Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@deniiina vlastně nová přítelkyně o mém kontaktu s ex neví, nikdy se neptala na můj předešlý vztah a já se vlastně stydím vyjít s pravdou na povrch.
Založil jsem tuto diskuzi, jelikož opravdu nevím, kde hledat pomoc. V rodině máme sice dobré vztahy, ale je mi za sebe tak stydno, že si neumím představit vyrukovat s touto situací.
Když se tohle někomu stane, tak je nejobvyklejší rada vykašlat se na to a najít si někoho třetího, někoho kdo ti za to bude stát.
První je super, ale připomíná ti, že jsi pěkný hajzlík.
Druhá není až tak super, ale nejsi hajzlík.
Asi by to chtělo nějakou, která bude super a nebudeš hajzlík.
U té první bych utla vztah, úplně. Ty si to vyžer, ale ji nebrzdi. S tou druhou to teď můžeš zkusit, ono to asi nevyjde, ale vzhledem k věku. Prostě člověk někde zkušenosti musí nabrat.
Nebo té první řekni co se stalo narovinu proč jsi to ukončil, že ses cítil špatně vůči ní a že toho lituješ, nech na ní jestli s tebou bude chtít být.. Pokud jí to říct nechceš a chceš se k ní vrátit taky možnost, neraní jí to jen hrozí že se to dozví později, že se budete o něčem bavit
musíš myslet i na budoucnost, nechytne tě to nikdy? Obecně dokud nemáte děti je to prostě jen vztah, který vydrží nebo ne.. s dětmi je to i o dětech a těžko se něco řeší.. Já se zase nevybouřila před dětmi a teď mám problémy, ale rozum mě zastavuje.
Souhlasím s @Temnástranasíly
Jestli nad tím takhle musíš přemýšlet, pak ani jedna. S tou první tě spíš váže mnoho zážitků, první vztahové zkušenosti apod. takže máš tendenci se k tomu vracet, to je pochopitelné. Ale měli byste se od sebe už odstřihnout. Já nevím, nebylo by nejzdravější být chvíli sám? Máš v tom zmatek, protože lezeš ze vztahu do vztahu aniž by sis pořádně utřídil myšlenky. To není nikdy dobré. Jak chceš mít vztah který za něco bude stát, když ses ještě nesrovnal z toho předešlého? Tak se bav, užívej si, buď singl a pak třeba po čase přijde ta nejlepší možná
Ani jedna. Ani k jedné nemáš za mě úctu a to si ani jedna z nich nezaslouží. Lžeš a tím podvádíš. Nemáš uzavřeny jeden vztah a hned jsi šel do dalšího. Když nedostaneš od přítelkyně co chceš, tak vypisujes první, páč ta ti to dá.
Najdi si nějakou megeru, která tě bude podvádět a bude hnusná. Pak si začneš upřímně vážit první přítelkyně.
Nebuď ani s jednou z nich. Rozejdi se s přítelkyní číslo 2 a buď sám. Proč - to už tu napsali ti přede mnou. Přítelkyni č. 1 brzdis v tom, aby si našla někoho jiného, kdo si jí bude vazit. Takto si myslí, jak ty si ten pravej a že se dáte zase dohromady. Přítelkyně číslo dvě si nezaslouží někoho, kdo ji nedokáže ocenit a stejně ji brzo podvede. Buď fakt nějakou dobu sám a na sex si najdi nějaké jednorázovky, slečny, které s tím budou počítat a budou s tím v pohodě.
Řekni té první, že jsi ji podváděl a myslím, že bude vyřešeno ![]()
Já chápu, první vztahy, pořádně nevíš co děláš.. ale tímhle způsobem akorát ubližuješ lidem, vykašli se na to.
Nezasloužíš si ani jednu. Doporučuji být nějakou dobu sám (max si najdi někoho na sex). Ani jedna si takové chování nezaslouží.
Pokud nevíš, co chceš a lámeš jedné holce za druhou srdce - je nejlepší upřímnost a být sám.
Pokud by se první holka dozvěděla, žes jí vícekrát podvedl a teď máš holku novou, myslíš si, že by s Tebou pořád chtěla být? Ona regulérně věří, že jste ve fázi, kdy to dáváte znovu dohromady a dělá si zbytečné naděje.
A o té druhé naivní slečně, která neví vůbec nic, už ani nemluvím.
Ty to bereš možná jako mladické experimentování, ale druzí si nezaslouží, abys žongloval s jejich city. Nejsou to hračky. Buď chlap.
První narovinu vše přiznej, jinak bude žít celý život v iluzi, že přišla o úžasného chlapa a bude si říkat, coby kdyby a nikdy nepůjde dál.
Třeba ti odpustí, ale nevěřím tomu, že kdybyste se dali dohromady byl bys jí věrný, když už teď máš novou holku.
Co se týče té nové, bylo by fajn říct, jak to máš. Že jsi zmatený a nevíš jak se rozhodnout.
Dej šanci těm holkám, ať se můžou relevantně rozhodnout. Tvoje jednání je dost sobecké. Na rvaní vlasů a sebeobviňování se vykašli, ale zkus být upřímný. Ať si sebe můžeš vážit. Tyhle hry ke šťastnému životu nikam nevedou. Sám vidíš, jak Tě to dobíhá.
A souhlasím také s názorem, že pokud pro Tebe není priorita číslo 1 ani jedna slečna, nejspíš potřebuješ potkat někoho úplně jiného, kde si nebudeš ničit svůj vztah nevěrami.
Pravá neni ani jedna z nich. Až potkáš tu pravou tak v sobě poznáš že by si nepodvedl a nebude tě to táhnout jinam.
A musis si vybrat? Ved vo vztahu uz si. Kocka c 1. si zasluzi aby si jej povedal celu pravdu a prestal ju kontaktovat. S kockou c 2. asi neskysnes az do smrti… jednoducho sa momentalne venuj jej a uvidis. Zatial je to fajn, tak bud raad.
Preco by si sa mal vracat k prvej kocke naozaj netusim. Nie, nebolo by to lepsie. Preco by si sa mal rozchadzat s druhou babou tiez netusim - klape to, je to inee trochu ale vcelku fajn, nie?
Dotaz je buď fake nebo vygenerovaný AI, moje GI říká, že se v tom nemáš takhle nimrat, na prahu dospělosti řešila tyhle zmatky značná část z nás, vyřešil to vždycky čas, do roka a do dne byly osoby a obsazení zcela jiné, takže to klidně nech plynout a nelámej přes koleno.
Ahoj,
jsem teprve na prahu dospělosti a v poslední době jsem se tak trochu zamotal do života. Budu rád, když se zdržíte nedůstojných komentářů vůči mé osobě, ačkoli toto téma bude zřejmě kontroverzní.
Měl jsem přítelkyni 2 roky, byly to krásné roky a přítelkyně byla naprosto úžasná osoba. Měli jsme mezi sebou velmi otevřenou komunikaci. Vždycky mě i v nejtěžších chvílích dokázala rozesmát a celý vztah byl velmi harmonický. Nicméně za tu dobu jsem měl několik úletů z mé strany (vlastně jsem ji podváděl). Racionálně si to nedokážu vysvětlit, proč jsem to dělal. Bavilo mě asi nějaké vzrušení z nových situací a slečen. Ona byla moje první slečna a já nic jiného nepoznal, možná proto jsem měl tu chuť experimentovat.
Usoudil jsem, že bude nejlepší, když tedy tento vztah ukončím. Věděl jsem, že to vůči přítelkyni není férové a že jsem svině. Nikdy na žádný můj úlet nepřišla a já jsem nikdy nic nepřiznal, věděl jsem, že by to úplně rozbilo ten vztah a že bych jen svou zodpovědnost a tíhu následků hodil na ni. Jsme oba mladí.
Vztah jsem ukončil, ovšem nějak jsme se do toho zamotali. Kontakt neumíme přerušit. Já jsem její nejbližší kamarád a ona je také můj nejbližší parťák. Řešíme spolu různé strasti, voláme si a píšeme si každý den. Máme prostě úžasný vztah i po rozchodu. Myslí si, že toto moje období přejde a čeká až se vrátím. Já na ní myslím každý jeden den, těším se až napíše až zavolá. Po nocích kvůli ní brečím a trhám si vlasy, že jsem zklamal svou (pravděpodobně) životní partnerku.
Každopádně velmi brzy po rozchodu jsem navázal nový vztah. Takže teď se v tom plácám, jak se dá. Mám novou partnerku, která je také hodná duše. Každopádně neprojevuje moc emocí, mám tedy tendenci kontaktovat svou bývalou partnerku, kde vím, že se mi emocí dostane. Zároveň s novou partnerkou máme mnoho společného. Chtěl jsem navázat nový „čistý vztah“ jestli mi rozumíte. Vztah, kde nebudou žádné křivosti z mé strany a myslím, že tato partnerka by dokonce mohla být také ta pravá.
Já nevím, zda to dává smysl. Možná tu někdo byl v podobné situaci a snad poradí. Už opravdu nevím co se sebou. Nechal jsem si i nějakou dobu prostor pouze pro sebe, abych si srovnal priority, nicméně stýskalo se mi po obou snad téměř stejným způsobem.
Mám trochu tendenci svěřovat se více bývalé, jelikož samozřejmě jako lidi, máme tendenci vracet se do situací a prostředí, kde to známe a víme, co můžeme čekat.
děkuji všem, kdo by se chtěli podělit o nějaké životní zkušenosti