Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A není to už jedno? Stejně ti lhal, chování taky nic moc. To chceš takového za partnera?
Kdo ví kde je pravda a zda se fakt rozvádějí.
Příspěvek upraven 26.05.24 v 11:43
Nevěřila bych. Možná bych změnila názor, až by mi ukázal předvolání k soudu, ale viditelně se mu moc věřit teda nedá, takže za mě jsi udělala správně ![]()
Rozumím tvému pohledu na tuto situaci a ráda bych k tomu přidala svůj názor. Být ve vztahu s mužem, který nemá vyřešenou minulost, ať už se jedná o rozchod, rozvod, nebo stále ještě žije s bývalou partnerkou, skutečně často vede ke komplikacím. Tyto vztahy nejsou zdravé, protože daný muž ještě neuzavřel předchozí kapitolu svého života, což může negativně ovlivnit nový vztah.
Nespokojenost v takových vztazích je běžná, protože nedořešené záležitosti z minulosti často vedou k nejistotě, nedůvěře a emočním turbulencím. Navíc, pokud muž není mentálně připravený na nový vztah, často se stává, že se pokouší vrátit k bývalé partnerce, což může být velmi zraňující pro novou partnerku.
Vztah by měl být založen na stabilních základech a vzájemné důvěře, což je obtížné dosáhnout, pokud je jeden z partnerů stále emočně vázán na svou minulost. Proto je lepší počkat, až si muž vyřeší své předchozí vztahy, aby mohl vstoupit do nového vztahu s čistým štítem a plnou pozorností věnovanou současnému partnerovi.
Mluvím ze Své zkušenosti, abych to ve zdraví a psychické pohodě přežila, poslala jsem ho do háje a je mi o dost lépe.
![]()
Ten pán působí tak zvláštně, že by mi bylo fuk, jestli se rozvádí, neztrácela bych s ním čas tak jako tak ![]()
Taky bych mu neverila a utnula kontakt. Cely to smrdi…
Asi takhle, to jestli mu věřit nebo ne, těžko říct, ale na druhou stranu, to, že tvé kamarádce došel dopis za 14 dnů fakt není standard a jinde to může trvat měsíce…
Tak pro mě by byla konečná i „moje žena je krásná, ale ty jsi krásnější“, protože na tom moje hodnoty fakt nestojí.
Jste spolu jen 3 měsíce? Nechala bych ho jít je to cele podivné ten jeho rozvod. Nerozumím že má potřebu zmiňovat vzhled manželky k čemu je ti ta informace. Kolik mu je let?
Ahoj,
a čím tě vlastně omamil tenhle čaroděj? Vždyť to není o ničem, vztah na vodě a sliby-chyby. Zapoj mozek a utíkej. Svět je plný chlapů, který za to stojí. Ale tohle není ten případ!
@Anne2024 Nedá se říct že jsme spolu byli, spíš jsme se vídali. Já tam měla celkem brzo ten “zásek,, takže jsem to v podstatě nechtěla nějak hlouběji rozvíjet. Je mu 45.
@Renejafurifosko Utekla jsem.
Není to nic pro mě. Naštěstí jsem to zjistila brzo. Ze začátku jsme si hezky sedli, měli si o čem vykládat a strašně se spolu nasmáli. Byl pozornej. Jenže pak jsem to prokoukla, něco mi nesedělo, začal být pak i hrozně žárlivej, psycho. Šla jsem běhat, neozvala se dvě hodiny - strašný. Nezvedla mu telefon - extrém.
😁 Zrovna on, kterej sám nebydlel. Na mě v bytě nikdo nečekal. No prostě se asi ani nedivím, pokud se rozvádí. Ale dozvěděla jsem se, že se měl už rozvádět několikrát. A nikdy k tomu nedošlo. Tak kdoví. 🙂
Jste spolu 3 měsíce a už jsi k němu ztratila veškerou důvěru. Nevěříš a zpochybnujes co ti tvrdí. Tohle by váš vztah tak jako tak rozbilo.
Bůhví jak to všechno doopravdy je, možná se taky jenom s manželkou hnusně pohádal a tobě tvrdí, že se rozvádí. Mimochodem to se mi jednou stalo, potkala jsem svého ex milence ( vztah jsme.meli jenom o sexu, oba dva single v tu dobu), říkal mi že se s partnerkou rozešli, vyspali jsme se spolu a pak jsem zjistila, že jsou jenom rozhádaní a ona je těhotná…
Hele, jako mix je to divny a kdyz mu neveresis, tak neni co resit.
Na druhou stranu, to ze nekdo po podani rozvodu bydli dal ve stejne domacnosti (s ohledem na reseni majetku/pece o deti) neni vubec od veci. A dopisy ze soudu do 14 dni take bezne nechodi…
Nemá uzavřenou a vyřešenou minulost..
a i kdyby o ten rozvod požádal, tak celá ta tahanice trvá několik měsíců, někdy i rok… nejdřív se řeší ospod-péče o děti-výživné, až pak rozvod.. a to fakt nechceš… ![]()
buď šťatná, že ti nestihl vyrobit mimíska..
Ahoj, nejspíš sama vím, kde je pravda. Ale asi potřebuju číst názor i druhých.
Prý mu právník řekl, že se mají zkusit doma prvně domluvit. To už jsem začala pochybovat. Proto jsem s ním ani nic neměla. Mezitím když jsem mu řekla, že mi to přijde zvláštní, mi řekl že se druhý den objedná k právníkovi. U kterého prý byl (ale nevěřím). O rozvod požádal, sepsali to ale je to už tři týdny kdy se opět nic neděje. Nedošel jeho manželce ještě ani dopis od právníka, tady nevím jak to chodí ale kamarádka když se rozváděla, tak jí dopis došel během dvou týdnů. U nich tedy doposud nic. Vše jsem ukončila poté co mi několikrát řekl, že jeho manželka je krásná. Jestli chci vidět fotky.
Že je sice krásná, ale svině. Prý má jiného. Když jsem mu řekla, jestli to myslí vážně tak mi řekl, že mi říká vše. Samozřejmě jsem se bránila, vznikla z toho hádka kde si stál za svým. Pak takový ty sladký kecy, jak jsem krásnější, chce být jen se mnou, má mě rád…. Řekla jsem mu, že mu nevěřím, že v tom nechci dál pokračovat. Ať mi dá pokoj. Vypisuje furt, já neodepisuju. Jeho situace se nezměnila. Já nemám zájem. Věřili by jste že vůbec, někdy nějaký rozvod bude? Já nerozumím tomu, že spolu i nadále bydlí pod jednou střechou. Prý se v podstatě nevídají, ale jak jsem psala nevěřím mu ani slovo.
Před asi třemi měsíci, jsem se začala vídat s chlapem který mi tvrdil že se rozvádí. Sice pořád bydlí s manželkou a dcerou, ale prý jen kvůli tomu, aby ona na soudě nevytáhla že tam není, nestará se o dům a podobně. Chce jí vyplatit a v domě zůstat. Po tomhle jsem začala mít takovej vykřičník v hlavě. Ale říkala jsem si, že tomu ještě dám šanci. Pak z něj vylezlo, že vlastně oficiálně o rozvod nepožádal.