Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky jak jsem tady psala o těch dokladech,tak mi teď přišel vzkaz na facebooku že ho pán našel a dal mi na sebe telefoní číslo.Myslíte že je možný jít na úřad stím,že by mi na to dali ten starej?Sice už to mám z matrikou domluvený,ale takhle bych si RL mohla nechat poslat poštou a nmusela bych takovou dálku až do Teplic…A musím to jít na pčr nahlásit? ![]()
Určitě to musíš jít nahlásit na PČR, to každopádně, jinak jestli se ti povede nějak domluvit s matrikou ![]()
Ale ať žije Facebook
![]()
no já nevím, klidně bych řekla, ať si ho nechá, blbý je, že tam jsou uvedeny všechny osobní údaje
. Co mi na tom totiž přijde zvláštní je, že pán se obtěžuje vyhledat kontakt na Facebooku, místo toho, aby ho odevzdal na policii, případně zabalil do obálky a poslal na adresu, uvedenou na dokladu. Že pošle svůj telefon, a co chce jako řešit?
Já bych si ho poslat nechala. Přeci jen je lepší mít ho doma, případně pak zlikvidovat, než se bát, že furt někde existuje. Na PČR to nahlásit musíš, oni upraví zápis.
Mně na tom teda nic zvláštního nepřijde, já jsem taky nedávno našla doklady nějaké slečny a poslala jsem ji zprávu na FB.. Jenže my žijeme ve Finsku, tady se na doklady trvalý pobyt nepíše (asi zřejmě, že se lidi tak často stěhují, to by si furt museli měnit doklady), takže jsem nevěděla, kam bych měla poslat.. a na policii to tady samozřejmě odevzdat máš, jenže oni dotyčného nekontaktují, čekají, až se ozve sám.. No, slečna nakonec neodpověděla, nevím, jestli ji zpráva došla nebo ne, tak jsem to teda odevzdala na ty policajty
Omlouvám se, že neodpovídám na úvodní dotaz, ale úplně ho nechápu ![]()
eva76 píše:
no já nevím, klidně bych řekla, ať si ho nechá, blbý je, že tam jsou uvedeny všechny osobní údaje. Co mi na tom totiž přijde zvláštní je, že pán se obtěžuje vyhledat kontakt na Facebooku, místo toho, aby ho odevzdal na policii, případně zabalil do obálky a poslal na adresu, uvedenou na dokladu. Že pošle svůj telefon, a co chce jako řešit?
Tak mě přijde pohodlnější sednout k PC a napsat jméno spíš, než jet někam na PČR, čekat tam a pak něco vysvětlovat
Nevidím na tom nic divného.
Díky.Takhle bych si ho právě nechala poslat poštou na obyčejnou dodejku aby mi ho pošťačka dala bez OP a nemusela bych se zítra táhnout z dvěma dětma do Teplic…A na tenhle ač neplatný doklad by mi mohli vydat nový a byl by klid ![]()
Holky když to tak čtu…Lze na neplatný doklad vybrat na poště třeba peníze? ![]()
aaddsadas píše:
Holky když to tak čtu…Lze na neplatný doklad vybrat na poště třeba peníze?
Podle mě jo, to že je neplatný nikdo nepozná a pokud pošťačka nekoukne na fotku tak to možné je. A s mojí zkušeností s poštou bych se tomu ani moc nedivila.
No, tak podle toho… jestli je neplatný z toho důvodu, že ti propadl, tak to záleží na tom, jak moc je ten dotyčný úředník pečlivý, někdo tu platnost kontroluje, někdo ne… Jenže někdy si taky píšou, na základě jakého dokladu ověřili totožnost a napíšou si číslo a to by třeba už problém mohl být..
werryjane píše:
No, tak podle toho… jestli je neplatný z toho důvodu, že ti propadl, tak to záleží na tom, jak moc je ten dotyčný úředník pečlivý, někdo tu platnost kontroluje, někdo ne… Jenže někdy si taky píšou, na základě jakého dokladu ověřili totožnost a napíšou si číslo a to by třeba už problém mohl být..
Na tohle by snad přijít měli, já brala neplatný jako ztracený a vystavený duplikát.
Tak pošťačka jako když přijde k nám domů tak jo,protože si to nemá kde ověřit,ale na poště?Tam mají počítače…
werryjane píše:
Jenže si napíšou číslo a tím to končí. Dál už to nikdo nezpracovává. Kdyby nastal problém, tak ano, ale jinak to číslo už nikoho nezajímá ![]()
chuanitka píše:werryjane píše:Jenže si napíšou číslo a tím to končí. Dál už to nikdo nezpracovává. Kdyby nastal problém, tak ano, ale jinak to číslo už nikoho nezajímá
Jasný, já na poště nikdy nedělala, myslela jsem, že se to třeba někam ještě zadává
..