Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Děti bych rozhodně nedělila. Proč nenavrhneš střídavou péči? Když budete v jedné vsi, neměl by to být problém.
@Anonymní píše:
Jsme s manželem v čerstvém rozcházení. Za 2týdny nás čeká manželská poradna, ale už jsme oba smířený s rozvodem.
Manžel dnes navrhl, že by chtěl mít syna - 11let u sebe a já bych měla dceru - 7let.
Já bych si přála mít obě děti v péči. S tím, že oba budeme bydlet v jedné vesnici, takže budeme mít k sobě blízko.
Důvod rozvodu je náš nesoulad, impuls přišel ode mě. Budu se stěhovat k jinému muži.
Jak mohu postupovat, jakou mám šanci na to, abych měla děti v péči já?
Ty se budes rozvadet a hned se nasackujes k jinymu?
chudaci ty deti. Ja bejt otcem, tak si vezmu obe deti.
Pokud opravdu chces, aby byly deti spolu, rozvod na ne mel minimalni vliv a budes bydlet blizko u nich, muzes zkusit navrhnout, ze budou obe deti u nej.
Dělit děti je kravina, ale nevidím důvod proč bys je ve výhradní péči měla mít ty. Děti jsou dost velké, chcete bydlet v jedné vesnici, myslím, že když manžel bude chtít, dosáhne střídavý.
Normalni soud snad děti od sebe nerozdeli. Navrhni stridavou péči, vaše děti nemůžou za to že se rozdělují rodice..
Zalezi, co rekne u soudu syn. Je dost velky, takze pokud ho chcete oba, zalezi na synove nazoru. Ten chce co?
Děti nechte doma, stridejte se u nich vy, ty můžeš k novému chlapovi a manžel si to bude muset nějak zařídit. Tohle je podle mě nejlepší řešení pro děcka. Kdo by chtěl jaoo dítě trajdat každý týden s batůžkem?
@Anonymní píše:
Jsme s manželem v čerstvém rozcházení. Za 2týdny nás čeká manželská poradna, ale už jsme oba smířený s rozvodem.
Manžel dnes navrhl, že by chtěl mít syna - 11let u sebe a já bych měla dceru - 7let.
Já bych si přála mít obě děti v péči. S tím, že oba budeme bydlet v jedné vesnici, takže budeme mít k sobě blízko.
Důvod rozvodu je náš nesoulad, impuls přišel ode mě. Budu se stěhovat k jinému muži.
Přijdou mi špatně obě varianty. Pokud budete bydle u sebe, tak proč tvoje výhradní péče?
jako tohle mi zvedlo náladu. Odstěhovat se k sousedovi a dělit děti, to je na cenu matky roku.
No, bude to ještě tahanice, pokud si bude stát za svým. Budou chtít znát váš návrh, jeho návrh a pak si jistě budou zvát i děti na pohovor. Rozhodne soud. Budou prověřovat vaše podmínky na bydlení pro děti i jeho. Respektovat budou i přání dětí. Může to dopadnout všelijak. Na vašeho nového partnera taky dojde řeč. Hodně sil.
Tak tady jsem zvědavý na ten vývoj,,,podobná situace jako v jiné diskusi.
Já bych za určitých okolností nebyla proti rozdělení dětí, lepší než stridava péče. Ty děti už jsou větší a je mezi nimi větší věkový rozdíl, různé pohlaví. Syn jde do puberty, vhodný mužský element, holčička bude pravděpodobně víc vázaná na matku. Syna se už budou ptát z OSPOD, jak to vidí.
Stěhování se k jinému muži nekomentuji, nevím, jak dlouho a dobře se znáte a co Tě k tomu vede.
Bylo by vhodné, aby se sourozenci setkali jeden víkend u matky, druhý u otce.
@řeřicha píše:
Děti nechte doma, stridejte se u nich vy, ty můžeš k novému chlapovi a manžel si to bude muset nějak zařídit. Tohle je podle mě nejlepší řešení pro děcka. Kdo by chtěl jaoo dítě trajdat každý týden s batůžkem?
Myslím, že je to nejlepší dočasné přechodové řešení.
Ale asi o tom moc nevíš, kdyš píšeš o batůžkách, co? M
@lolink píše:jako tohle mi zvedlo náladu. Odstěhovat se k sousedovi a dělit děti, to je na cenu matky roku.
Tak ona děti dělit nechce.