Rozvést se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106678
24.10.22 07:39
@Zeoli píše:
A tebe by nemělo osvítit?
Jestli chceš změnu, změň sebe, svůj přístup.
Z toho, co jsi napsala, mi nepřijde, že byste měli jít od sebe.

A co konkrétně tě k této myšlence přivedlo z popsané situace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
24.10.22 07:57

@Venetia Upřímně - chlap chodí do práce, doma dělá, dětem se věnuje. Peníze vydělá. Takže vlastně problém je v nedostatku sexu hlavně. Sama říká, že chlap jako takový špatný není, že má spoustu dobrých vlastností. Takže teď by nám mohla napsat i něco o sobě, co nabízí ona? Když je doma nespokojená, ať si sežene hlídání a jde dělat, a hned ji nedostatek sexu a času u manžela přestane trápit. Naskočí do kolotoče a bude to. Bude ráda, že večer omdlí do postele. A možná i pochopí, co je tomu manželovi.
A ráda zeoli je správná. Nemůžeš změnit druhého, můžeš změnit jen sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
24.10.22 08:23

Tohle na rozvod není. Ale na oboustrannou spolupráci a obnovení komunikace. Promiň, ale jste oba zřejmě lehkovážní a povrchní a lini řešit nekomfort. Tohle je totiž ukázková situace, kdy byste měli oba zabrat a navštívit poradnu, vztah obnovit lze.
Odpověz si upřímně čeho rozchodem docilis? Vidina lepšího nabíječe? S kterým to bude za 10 let to samé, pokud jsi líná udělat pro záchranu vztahu maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106678
24.10.22 08:24
@inkakřivák píše:
@Venetia Upřímně - chlap chodí do práce, doma dělá, dětem se věnuje. Peníze vydělá. Takže vlastně problém je v nedostatku sexu hlavně. Sama říká, že chlap jako takový špatný není, že má spoustu dobrých vlastností. Takže teď by nám mohla napsat i něco o sobě, co nabízí ona? Když je doma nespokojená, ať si sežene hlídání a jde dělat, a hned ji nedostatek sexu a času u manžela přestane trápit. Naskočí do kolotoče a bude to. Bude ráda, že večer omdlí do postele. A možná i pochopí, co je tomu manželovi.
A ráda zeoli je správná. Nemůžeš změnit druhého, můžeš změnit jen sebe.

Mně ten vztah moc funkčně nepřipadá, sex není, zájem není, ještě si na ni vylévá zlost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106678
24.10.22 08:28
@biedronka105 píše:
Tohle na rozvod není. Ale na oboustrannou spolupráci a obnovení komunikace. Promiň, ale jste oba zřejmě lehkovážní a povrchní a lini řešit nekomfort. Tohle je totiž ukázková situace, kdy byste měli oba zabrat a navštívit poradnu, vztah obnovit lze.
Odpověz si upřímně čeho rozchodem docilis? Vidina lepšího nabíječe? S kterým to bude za 10 let to samé, pokud jsi líná udělat pro záchranu vztahu maximum.

Fakt myslíš, že poradna v něčem pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
24.10.22 08:29

@Venetia Hádají se oba. Já to vidím tak, že on je unavený z práce a ničí ho stres, ona je unavená z monotónního kolotoče v domácnosti. Co si vzpomínám, to bylo nejhorší. Ne ta práce kolem, i když pluhy daly zabrat, a celkově to bylo náročnější, ale že to bylo pořád stejné, a nikde ta práce nebyla vidět.
Chce to domluvit se a jít si do poradny pro pohled zvenčí. Oni dva už asi odstupu a reálného nezkresleného pohledu schopni nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6848
24.10.22 09:00

Tak předpokládám, že když máš doma takhle malé děti, že jsi v kuse doma minimálně těch 5-6let určitě. To musí být hrozně náročné. Já byla doma s jedním 4 roky a stejně jsem musela dělat brigády, jinak by mi hráblo. Také jsme měli hroznou krizi. A nebyla jsem sama. Tím se teď nechci nikoho z vás zastávat, ale podle mě pomůže, až nastoupíš do práce a začne kolotoč a ty budeš mít také jiné zájmy, než jen děti a domácnost. U nás to tak bylo. Manžel je také zapojený, oba děláme co nás baví a není čas řešit kraviny. Zase si nemysli, že by to byla výhra být sama. Ano, dostaneš alimenty, ale pořád nepracuješ, vše je drahé jak prase a jakmile nastoupíš do zaměstnání, budeš řešit neustálé hlídání kvůli dětem, další výdaje a doufat, že najdeš skvělého chlapa. Navíc v každém vztahu je něco a ty i v tom novém budeš časem tam kde teď, možná i v horším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
24.10.22 09:15

@vejilka Přesně. Byla jsem doma dva roky, hrozné. Člověk úplně blbne že stereotypu a má sklony vyrábět dramata z ptákoviny.
Mohla by zakladatelka, pokud má možnost, jít třeba někam na brigádu, mezi lidi. I kdyby vydělané peníze dala za hlídání, ten zisk tam bude. Myslím, že každý vztah v této době, tedy mateřská a v kombinaci se stavbou, skřípe a drhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.22 10:12

