Roztopený krém - dá se spravit?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1816
21.12.21 18:20

Roztopený krém - dá se spravit?

Dělala jsem krém z karamelizovaného kondenzovaného mléka a Zlaté Hané. Dělám ho x let a nikdy se nic nepokazilo. Až teď. Krém jsem dělala včera, hned povolil a vytéká z cukroví. Udělala jsem jsem asi 30 kousků a šla jsem od toho. Krém je v chladnu, ale neztuhl.

Dneska jsem udělala krém z druhého (a posledního) karamelizovaného mléka a z másla (Jihočeské). Krém povolený, dala jsem ho trochu ztuhnout do lednice a než jsem cukroví dodělala (jen jsem přilepovala krémem druhou vrstvu sušenek), povolil se. Tak jsem cukroví dala do lednice.

Ví někdo, čím to je? Možná jsem krém šlehala déle a včera jsem tu Zlatou Hanou měla kousek od topení, aby nebyla tuhá. Nikdy se mi toto nestalo.

Dá se s krémem něco vymyslet? Teda s tím ze Zlaté Hané? Jinak jsem si řekla, že ho dám do mrazáku a až se mi bude chtít, udělám ořechovou placku, natřu na to ten krém a poliju to čokoládou. Na placce bude jedno, že teče.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1816
21.12.21 18:29

Tak změna. Jak jsem nastříkala pět košíčků, krém se okamžitě roztekl. Ještě mě napadlo, že jsem měla málo másla (Zlaté Hané) na tu plechovku kondenzovaného mléka. :? Dala jsem jedno máslo/Zlatou Hanou na jednu plechovku. Tohle se mi fakt ještě nikdy nestalo. :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21485
21.12.21 18:38

@K2 8611 Pominu tu Zlatou Hanou :zed:
Mleko sis varila sama nebo koupila uz karamelove? Jednou jedinkrat jsem koupila uz hotove a krem mi tekl taky :zed: :zed: :zed: Kdyz si mleko uvarim sama, tak netece. Tot moje zkusenost.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
264
21.12.21 18:42

Malo masla, na 100g kondenzovaneho mleka by melo byt minimalne 100g masla, plechovka ma 375g

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
898
21.12.21 18:45

Dávám jen máslo, myslím, že ty náhražky se roztíkají. A poměr jedno máslo, půl plechovky salka, není to pak tak sladké. Taky si vařím v tlakáči salko, krém je pak tuhší. Ten řídký krém bych zkusila nastavit hustším uvařeným pudinkem

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21485
21.12.21 18:46

@annasmyc Prosim o radu, jak dlouho v tlakaci?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1816
21.12.21 18:52

@cecetka Se Zlatou Hanou je do podle receptu. Chuťově mi to nevadilo. Teď mám jeden z másla a jeden ze Zlaté Hané a nepoznám rozdíl.

Koupila jsem karamelové a nikdy s tím problém nebyl.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1816
21.12.21 18:56
@annasmyc píše:
Dávám jen máslo, myslím, že ty náhražky se roztíkají. A poměr jedno máslo, půl plechovky salka, není to pak tak sladké. Taky si vařím v tlakáči salko, krém je pak tuhší. Ten řídký krém bych zkusila nastavit hustším uvařeným pudinkem

@Gracelynx
Já jsem určitě zvolila špatný poměr. Krém je o hodně tmavší než jindy. Chtěla jsem ho mít poctivý a víc karamelový. :?

Nemám co ztratit. Použiju další máslo a dám do toho část toho tekutého krému. A uvidím.
Jen je škoda toho jednoho cukroví. Krém už z toho nedostanu. Ještě mě napadlo zkusit to rozlámat na kousky, vmíchat do toho trochu toho krému a obalit to třeba v oříškách. Jestli do toho teda dřív nekopnu. :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
146
21.12.21 20:03
@K2 8611 píše:
@Gracelynx
Já jsem určitě zvolila špatný poměr. Krém je o hodně tmavší než jindy. Chtěla jsem ho mít poctivý a víc karamelový. :?Nemám co ztratit. Použiju další máslo a dám do toho část toho tekutého krému. A uvidím.
Jen je škoda toho jednoho cukroví. Krém už z toho nedostanu. Ještě mě napadlo zkusit to rozlámat na kousky, vmíchat do toho trochu toho krému a obalit to třeba v oříškách. Jestli do toho teda dřív nekopnu. :mrgreen:

Kde je problém nevím, s křemen posledních dobou taky bojuju :zed: ale rozlamat to na kousky a přidat tam ten krém, mi přijde jako super nápad :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2107
21.12.21 20:46

No nejspíš špatný poměr surovin ;)
Jinak raději používej máslo ;)
Když vidím jak všichni před Vánoci běží pro Heru atd.. tak mi přijde úplná blbost šetřit na kvalite cukroví které děláš jednou za rok a chceš si na něm pochutnat ;) A množství dárků pod stromečkem cena másla už tak neovlivňuje proti zlatej hanej

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1816
21.12.21 21:18

@JiříkMazlík Recept na krém jsem použila tak, jako vždycky. Teda suroviny, ne poměr. A do těsta dávám napůl máslo a napůl Heru, protože se s ním pak lépe dělá. A zatím si nikdo nestěžoval. :P

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1816
21.12.21 21:20
@lucka456 píše:
Kde je problém nevím, s křemen posledních dobou taky bojuju :zed: ale rozlamat to na kousky a přidat tam ten krém, mi přijde jako super nápad :palec:

Tonoucí se stébla chytá. :P

Krém jsem moc nepolepšila. Chutná to jako oslazený tuk a to jsem do toho naprala oba ty „pokažené“ krémy. Zítra zkusím koupit ještě jedno karamelizované mléko nebo karamelové pudinky a zkusím s tím ještě něco udělat. Ale konzistenci už má výbornou. :potlesk:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
898
22.12.21 09:42

@cecetka asi dvě hodiny to dělám, bez tlakáče 3h.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
132
22.12.21 13:03

Dělám často, salko vařím v tlakaci 1hodinu, vychlazene vyšlehám s jedním máslem…konzistence optimální

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat