Rozumí někdo daním?

6.3.20 09:23

Rozumí někdo daním?

Najde se tu někdo, kdo rozumí problematice daní? Chtěla jsem si v práci uplatnit takové to přiznání/slevu na náklady za školku a jesle. Zaměstnavateli jsem ta potvrzení dodala v únoru, kdy jsem je od školky a jeslí dostala. Tam mi účetní řekla, že ona měla termín daný jen do půlky února, že jsem to donesla o pár dní později a že by sice mohla, ale už mi to prostě nevezme a nezpracuje a mám si to vyřídit sama. O termínu nikdo nikde neřekl ani slovo, nikde to nebylo vyvěšeno, takže jsem dost naštvaná, prý jsem se jí měla přijít zeptat, což jsem chtěla, až ta potvrzení budu mít v rukou. Takže prosím jak si to „vyřídím sama“? Kde, co je k tomu potřeba, neví někdo? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11157
6.3.20 09:38

Tak můžeš si udělat DP sama, od zaměstnavatele k tomu potřebuješ potvrzení o zdanitelných příjmech. V interaktivním formuláři EPO je to otázka 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
6.3.20 09:58

Potvrzení o zdanitelných příjmech. Já si to vždy dávám k paní co dělá daně/daňové poradenství a ta mi to za 300 udělá. Náš vedoucí si to dělá sám. Jinak většinou zaměstnavatel upozorní, svolá zaměstnance na podepsání DP, ptá se, kdo si bude dělat daně sám.. Někdy když člověk dává pozor, tak i na internetu jsou články, kdy co a jak podat.. Dokdy OSVČ, zaměstnanec na HPP atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
6.3.20 11:05

@Čtyřlístek2 Ale ona nemá povinnost tě upomínat, ani ti sdělovat jasný zákonem daný termín. Takže pokud si o zúčtování daní nepožádala do 17.2., tak si teď musíš udělat daňové přiznání a dát ho na finančák, pokud chceš peníze zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová