Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Justin Case píše: Více
Nemusí být, kdysi jsem se tu ptala na něco podobného (jen kapku jiné okolnosti)
Dostala jsem radu, ať si najdu třetího a že jsem nezralá a bla bla bla
Zůstala jsem s tím druhým a dobrý
![]()
@Justin Case nevím co se sebou máte za problém, že musíte můj slušný dotaz nazývat fejkem. Je to téma, které překvapivě pro vás řeší i mladí lidé. A že nepíšu jako neandrtálec, neznamená přeci, že mi nemůže být kolem 20 let. V každé české škole se vyučuje i gramatika českého jazyka.
Tohle jsou vůbec dotazy, na které není správná odpověď. Do hlavy nikomu nevidíme, neznáme všechny okolností a nakonec můžeme poradit jen to, co bychom za dané situace udělali my. Ale rozhodnutí je stejně na tom dotyčném. Myslím, že popsaná situace, ať už smyšlená nebo ne, je v jistém věku úplně normální. Podobně se nás ve vztazích plácalo víc.
Jenom jsme nehledali rady na netu, ale u kamarádů.
@Anonymní píše: Více
V osmnácti dvouletý vztah, o kterém píšeš jako o „harmonickém a otevřeném“, přitom ani jedno není pravda.
Přítelkyni jsi podváděl, nestačila Ti, takže o harmonickém vztahu nemůže být řeč, o nevěrách jsi jí neřekl nic, lhal jsi jí a lžeš dál, tím padá Tvoje domněnka o vašem otevřeném vztahu.
A ted jsi do toho zamotal další slečnu, která to nejspíš myslí vážně.
Na Tvém místě vyhlásím všem slečnám, že se na tzv. "vážný " vztah necítíš a hledala bych jen kamarádky na sex.
Neboj, najdeš je, může jich být i více, jen bud upřímný a otevřený, aby věděly, do čeho jdou.
Potřebuješ se vybouřit, na vážné vztahy ještě nemáš, ale to nevadí ničemu, máš spoustu času ![]()
Radila bych být rok úplně sám, poznat se, srovnat si priority. Více méně jsi velmi mladý a už máš spoustu vztahů za sebou. Myslím, že v tomhle je ten zakopaný pes. Ženeš se ze vztahu do vztahu.
Ty vole.. Vůbec nechápu jak se tohleto může někomu stát? Za mě jsi křivák falešný a nezasloužíš si ani jednu. Proč jsi ji podvedl? To nechápu absolutně. Asi mladická nerozvážnost. ![]()
A kterou si vybrat? No ani jednu. Druhé řekni, že nemáš minulost uzavřenou a první se přiznej se vším a buď tě vezme (bude pěkně hloupá) anebo ne.
O celé situaci jsem přemýšlel několik dní. Deset dní jsem se teď ani s jednou neviděl. Píšu si s oběma, moje první přítelkyně mi občas i zavolá, vždy mě to neskutečně potěší. Máme si pořád hodně co říct, smějeme se spolu, hodně opravdu hodně se mi po ní stýská, jsme nejlepší přátelé zároveň.
Jen jsem si nejistý, jestli to není spíš zvyk a silné emoční pouto, než opravdová láska. Myslíte, že pokud bych se dal dohromady a začal sekat latinu (i za cenu toho, že bych třeba docházel na nějaké terapie) myslíte, že by šlo vrátit mezi mě a mou první přítelkyni vášeň a úctu? Má smysl toto řešit v tak mladém věku? Posral jsem mnoho věcí, já vím. Ale když se podívám po rodinných známých, tak ze začátku (mnohdy i po svatbě) to bylo celkem fiasko a nakonec se nějak srovnali a jsou spolu i po padesátce a ten život zvládli.