Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prošla jsem si něčím podobným, byla jsem si už jistá, že od přítele odejdu, ale nakonec jsem neodešla. Říkala jsem si, jestli mi to za to stojí, za ty roky budování našeho vztahu. Přerušila jsem vazby a s přítelem zůstala. Jsem ráda, že jsem tenkrát neodešla.
Takže asi si musíš říct sama, zda ti to za to stojí. Budovat vztah 7.5let a pak, i bez problémů odejít, asi bych si to pak vyčítala. ![]()
Podle mne už je to trochu prechozený vztah, už by to asi chtělo někam posunout. Navíc jestli to třeba byl Tvůj první, tak příroda volá po zakázaném ovoci, nevím ![]()
To záleží na tom, jestli je to s přítelem mrtvý a přechozený a Ty jen hledáš únik, nebo máš jen splašený kalhotky. To se někdy stává i ve fungujícím vztahu, holt to chce studenou sprchu a čekat, až to přejde ![]()
Mate to ponekud prechozene.
Co pritel a sex, vasen, chemie, jak to mate?
Radu nemám, jen bych chtěla jemně podotknout, že se to tvému příteli v budoucnu stane taky. Tak jen jestli máte opravdu tak pevný vztah, nebo se ve 30 zvedne a odejde za jinou, aby něco dohnal. To víš ty, jestli jste mluvili o budoucnosti atd. Škoda, že jsi v mládí nechodila s nějakým namachrovanym sobcem, to bys uměla fajn kluka jinak ocenit. Tak preju ať dobře vybereš ![]()
@Lucie_Sx no já poslední dobou nemám vubec na sex náladu, ale ne jen s ním, ale obecně. Nemám vubec chuť. Mám toho v práci i ve školde hodně, tak jsem spíš ve stresu a proto nemám chut.
Já se platonicky zamilovala do kamaráda, když jsme spolu chodili s přítelem asi 3 roky. No, nerozešla jsem se s ním, protože mi s ním bylo fajn, na kamaráda jsem zapomněla a žili jsme dál, vzali se, pořídili děti a po 15 letech se rozvedli. Měla jsem ten instinkt poslechnout už tenkrát. Takže moje rada, když jsi schopná se zakoukat jinde, není pro tebe ten současný přítel nejspíš top a podvědomě budeš hledat jinde. Teď mám manžela už spoustu let a myšlenka na jiného neproběhla za ty roky ani jedna..
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx no já poslední dobou nemám vubec na sex náladu, ale ne jen s ním, ale obecně. Nemám vubec chuť. Mám toho v práci i ve školde hodně, tak jsem spíš ve stresu a proto nemám chut.
Takze s pritelem nic a s „novym“ silena chemie.
Ta nechut nebude stresem. Obavam se, ze nastal cas to zabalit.
(Jak dlouho uz tu chut nemas..?)
@Lucie_Sx strida se to dost. Ja nekdy mam chut silenou a nekdy nemusim mit sex treba mesic. Normalne spoku nespime tak mesic - ale mam teda i dost gyn. problemy, takze ruzne lecime apod.
A těch 7,5 let si byla šťastná? Nic ti ve vztahu nechybělo? Mluvili jste spolu o budoucnosti, svatbě, dětech? On ví, že si teď nespokojená a přemýšlíš o rozchodu?
My jsme spolu s manželem necelých 8 let, za pár týdnů máme výročí
a teda nedokážu si absolutně přestavit, že bychom se jeden z nás takhle pobláznili a vážně přemýšleli o rozvodu. Šíleně by mě zranilo, že by se manžel ani nechtěl pokusit o záchranu třeba návštěvou nějaké té poradny po tolika společných letech.
Mě až úplně děsí, že od „chci s ním zestárnout“ na „váhám, jestli se rozejít“ stačily pouhé dva měsíce.
Pokud sis opravdu doteď byla vztahem na 100 % jistá a až teď v těch posledních dvou měsících nastal zlom, tak já bych udělala všechno pro to, abych zachránila svůj stávající vztah. (Ikdyž jako těžko radit, když to u nás klape, že??), ale upřímně mi přijde strašná škoda zahodit tolik let kvůli pár týdnům pobláznění.
