Rozvod - jak to překonat

Anonymní
11.7.26 11:43

Rozvod - jak to překonat

Ahoj,

běžně sem neprispivam a jen čtu diskuze…ale potřebovala bych znát názor, kdy to vše přejde… Vím, že to je u každého jinak…

S manželem jsme spolu 7 let. Že ve vztahu byly neshody…to je v každém vztahu. Jenom prostě u nás už to je a bylo horší. Já prakticky dělala vše, manžel jen chodil do práce. Celou naši důvěru jsme budovali znova, po tom, co mi několikrát lhal. ( Žádné podvádění ani gambling). Do toho máme větší dítě.

Já prostě jen nerozumím, jak může člověk po 7 letech ze dne na den odejít. Jak může zahodit život, sny… Měli jsme plány, vybrané dovolené. Naše společné dny u vody. A ted? Prázdno. Nebude nic. Dnes si pojede pro věci a vezme na odpoledne dítě ven. Bydlíme v mém bytě… Takže kam půjde nemám tušení. A asi mi to už může být jedno… Já bych si tak hrozně přála, aby se mnou mluvil a řekl, co je špatně.. a než to, tak slyším akorát, jak vše dělám špatně. :nevim: přijdu si hrozně. Hrozně mi za ty roky kleslo sebevědomí.

A teď je prostě konec. Jen tak. Kvůli hádce. Kvůli tomu, že on měl jiný pohled na věc a já taky. Jenom kvůli tomu, že došlo k nedorozumění a on nedokáže uznat, že chyba byla na jeho straně…

Od včerejška nedělám nic jiného, než že brečím. Já prostě nevím, co mám dělat. Hrozně mě to bolí. Že prostě se jen sebere, já ho prakticky nezajímám a odejde. Opustí rodinu, co si tak dlouho přál…

Jak jste překonali rozvod?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35998
11.7.26 12:01

Spíš ma jinou a hledal záminku :nevim: většinou to tak je, když se zdrhne ze dne na den. A nerekne ti to, aby on nebyl za toho, kdo způsobil rozchod a tobě bude tvrdit, ze je to ze blbe uklízíš nebo cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
11.7.26 12:03

Nemyslím si, že se to stalo jen tak, kvůli hádce. Sama uvádíš, že to nebylo ideální, byly tam i lži, tvé sebevědomí se za několik let kleslo….buď to už vyprchalo a on nemá důvod něco opravovat anebo je v tom nějaká jiná? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
11.7.26 12:08

Ten, kdo ukončí vztah, to má často dopředu rozmyšlené, nerozhoduje se v ten daný okamžik. Proto je to pro toho druhého jako blesk z čistého nebe. A nerozumí tomu, že ten druhý už nechce nic řešit, dát druhou šanci a na vztahu pracovat. A také v tom vidím jinou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36356
11.7.26 12:09

Ma jinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
11.7.26 12:21
@Anonymní píše: Více

Ty jsi delala vse - dite, domacnost, prace. On jenom prace a kopal se do zadku a zahlizel, jak je jeho zena unavena a on vlastne chudak.
Chlapi neodchazeji jenom tak z vybudovaneho hnizda, samotnym se jim zije hur - a tomu tvemu urcite, jestli nic doma nedelal a ted bude muset.

Mne to smrdi jinou zenskou, promin. Takovou ktere nedoslo, ze jeho manzelka je priserna, protoze on doma nehne prstem. A to, ze mlci, ale vsechno je spatne, je jasne. Hleda alibi.

Příspěvek upraven 11.07.26 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.7.26 12:22

Podle mne přišel na to, že rodina není v jeho životě ten hlavní cíl. Já to mám stejně. Nic mi neříkají děti, vnoučátka, rodinné oslavy jsem nikdy moc rád neměl. Manželku mám to ano ale rodinu, jako děti fakt ne. A takhle to má dost chlapů, jen se to bojí přiznat. Pořídí si děti a čekají na to štěstí, co má přijít a ono nic. Jen dohady, starosti, problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 12:27

Ráda bych podpořila vaší naději, že v tom je jiná. Bohužel není. Upřímně taky bych raději chtěla zjistit, že má jinou… Ale nemá.

Jde o něj. On se hrozně změnil. Poslední dobou nekomunikoval. A když jo, spíš to byla hádka, když jsem po něm chtěla vědět, co se děje, řekl nic. Pak že je unavený. :nevim: jiná v tom není. Ani na to čas neměl. Většinu času, i když jsme se hádali, jsme byli spolu doma, na zahradě nebo u vody.

Já unavená nejsem. Dělám to vše už nějak automaticky, tělo mi jede na 100%. Jen hlava je unavená… Já bych prostě si jen přála vědět, co se stalo. Ale vzhledem k jeho rozhodnutí… Mi to už může být jedno. Je v některých věcech moc výbušný. A prostě jedná. Nepotřebuje si to rozmyslet. Prostě to udělá. Takže to promyšlené neměl, spíš jen věděl, že k tomu může dojít. Nebo možná chtěl, aby na to došlo. Aby mohl být svobodný, nebo nevim…

Hrozně bych chtěla najít chyby u mě. Ale já se tak snažila, možná až moc. A ten manžahotel už ho prostě asi přestal bavit. Nic nám nechybělo. Teda. Asi mě.

• Citovat
  • Upravit
21655
11.7.26 13:04

Co mam zkusenost, tak o te jine se manzelky vetsinou dozvidaji jako posledni.
A do te doby jsou slepe a zapiraji, ze „on urcite jinou nema!“.
Nebo se divi, ze si mesic po rozchodu „uz“ nasel novou pritelkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36356
11.7.26 13:14

Nebuď naivní. Chlapi neodchází jen tak z domácnosti kde mají fullservis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 13:18

Naivní nejsem. Ale říkám, že není šance, aby někoho měl. A jestli jo, tak nevím, kdy by to zvládal. Protože má práci, kde si nikoho nenajde

Jak jsem říkala, on je výbušný a neřeší následky… Prostě když to chce, tak si to vezme. Ostatně už asi jsem ho štvala nebo nevím a prostě se na to chce vykašlat. Ale místo tohohle to může říct. Bude to bolet, ale narovinu to je lepší…

• Citovat
  • Upravit
13028
11.7.26 13:28

Chlap, pokud v tom není nějaká psychická nemoc, kdy se člověk fakt nechová racionálně, tak neodejde z full servisu z hodiny na hodinu, pokud nemá jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 13:49

@Sany80s já to tu řešit opravdu nechci. Jinou nemá, nemá čas ani jinou potkat. Když nebyl v práci, kde nemá Beztak možnost kromě kolegy někoho potkat, tak byl doma nebo a námi u vody. Do telefonu nekouká, není to úplně typ na to. Jednou jsem se ho na to zeptala a řekl ne, že miluje mě a dal mi telefon, že si to můžu projít. Což jsem neudělala, protože mu v tomhle fakt věřím. Spíš to bude problém v něm samem. Změnil se po narození dítěte hodně…

• Citovat
  • Upravit
4504
11.7.26 14:00

Já vím, že je to bolavé a zoufalé. Bude líp a možné ještě líp, nez s ním, jen to zatím nedokážeš vidět a zpracovat. Trvá to dlouho. U mě asi 4 roky. Než byl hotový rozvod a než všechno přebolelo. Dám ti dobrou radu. Nehledej, proboha, chybu v sobě 🤦🏻‍♀️ Hlavně se nesnaž „polepšit“, či omlouvat, nebo si prostě jakkoliv sypat popel na hlavu. Protože ačkoli to nechceš teď slyšet a vidět, má prostě jinou. Všechno tomu odpovídá. I to, jak říká, že všechno děláš blbě… Prostě se panáček při tom plném servisu nudil.
Kdy by za ní chodil? Kdykoliv. O polední pauze, cestou do práce, místo nějakého koníčku, kdykoliv. Kdo chce, čas a způsob prostě vždy najde.
Kdybych to nezažila, možná bych ti napsala něco jiného. Posílám hodně sil. Buď silná a stůj za sebou. Teď jde o tebe a dítě. Jeho neřeš. Pouze věci nezbytné k rozvodu a dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
11.7.26 14:08

Ať v tom jiná ženská je nebo není, je teď jedno, chlap odešel. Pro tebe to ale rozhodně není konec, i když to teď tak vypadá, ale nový začátek. Jak se z toho trochu dostaneš, začni plánovat jak dál, jsi volná, začni si plnit to, na co v manželství nezbýval čas. Rozvod bolí a není to nic co chceš, ale časem to bude lepší a lepší…zaměř se teď na sebe, své dítě a uvidíš, že zase bude dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna