnici
jsem rodila vesnicanka teda asi na 100% ![]()
presto s timto nikdo problem u nas nemel a to mame velikou zahradu bez plotu a ani psi ani kocky nam problem nedelali - at uz zasluhou majitelu nebo nasi vzduchovky
![]()
Příspěvek upraven 11.07.11 v 17:40
hlavne pokud je soused slusny, vinu uzna a bud se o kocky postara nebo skodu zaplati..
pokud slusny neni tak nevim proc na nej brat ohledy ![]()
eva valoi píše:
Jenže holky, můžete mi někdo vysvětlit, jak se taková kočka uhlídá? Jako neblázněte. Kočka není pes. Viděli jste někdy vesnickou kočku ve výběhu? Nám ničí zase zahradu krtek, nadělá škody taky dost, komu si mám stěžovat, že mi leze na zahradu? Tudle tady zase řádila kuna, na koho mám jít????Kočka prostě lítá všude, pro ni překážky neexistujou a ona to nepochopí, že k sousedům má zákaz i kdyby ji majitel stokrát namlátil.
Nebo je má přivázat někde?
Když si pořídíte psa, tak vám tam kočky nepolezou, nebo si to musíte nějak zajistit, aby se vám na ten bazén nedostaly. Ale kočky se fakt uhlídat nedaj.
Jo a když by je i majitel odprásknul, tak vám tam přijdou zase jiný kočky.
To si mají nechat ten bazén ničit? To nemůžeš myslet vážně, pokud není majitel schopen se o zvíře postarat, tak ať platí škody. Tvůj názor je trochu divný.
beruska2× píše:
to je ale jeho problem, je za skody odpovedny.. je to jedno jestli ma kocku, kravu nebo slona…
Přesně tak
![]()
Zakladatelko, měli jsem to samé. Bydlíme sice ve městě ale ve vilové čtvrti, takže koček se tam potuluje stále dost. Navíc tchýně která bydlí ve stejném domě má kočku, takže se za ní táhnou. Asi 3× jsem našla rozseknutý prstenec u bazénu, a nakonec jsme to vyřešili tak, že na něm neustále necháváme plachtu a sundáme ji jen když se jdeme koupat. Musím říct že to funguje, už třetí sezónu máme bazén bez poškození. Nic jiného s tím neuděláš,max.si můžeš koupit jiný typ.
@pralinka2727 píše:
Zakladatelko, měli jsem to samé. Bydlíme sice ve městě ale ve vilové čtvrti, takže koček se tam potuluje stále dost. Navíc tchýně která bydlí ve stejném domě má kočku, takže se za ní táhnou. Asi 3× jsem našla rozseknutý prstenec u bazénu, a nakonec jsme to vyřešili tak, že na něm neustále necháváme plachtu a sundáme ji jen když se jdeme koupat. Musím říct že to funguje, už třetí sezónu máme bazén bez poškození. Nic jiného s tím neuděláš,max.si můžeš koupit jiný typ.
Bohužel často kočka propíchne obruč i přes plachtu. To jsem vše zkoušel. Není to třeba vidět, ale vzniknou mikroskopické dírky a obruč uchází pozvolna.
@mspirit tak pak už zbývá koupit si bazén s pevnýma stěnama. Nám to teda zatím naštěstí funguje.
@mspirit dobrý
ale já jsem raději, když ty bestie vůbec kolem nevidím ![]()
@pralinka2727 píše:
@mspirit dobrýale já jsem raději, když ty bestie vůbec kolem nevidím
Jenže to někdy lze vyřešit jen inzultováním koček - nepřípustné. Nebo zavázat oči ![]()
Výsledkem tohoto spojení bývá pravidelné, mnohdy i každodenní lepení. Bazén ztrácí na kráse a získává na hmotnosti
Ale nemusí to tak být.
Osvědčilo se mi po několika složitých pokusech naprosto jednoduché řešení.
K propíchnutí horní obruče dochází zpravidla ze třech příčin. Za prvé kočka ještě neví, nebo zapomněla, jak to „nahoře“ vypadá a po přistání se vyděsí nebo sklouzne. Za druhé kočka se vyděsí, protože sklouzne při samotném pití, či korzování po obruči. Za třetí kočka je líná a nechce se jí skákat, tak prostě vyšplhá.
http://2.bp.blogspot.com/…9n%C4%9B.jpg
Nápad vyšel hlavně z předpokladu, že kočka je líná a tudíž většinou hledá nejsnažší cestu, jak se na bazén dostat. Vytvořením vhodných „schodů“ dojdete kýženého výsledku. Mně posloužil starý plastový stolek, který sahá až pod obruč bazénu a jeho centrální noha umožňuje zasunout jej až pod tuto obruč, což zároveň snižuje jeho rozkyv - další pro kočku důležitý faktor, při výběru cesty. Je dobré i vysledovat, kudy kočka nejčastěji na bazén skáče a tam zařízení umístit.
http://1.bp.blogspot.com/…834_HDR2.jpg
Nyní lepím už jen velmi sporadicky, většinou jen po kočka-crazy akcích.
Dobrý den, jen taková rada. Už někdy někdo viděl chodit kočku po škrabošce na boty!!! (rošt).
Myslím že cokoli to imituje (třeba ty plastové do koupelen) zaručeně zaberou! ![]()
@Wikki1 píše:
Dobrý den, jen taková rada. Už někdy někdo viděl chodit kočku po škrabošce na boty!!! (rošt).
Myslím že cokoli to imituje (třeba ty plastové do koupelen) zaručeně zaberou!