Rozvod - bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
31.10.12 20:52

Osobně bych se odstěhovala k rodině. Kdybych neměla babičku, tak by moje děti nemohly chodit na různé kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
31.10.12 22:32

Je to bordel, ale takhle to v tomhle světě chodí pracovitý lidí nemají nic a ty co nepracuji mají všechno… :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.13 13:16

Ahoj holky, měla bych takový dotaz : Před dvěmi měsíci jsem se s manželem rozvedla, ale už jak rozvod běžel, tak jsme k sobě našli cestu, navíc jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsme nechali doběhnout rozvod ale bydlíme spolu dál - od právníka máme napsáno, že já budu užívat se synem jeden pokoj a můj bývalý manžel druhý pokoj. Chtěla jsem se zeptat, mám na nějaké přídavky, nebo nějaké životní minimum nárok? jinak jsem se vzdala při rozvodu všeho majetku - teda měli jsme jen dluhy, byt na hypotéku atd.

• Citovat
  • Upravit
3003
19.3.13 13:59

Ahoj myslím, že pokud jsi s ním ve společné domácnosti tak nemáš nárok na nic. Počítají se do toho (jako hmotná nouze, přídavky atd.) i jeho příjmy.
A když s exmanželem jsi tak nevidím důvod tedy žádat o příspěvky na bydlení atd.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 11:44

Já jen jestli náhodou na něco nemám nárok, například dostávat životní minimum, jestli se tím že jsme se rozvedli něco změnilo - předtím jsem nedostala nic, tak jestli náhodou teď bych něco dostat mohla?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.13 12:01

Zajdi si přímo na úřad, vyplň jim formuláře a nech je, ať nárok přepočítají - buď nárok mít budeš nebo nebudeš, nic horšího se stát nemůže. Když jsem se ptala kvůli přídavkům na děti, tak mi úřednice říkala, že záleží na společné domácnosti, nikoli společném bydlišti. Takže až jim od soudu přinesu papír o svěření dětí do mé péče + stanoveném výživném, tak manžela vyřadí ze společně posuzovaných osob, i když i nadále bude bydlet s námi. Protože tím, jak mi bude platit výživné na dítě bude jasné, že spolu nesdílíme domácnost, že si platíme každý svoje. Takže já bych fakt vyplnila žádosti, vzala papíry o rozvodu a dětech a zašla na úřad.

Nicméně pokud vím, tak životní minimum spadá pod dávky hmotné nouze (ne pod sociální dávky, jako přídavky na děti), takže tam jsou i trochu jiné podmínky, ta domácnost by tedy mohla být stejná, ale může tam být podmínka, abys chtěla výživné na rozvedenou manželku.

U příspěvku na bydlení ta domácnost nefunguje, tam je důležitý trvalý pobyt a nikoli společná domácnost.

ABC

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.13 14:05
@Anonymní píše:
Zajdi si přímo na úřad, vyplň jim formuláře a nech je, ať nárok přepočítají - buď nárok mít budeš nebo nebudeš, nic horšího se stát nemůže. Když jsem se ptala kvůli přídavkům na děti, tak mi úřednice říkala, že záleží na společné domácnosti, nikoli společném bydlišti. Takže až jim od soudu přinesu papír o svěření dětí do mé péče + stanoveném výživném, tak manžela vyřadí ze společně posuzovaných osob, i když i nadále bude bydlet s námi. Protože tím, jak mi bude platit výživné na dítě bude jasné, že spolu nesdílíme domácnost, že si platíme každý svoje. Takže já bych fakt vyplnila žádosti, vzala papíry o rozvodu a dětech a zašla na úřad.

Nicméně pokud vím, tak životní minimum spadá pod dávky hmotné nouze (ne pod sociální dávky, jako přídavky na děti), takže tam jsou i trochu jiné podmínky, ta domácnost by tedy mohla být stejná, ale může tam být podmínka, abys chtěla výživné na rozvedenou manželku.

U příspěvku na bydlení ta domácnost nefunguje, tam je důležitý trvalý pobyt a nikoli společná domácnost.

ABC

A vypočetli ti teda něco, co ti bude stát vyplácet?

• Citovat
  • Upravit
monika geciova
13.4.13 07:50

nahradni byt

Ahoj ja sem monika ja sem se chtela zeptat když ste dostala nahradni byt platila ste nejakou kauci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky