Rozvod, nebo trpět dál?

Anonymní
3.7.16 10:31

Rozvod, nebo trpět dál?

Dobrý den,

už víc jak rok prochází naše manželství krizí. Došlo to tak daleko, že v tuto chvíli nesnesu, aby se mne manžel jen dotýkal, natož abychom spolu měli sex. Asi to bude některým připadat divné, ani já to nechápu, ale prostě to tak cítím. Máme dvě děti. Kdyby nebylo dětí, rozvedu se hned, takto stále přemýšlím a bojím se, aby děti rozvod zvládly a také abych já se zvládla postarat se o vše sama, hlavně co se týká financí.. Vím, že většina názorů bude takových, že pokud máme děti, musíme to vyřešit a hlavně zachránit rodinu. Ale krize trvá už tak strašně dlouho, že už nevěřím, že se něco změní. Byla jsem i u odborníka, ovšem bez výsledku. Doma je děsné dusno, děti to cítí, jsou hrozně přecitlivělé (dřív takové nebyly). Já mám nervy napnuté k prasknutí, manžel také. Tak si říkám, zda by jim přece jen nebylo lépe, abychom se rozvedli. Byli bychom s manželem oba v klidu a tím pádem i děti.. Má někdo podobné zkušenosti? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.7.16 10:37
@Anonymní píše:
Dobrý den,už víc jak rok prochází naše manželství krizí. Došlo to tak daleko, že v tuto chvíli nesnesu, aby se mne manžel jen dotýkal, natož abychom spolu měli sex. Asi to bude některým připadat divné, ani já to nechápu, ale prostě to tak cítím. Máme dvě děti. Kdyby nebylo dětí, rozvedu se hned, takto stále přemýšlím a bojím se, aby děti rozvod zvládly a také abych já se zvládla postarat se o vše sama, hlavně co se týká financí.. Vím, že většina názorů bude takových, že pokud máme děti, musíme to vyřešit a hlavně zachránit rodinu. Ale krize trvá už tak strašně dlouho, že už nevěřím, že se něco změní. Byla jsem i u odborníka, ovšem bez výsledku. Doma je děsné dusno, děti to cítí, jsou hrozně přecitlivělé (dřív takové nebyly). Já mám nervy napnuté k prasknutí, manžel také. Tak si říkám, zda by jim přece jen nebylo lépe, abychom se rozvedli. Byli bychom s manželem oba v klidu a tím pádem i děti.. Má někdo podobné zkušenosti? Děkuji

Já vím jen jedno, naši se rozvedli když mě bylo 13 a ségře 9 a bylo to to nejlepší co mohli udělat.
Sice nemáme teď s otcem dobrý vztah, ale to je jeho novou rodinou, ale s mámou a jejím manželem (který mě i vedl k oltáři na naší svatbě) máme výborné vztahy a i když je jen o pár let starší než můj manžel beru ho mnohem víc jako svého tátu než svého biologického otce..
Takže za mě pokud se uleví rodicum a opravdu není jiné řešení tak jsem pro rozvod ( i když je mi jasne, že se na mě teď sesype spoustu negativních komentářů).
Držím palce ať to brzy vyřešíte ku prospěchu vás všech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.7.16 10:42

Mam to hodne podobne s tim rozdilem, ze nejsme svoji. Jenze ja Ti moc neporadim. Ja ziju v zahranici a uz jsem byla i na pravni poradne zdarma, takze vim, ze ja bych nemela po financni strance problem. Jeste pred tydnem jsme mluvili o tom, jak to prakticky udelame (navstevy deti a tak) a pak najednou prisel s tim, ze s nama zustava a ja nevim, jak ho presvedcit, ze jeho puvodni zamer (odstehovat se zpet do Londyna) je pro nas to nejlepsi. Alespon tedy deti se snazime, aby nic nevnimali. Syn uz vnima, ale jacne mit pocit, ze se hadame, tak nas vzdy na ferovku usekne, at se nehadame :mrgreen: Ted mu bude 5. Takze diky nemu se vzdy uklidnime rychleji, nez kdyby jeho nebylo. Takze co se deti tyce, tak Ti jsou nastesti docela v pohode. Take mozna proto, ze chlap doma stejne skoro vubec neni a tak neni moc prilezitosti se vlastne hadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 10:42

Děti zvládnou rozvod mnohem lépe, než dusno doma. Naši se nerozvedli, dodnes se nesnáší, žijí „spolu“ dodnes, a pokud můžu mluvit za sebe jako dítě- co bych za to dala, kdyby byli od sebe a já a sourozenci jsme prožili klidné dětství! Jana

• Citovat
  • Upravit
12185
3.7.16 10:44

@Kristyna.Vechtova ale nesesype, neboj… take jsem z rozvedene rodiny a biologickeho otce vlastne ani neznam. Nasi se rozvedli, kdyz jsem byla jeste mala, takze si moc nepamatuju, jen takove stripky a otce si pamatuju malicko jen z detsvi, dokud pro nas jeste jezdil. Pak si take poridil novou rodinu a ja pro nej prestala existovat. Takze nevlastni otec je pro mne ten pravy tata. V zivote mi nedal najevo, ze bych nebyla jeho a dokonce na svatba moji sestry (jeho biologicka dcera) me prede vsemi objal a prohlasil „a tohle je dalsi z mych holek, ma dcera“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 10:45

@Kristyna.Vechtova Bohužel nemám si o mých problémech ani s nikým promluvit. Svěřila jsem se své matce, ovšem ta mě označila za děv*u. Mého muže má mnohem raději než mne. Nikdo z mé rodiny mě nechápe. Přitom právě v tomto dusnu jsem vyrůstala já a také bych byla vděčná za rozvod mých rodičů. Někdy se to opravdu nedalo vydržet! Neustále se hádali, vůbec spolu nekomukovali! Nechci, aby mé děti musely snášet to samé co já. Opravdu to není nic dobrého! Kdo nemá zkušenosti možná nepochopí… Většina mi tvrdí, že dětem zničím život a že budou rozvodem neskutečně trpět. Můj muž je dobrý člověk. Je to skvělý táta. Jako s otcem s ním problém absolutně nemám a jsem přesvědčená, že pokud bychom se rozvedli, bude se starat i nadále. O tom už jsme se i bavili… Jen se bojím, že mě za to moje děti jednou odsoudí..že mě budou nenávidět, že jsem jim rozbila rodinu. Toho se vážně bojím nejvíc. Své děti miluju a nechci jim ublížit!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 10:47
@Anonymní píše:
Děti zvládnou rozvod mnohem lépe, než dusno doma. Naši se nerozvedli, dodnes se nesnáší, žijí „spolu“ dodnes, a pokud můžu mluvit za sebe jako dítě- co bych za to dala, kdyby byli od sebe a já a sourozenci jsme prožili klidné dětství! Jana

Ano, naprosto tomu rozumím. Bohužel jsem v tom samém prostředí vyrůstala i já! A nechci, aby moje děti musely podstupovat to samé! Je to nesnesitelné!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.16 10:49

@trpaslinka To je krásné! U nás by se jednalo o střídavou péči. Vím, že můj manžel by se svých dětí nevzdal. Miluje je, stejně jako já..

• Citovat
  • Upravit
3.7.16 10:50

@trpaslinka no víš jak to tu je, občas tu jsou samé „dokonale“ matky co s odlišným názorem mohou mít problém :-)
No tak po rozvodu to bylo celkem fajn táta si nás všímal, bral nás na dovolené a slavili se Vánoce atp. A vždy jsme se sestrou byly na prvním místě ale pak si našel tuhle nánu co si ho omotala kolem prstu a ve 41 a otcových 45 si museli porodit dítě a tím náš vztah téměř skončil, že slušnosti si občas zavoláme ale to je vše já ani sestra tam nechceme jezdit protože paní nám jasné dává najevo že tam nemáme co dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.7.16 10:52

Anonymni. Neposlouchej nazory, ze deti by trpely. Ty by trpely pred 100 lety, kdy musely zustavat v nefunkcnich rodinach a nebo si na ne kazdy ukazoval jako na ty, co je opustil otec. V dnesni dobe budou trpet jedine, pokud budou zustavat v napjate atmosfere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.7.16 10:52

@Kristyna.Vechtova dokonale matky mam vis kde :mrgreen: protoze dokonala matka neexistuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 10:53

@Kristyna.Vechtova tak samozřejmě tak to může skončit i u nás. Manžel je mladý, je mu 31, takže počítám i s tím, že si pořídí další rodinu, pokud se rozvedeme…

• Citovat
  • Upravit
3.7.16 10:53
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova Bohužel nemám si o mých problémech ani s nikým promluvit. Svěřila jsem se své matce, ovšem ta mě označila za děv*u. Mého muže má mnohem raději než mne. Nikdo z mé rodiny mě nechápe. Přitom právě v tomto dusnu jsem vyrůstala já a také bych byla vděčná za rozvod mých rodičů. Někdy se to opravdu nedalo vydržet! Neustále se hádali, vůbec spolu nekomukovali! Nechci, aby mé děti musely snášet to samé co já. Opravdu to není nic dobrého! Kdo nemá zkušenosti možná nepochopí… Většina mi tvrdí, že dětem zničím život a že budou rozvodem neskutečně trpět. Můj muž je dobrý člověk. Je to skvělý táta. Jako s otcem s ním problém absolutně nemám a jsem přesvědčená, že pokud bychom se rozvedli, bude se starat i nadále. O tom už jsme se i bavili… Jen se bojím, že mě za to moje děti jednou odsoudí..že mě budou nenávidět, že jsem jim rozbila rodinu. Toho se vážně bojím nejvíc. Své děti miluju a nechci jim ublížit!

Věř tomu, že děti to s věkem ocení, tedy nevím kolik dětem je ale my obě se sestrou já teď 23 ona téměř 19 to oceňujeme, já to ocenila už dávno od 19 let jsem s přítelem teď už manželem teď čekáme miminko takže já mám svou rodinu. Otci přeji jen to nejlepší ať jsou šťastní ale já je k životu nepotřebuji, hlavně jeho paní, která nám dává dost jasně najevo že tam nemáme co dělat.
A věř že děti to pocítí že se vám ulevilo a třeba bude chvíli nějaký bojkot jednoho z rodičů ale s věkem to odezní a budou za to rádi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.16 10:55

@trpaslinka Já jsem o tom také přesvědčená. Pokud se rozvedeme, bude to náročné, ale dáme se do kupy a budeme v klidu. Žádné dusno, žádné napětí! Jen ta myšlenka je pro mne tak osvobozující!

• Citovat
  • Upravit
3.7.16 10:55

@trpaslinka Noo to já je mám taky někde, tohle je moje osobní zkušenost, i když sama říkám, že bych se rozvádět nechtěla, ale pokud by nebylo vyhnutí raději rozvod než trpět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí