Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám dvouletého broučka a určitě znáte ty pocity, kdy přestože pláče celý den, nebo máte těžkou noc, jakmile se to dítě usměje, usne a vy vidíte, jak je spokojené, láskou byste se rozpustily. Je to něco tak roztomilého a krásného!
a už jsem slyšela hlasy : užij si to, až vyroste, už to taková roztomilost není.
Chci se zeptat - je to pravda nebo ne? osmi, deseti, patnáctileté dítě - vidíte ho jinýma očima, než jste jej viděly jako miminko, nebo ten pocit rozplynutí se láskou, nezmizí?
nebo se nějak promění? ![]()
Nevim jak u tak velkých deti, ale u me zatim ta láska a rozneznenost nad dětmi roste úměrně s jejich věkem. Miminka mi byla vyloženě na obtíž (je to hnusne takto napsat, ale proste jsem k nim jako k malým nic nedokázala cítit), první záblesky lásky začínají s tim jak jsou deti zivejsi, schopnější, komunikativnejsi. Ted ma starší prcek necelé 2 a je to bezva, ale cítím ze to bude jeste lepší. Snad co nejdyl ![]()
Zajímaly by mě názory maminek puberťáků. mám 20ti měsíčního kluka, tam je roztomilost jasná. Ale za 13 let až mi přijde ze školy vysoký uhrovitý mutující kluk se začínajícím strništěm, no nevim ![]()
@Niemeyer Ten pocit nezmizí, ale změní se, dítě pořád miluješ a rozplýváš se nad tím jak roste do krásy, ženskosti, mužnosti atd… Pro rodiče má jejich dítě vždycky nějaké kouzlo. Mě třeba připadají holčičky déle roztomilé, než kluci, například v 7leté holčičce vidím něco roztomilého, v klukovi už ne, ale to je jen můj neobjektivní dojem
Každý věk s dětmi má něco do sebe, moje starší dcera už je dospělá a já ji miluju nekonečně, protože je prostě úžasná.
Mám sedmiletého syna a roztomilý mi připadá pořád. Samozřejmě už to není takové, jako když mu byly dva tři roky, ale je to zas jiné
. Vidím to na neteři a synovci, kteří jsou menší, tak samozřejmě takové ty začátky mluvení a ten nízký věk jsou oproti synovi roztomilejší, ale pro mně je syn roztomilý pořád.
Mam nejvic 7,5 leteho, ten uz mi vetsinoz moc roztomilej neprijde.. Nebo rozhodne min nez skoro 3 letej..ale laska je tam furt stejna, to je jasny. Spis ale co doroztimilosti, mi vsichni vzdycky, jako mimina, pripadali kouzelnu, jejich fitky coby novosu, mi prisly uchvatny, kdyz na ty fotky kouknu o rok pozdeji, rikam si, co ze je to na ty fotce za opicku osklivou, zmuchlany to je, oci to ma slepeny hnisem, kdyz to kouka, tak to silha, nebo to ma nepritomny vyraz, ale tehdy to pro me bylo nadherny uzasny miminko
![]()
Ja jsem takhle kdysi premyslela, jal vlastne nekdo muze mit rad deti od batolat vys, vzdyt jen miminko je roztomile a na mazleni ![]()
Ted je memu starsimu miminku 8 a porad je to muj smudla, i kdyz uz mu to nesmim moc rikat a uz to neni takovy ten mazlicek. Ja se dojimam nad tim, jak je velky, samostatny, jak si sam cte…
Myslim, ze v kazdem veku si clovek neco najde, kdyz ma ty sklony byt trochu sentimentalni.
Tak u těch větších už to o roztomilosti moc není.
Mám tři děti 11, 9 a 2 měsíce, roztomilá je ta nejmenší, ti dva už jsou víc takoví parťáci, mají super hlášky, ale jsou kolikrát i na zabití.
Každý věk má něco.
Nejdřív jsem se dojímala nad tou viditelnou roztomilostí, pak jsem se dojímala nad úžasnými hláškami (zde pořád ale ještě dost vládla ta roztomilost), osmiletý už mi nijak výrazně roztomilý nepřijde, ale dmu se pýchou nad jeho skoro dospěláckými názory. Přijde mi najednou tak názorově vyspělý, že je mi to až líto, jak se najednou z roztomiloučkého stal rozumný kluk. Holka (šestiletá) je pořád ještě velice roztomilá, ale neuvěřitelně držkatá (což ji v určitých situacích dost ubírá body
). Nicméně v její pubertě bude určitě „nejroztomilejší“, když ji nebudu mít na očích. ![]()
@Niemeyer jak už padlo u větších dětí to už není roztomilost, ale člověk je pořád miluje a jsou jeho už napořád. Starší děti už jsou parťáci, pomocníci. Doma mám děti ve věku 8 měsíců, 2, 5, 7 roků kluky a 9 a 13 let holky, kdy opravdu roztomilí jsou ti 2 nejmladší.
Roztomilá dokáže být i 9letá holčička, ale ta už toho dokáže využívat.
Mám syna 15 a dceru 10. Roztomilí jsou pořád, i když nedělají paci paci
. Oba jsou úžasní
. A rozhodně bych to neměnila za batolecí věk ![]()
Každé období má něco, uvidíte až porostou???
Miminka jsou krasna vsechna, ale pubosi Jen ti moji
roztomili uz mozna nejsou, uz je nemuzu objimat, kedyz ja chci, ale Jen kdyz Oni milostive dovoli. miluju je porad stejne, Jen je ta laska zakousena Vic tou bezpodmiinecnosti, ale uz je tam I jakysi respekt. No je to slozitejsi, proto Mame treti, at zase Mame co pomuchlat bez ptani…