Být tebou, tak doma vyložím karty na stůl, že přemýšlíš o odchodu (neříkala bych úplně, že je v tom někdo jiný) a pobavím se s ním, co dál. Proč nejste ještě alespoň zasnoubení po tolika letech spolu? My už máme 5 let po svatbě, 3 děti, vlastní byt,..vlastně nemám čas se nudit a vymýšlet.
Musím říct, že jsem opravdu šťastná. Jestli jste ten vztah už nepřechodili, tím, že spolu
Ano, znám, stalo se mi to několikrát, ale s odstupem to můžu vyhodnotit jenom jako splašené hormony a tak nějak nespokojenost v životě, práci, ve studiu, že vztah se nikam neposouvá a akorát přešlapujeme na místě a vlastně ani jeden neví, kterým směrem vykročit. O jednom případě můj partner věděl, že ho mám plnou hlavu a uvažuju o rozchodu, to bylo dost vážné, jiné případy byly čistě flirty bez budoucnosti, ale hormonální koktejl taky slušný. S přítelem jsme se vzali po 12 letech chození, přišly děti, jiné starosti i radosti a na blbosti už nemám čas.
Ale dost jsem se z toho ponaučila, jako třeba že můj muž je stejně nejlepší na světě a žádné nevěry nebo tak nestojí za to, více ztratíš než získáš.
Pokud tě to jenom láká, ale přítele bys neopustila, tak ti můžu vzkázat: Nestojí to za to! Udělá ti to akorát bordel v hlavě a ublížíš oběma.
Těžko říct.. Jste oba hodně mladí… Když jsem byla s Ex, taky se mi často stávalo, že jsem se zakoukala jinde.. A taky už je to Ex, nebyla to prostě ta pravá láska… Ze zkušenosti vím, že když jsem doopravdy zamilovaná, na jiného nemám ani pomyšlení. Možná svého přítele nemiluješ tolik, jak si myslíš, spousta lidí si plete lásku a zvyk… ![]()
Zakladatelko, s tim sexem jsem to mela podobně zhruba v tom samem věku. Bylo to jednak tim, ze jsem zároveň studovala a pracovala, a mela toho fakt hodně, jednak jsem později zjistila, ze mam hypofunkci štítné zlazy. Nejsem typ, co na kazdou blbinu radi doktora, ale možná by stalo za to udělat krevní rozbor, nebo tak něco 🤔
Ahoj dámy, už jsem z toho taková zoufalá a potřebuji asi akutně radu. Třeba se tu najde někdo, kdo si podobným prošel a bude mi umět poradit. Jsem s přítelem skoro 7,5 roku (mně je 25 jemu 27). Bydlíme spolu cca rok. Je skvělej. Klape nám to ohromně všude a byla jsem si vždycky jistá, že si ho vezmu a budu s ním celý život. Poslední dva měsíce se to ale změnilo. Začal se mi líbit někdo jiný. Znám toho dotyčného už několik let a vždycky jsme byli spíše na úrovni přátelské/pracovní. V posledních dvou měsících jsme v práci spolu trávili hodně času a něco se tam změnilo a mně to k němu začlo šíleně táhnou. Já si osobně myslím, že si ani nemáme co říct, že bychom ani nikdy tak dobrá partie nebyla, ale ta chemie. To je šílený. Šileně mi to k němu táhne, celý den myslím na něj, čekám až mi napíše a už mi to začíná dost kazit náladu v mém současném stavu. Co teď s tím? Vím, že kdybych se rozešla, tak opustím toho nejlepšího chlapa pod sluncem. Ale proč mám sakra takové pocity? Vůbec nevím, co s tím a jsem z toho šíleně nešťastná. Mám i pocity, že kdyby to šlo, tak se s přítelem rozejdu, zjistím, že tady to třeba fungovat nebude a pak bych se k němu vrátila. Ale to je šílené!