Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Niki1117 píše: Více
A když zastavoval ten barák, tak taky nebyl při smyslech? Jaký myslíš, že v něm budou mít ty děti vzor?
Navíc, u toho, jak jej popisuješ, bych si nebyla jistá, zda bude brát medikaci pravidelně.
Zjisti si, kolik má teď dluhy- ale z výpisu, ne, že ti on něco nakecá.
Vůbec nemluvím o nemoci.
Ale po takové zástavě baráku a neupřímnosti by to pro mě byla stopka jako prase.
Představ si, že by ho dva roky zpátky třeba přejelo auto, ty bys vyřizovala pozůstalost, počítala s barákem, místem na bydlení a najednou buch: dluhy u lichvářů.
Jsi celkem blázen tomuto vystavovat svoje děti.
Rok jsi ty jeho veškeré stavy snášela a nejen ty, ale i vaše děti a on si i přesto všechno myslí, že ho nemiluješ? ![]()
Navíc, za mě, je důvěra ve vztahu hodně důležitá a to, že před tebou zamlčel, že zastavil dům, i když je tedy psaný na něj, by se mi určitě nelíbilo…
Já bych s ním žít už nemohla.
Navíc, ta jeho dg. není zrovna žádná sranda. Celkem se divím, že jsi s dětmi vydržela ten celý rok, být ve společné domácnosti. Měl lékařskou pomoc vyhledat už po prvních příznacích, s ohledem na rodinu. Neznám ho, ale podle mě, je jeho chování a jednání celkově sobecké.
Nezlob se…. ![]()
@Černá Madonna holky, dekuju moc za Vase uprimne rady, asi jsem potrebovala tohle slyset a trochu otevrit oci. Snad najdu odvahu se postavit na vlastni nohy. Deti troufam si rict nic moc nepochytily, i kdyz vim, ze vnimaji vice, nez si dokazeme vubec predstavit.
Držím palce, ať to všechno dopadne dobře a zvládneš odchod i jeho případné blbé stavy.
Ježíš chudáček, on toho na tebe tolik naloží a teď se hroutí z toho, že s nim nechceš spát.
Taky bych byla rozvedená už dávno, po zjištění dluhů, nebo měla aspoň oddělené jmění.
Chodíte aspoň spolu někam na terapie?
Asi bych tomu dala poslední šanci, ale i kdyby to vyšlo tak bych měla pořád záložní plán pro případ, ze budete muset s dětmi odejít.
@JancaS84 na terapii jsem objednana zatim ja sama. Nikdy jsem si nemyslela, ze kdyz nekdo tak moc prekroci moje hranice, ze i pres to budu vahat, jestli odejit, nebo zustat. Kdyby to byl hajzl, rozhoduje se mi lepe. Brzdi me to, ze vsechno dela pro nas, je hodne rodinne a citlive zalozenej chlap, ale proste spoustu veci posral a nejvic to, ze mi to nerekl.
Hmm a nebyl právě tím hlavním spouštěčem té jeho dg. dlouhodobý a nezvladatelný stres z toho všeho? ![]()
Tzn. dluhy a pak následné zatajování toho, kam až ho to všechno přivedlo?
No a tohle všechno dohromady, ještě bohužel nikdy nikoho k žádné dobré psychické kondici nepřivedlo…
Co na to říct? On byl nemocný, za to nemůže, ale ty taky ne. Vydržela jsi všechno co na tebe naložil, nebrala ohledy na sebe. A on si tedˇmyslí, že přepneš a bude vše jako dřív?
Tak asponˇvidíš že on myslí jen na sebe, a tvoje trápení, pocity atd ho nezajímaj.
@Černá Madonna cekame na vyjadreni lekare, ale ja si myslim, ze 100% ano.
@arinecka taky si rikam, ze nema vic pochopeni. Nejdriv to bylo, ze mi da casu kolik budu potrebovat. Ale asi myslel, ze do tydne budu ok, no nejsem. A citim ten tlak, i kdyz ne naprimo. To tomu taky nepridava.
Před nějakou dobou tady psala paní příběh, že u ní propukla silná epizoda maniodepresivní poruchy. Po fázi deprese přišla silná manicka fáze, kdy se chovala dost šílené, toulala se po nocích, pila, byla promiskuitní, atd. Do té doby vzorná matka a partnerka. Ona samozřejmě nevěděla že je nemocná, az pozdeji, kdy byla zalecena to pochopila, prý si ani většinu věcí co tropila nepamatuje, všechno je to v mlze. Teď už je zalecena a stabilizovaná, ale manžel ji vyhodili z bytu a chce se rozvést. Ona chce zpátky svoji rodinu a život je nešťastná. Jsou to občas smutné příběhy.
Po tom všem bych spíš čekala, že bude chápat, proč je důvěra rozbitá a že její obnova potrvá dlouho. A ne, že kolem sebe začne kopat jak malé dítě, působí to nevyzrále, nedokáže se postavit svým problémům čelem ![]()
Za nemoc skutečně nemůže. Schizoafektivní poruchu si nevybral. Jenže ten barák s lichvářem nebyl halucinace ani psychóza. To bylo vědomé rozhodnutí dospělého člověka, který moc dobře věděl, že kdyby ses to dozvěděla, asi bys nadšením netleskala. Proto ti to neřekl. A to je podle mě mnohem větší průšvih než samotná nemoc. ![]()
Kdyby mi partner tajně zastavil střechu nad hlavou za miliony a čtyři roky to tutlal, to bych brala jako naprosto vědomou kudlu do zad ![]()