@inkakřivák ta stavba byla 5 let zpátky, to děti nebyli. Teď už je skončeno a jo, bylo to taky těžký období. To jsem psala, že tam někde vidím, že se manžel změnil. Hypotéku máme. Já to chápu, že je toho na něj moc. A mě doma taky hrabe, ale dřív jak ve dvou letech mimino od sebe nedám, do práce se těším. Brigády jsem měla celý čas, teď se 2 ale už nemám, hlavně si taky chci dodělat nějaké kurzy ať jdu pak do práce, kterou chci.
Ale možná máte pravdu, že je to hlavně blbé období, mimino v noci pije klidně každou hoďku a půl, do toho hormony. Manžel má náročnou práci, teď měnil pozici, takže než se zaběhá, pracuje zase víc. Často ho v noci taky budí starší, byl teď hodně nemocný, takže jsme nevyspalý oba. :nevim:

My včera mluvili. K ničemu jsme nedošli, ale dnes ráno mi donesl do postele kakao. Taková blbost… a potěší. Dlouho nic takového neudělal.

• Citovat
  • Upravit
80191
24.10.22 11:01

On musí být taky hodně ve stresu. Nová práce, nevyspí se moc, a teď - energie letí nahoru, potraviny letí nahoru, hypotéka, doma žena a dvě děti - to je nálož. To není jednoduché zvládnout. Fakt si zkus zajít do poradny. Sama, klidně. Popis jim, jak žijete a co tě trápí a dostaneš opravdu nezávislý pohled zvenčí. To je velmi důležité, nezávislý a zvenčí. A poradí ti třeba s tou komunikaci, abyste eliminovali zbytečné hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.26 10:24

Rozvod nebo vydržet?

Ahoj holky, pisu sem, abych si precetla par neobjektivnich nazoru na mou situaci, protoze me prijde, ze uz mam mozkovou mlhu, nebo syndrom varici se zaby.
Pred rokem manzel onemocnel schizoafektivni poruchou, kdy prvni priznaky byly halucinace, rok (nez jsem ho dostala k lekari a dostal medikaci) me slysel vsude masturbovat, telefonovat s cizima lidma, nadavat na nej. Nic z toho se samozrejme nedelo. Proste psycho. Dokonce se stavalo to, ze me na tajno natacel/nahraval, opakovane i pres to, ze mi slibil, ze uz se to nebude opakovat. Bylo to silnejsi nez on. Chapu, je to prece jenom nemoc. O co mi ted ale jde. Snazime se vztah zachranit, protoze to na nas obou nechalo nasledky. Ja s nim momentalne nejsem schopna zadnych intimnosti. Pro nej je to ale jasny dukaz o tom, ze ho nemiluju a nechci s nim byt-mozna..? Ja sama nevim co citim, bylo to strasne narocns obdobi plne stresu a strachu. On si ted predstavuje, ze prepnu a budeme zit zase jako driv. Do toho vseho jsem se dozvedela, ze pred 4 lety zastavil dum pujckou 4mil od lichvaru, potreboval se vyvazat z podnikani. Dum je psany jen na nej, takze jsem o tom nemusela vedet, aby mu to dali. I tohle jsem dokazala prekousnout a jit dal. Ale uz toho na me bylo moc. Vazne zacinam premyslet, ze se rozvedeme. Ale mame spolu 2 deti a predstava, ze jim rozbijeme rodinu me desi. Co byste delaly na mem miste vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.6.26 11:36
@Niki1117 píše: Více

Ty bláho, ty máš doma psychotika, co zastavil barák, ale řešíš, abys nerozbila rodinu? Uz jsi dobře uvařená. Odchod, odejdi fofrem. Ani léčba není zárukou úspěchu a tvé děti akorát budou mít trauma. A nakonec se ještě stane průser, až mu přeskočí definitivně. Už jsi měla být dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.26 11:41

@Parvaneh myslela jsem si, ze zde budu cist rady tohodle typu, sama bych tak radila. Ale neni to tak jednoduchy. Manzel je v jadru silene hodnej clovek a milujici tata. Pro vsechny by se rozkrajel. A ja si rikam, kdyby onemocnel jakoukoli jinou vaznou nemoci, taky bych ho v tom nechala a odesla od nej? Neni ted mou,,manzelskou povinnosti,, byt s nim i ve zlem? (Pomaha mi si uvedomovat silu situace uz jen to, ze to pisu). Dekuju za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.6.26 11:46

Odpovim ti jednoduše. Je, ale ne za cenu sebezničení a hlavně ne za cenu poškození vyvoje dětí. Psychotický manžel nemůže být bezpečný ani pro tebe, ani pro děti. Pomáhat mu můžeš ze sveho bytu, nemusíš ho odříznout. Základem ale je bezpečné prostředí, což jedna domácnost s ním neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101845
9.6.26 13:07

Upřímně, rozvedla bych se hned po zjištění zastaveni domu. S tim, ze rozvod nemusi znamenat i opuštění společné domacnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí