Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uz jen to, že uvazejes-Radši být rozvedená než svobodná matka
. Polož si otázku zda jsi v současném životě šťasna.
Přece v životě je nejdůležitější milovat toho druhého a být šťastná.
Pokud nejsi, jdi ve svém životě dal.
Podobně jsem uvažovala ve dvaceti kdysi já. Z jistého důvodu jsem přestala o svatbu stát, ale bylo mi hloupé
ji odvolat a zrušit pár dnů před konáním. Po poradě s kamarádkou jsem do manželství vstoupila. V tom manželství nemanželství jsem vydržela 3 roky. Je to už tolik let, čas ledaco smazal, uvědomila jsem si i své tehdejší vztahové chyby. Bylo to ponaučení a tvrdím, že vstupovat do manželství s pochybnostmi se nemá.
Svatbu bych nerušila, ale odložila. Třeba si pak tvůj partner uvědomí, že je „něco“ špatně. Ale za sebe, určitě bych si nebrala někoho, s kým jsem už teď zralá na rozchod.
@Anonymní píše:
Predem poprosim o zachovani anonymity. Partner i zname jsem casto chodi.
S partnerem jsme 4 roky. On je kamionak a vydame se vetsinou jen o vikendu. Mame spolu rocni dceru. Driv jsme se dost hadali a ja doufaka ze se to zlepsi, kdyz uz byl rok klidek a ja po nem chtela at si najde praci driv, nenasel. POzadal me o ruku s tim, ze uz nechce mit partnerku ale manzelku a ja tedy souhlasila. Od te doby se zas porad hadame, urazime, nadvame i pred malou i kdyz mu rikam ze se pred ni hadat nechci. Ono mu je to jedno, aby prosadil svou, jde i pres mrtvoli. O vikendu ani nespime v jedne posteli. V loznici s nama spi mala a jemu vadi ze pochrupkava, ale v byte 2 plus 1 vlastni pokojicek zatim nejde udelat.
Nejradeji bych svtabu zrusila, jenz evsichni se na to tesi hlavne ma matka. Vim, ze to zalezi na me a ne na tom jak budou vsichni zklamani. Kamaradka mi zase rekla, ze je lepsi byt treba rozvedena pani nez svobodna matka, ale ta svatba taky neco stoji a o post rozvedena pokud je to lepsi jak svobodna, sem vazne zatim nepremyslela.
Já vnímám manželství jako nerozlučitelné. Jasně, že se něco může pokazit a lidi se opustí. Ale vstupovat do manželství a tak trochu počítat, že stejně se rozvedu, to by asi nebylo nic pro mě. Na tvém místě bych asi počítala a s přítelem si vzájemně nastavila nějaká nova „pravidla“, promluvila si s nim co muže zlepšit on a co zas ty. Tvá situace je těžší, protože mate dítě a tudíž už nerozhodujete jen za sebe ale i za tu malou. Vím, jak moc je to těžké když se na svatbu už všichni těší. Rozhodni se však zodpovědně a svobodně i se zřetelem k dceři ať už to bude jakkoli. Dřzim palce.
Na svatbě slibuješ v dobrém i zlém, ve zdraví i nemoci… pro spoustu lidí to něco znamená, ale toto „slíbit“ s tím, že raději budu rozvedená, než svobodná matka
wtf??? ![]()
Ty se teda zakladatelko vlastně budeš vdávat proto, že tvoje máma se na svatbu těší a je lepší být rozvedená, než svobodná?
Pokud mate takhle nefunkcni vztah, nechapu, jak muzes vubec uvazovat o manzelstvi. to prece ma byt dukaz toho, ze se dva miluji a chteji byt navzdy spolu. jasne, nemusi to vyjit, ale vzit si chlapa, ktereho uz ted evidentne nechces a nejsi s nim stastna, je fakt pitomost. svatba situaci k lepsimu urcite nepomuze, z manzela se jako mavnutim kouzelneho proutku nestane najednou mily a ohleduplny muz, fakt ne.
a to, ze se tvoje mama tesi? no, promin, to je teda duvod ke svatbe. je to tvuj zivot, ty se rozhodni a podle toho jednej.
a v cem ma byt lepsi vnimani zeny jakozto rozvedene pani nez svobodne matky ![]()
Od doby co si te chce vzit se jen hadate, urazite a to vse pred rocnim ditetem…nespite spolu v jedne posteli, nejradsi bys svatbu zrusila. Co tady resis? ![]()
A rozdil ( prip. tedy vyhody ) mezi rozvedenou a svovodnou matkou je prosim jaky?
Predem poprosim o zachovani anonymity. Partner i zname jsem casto chodi.
S partnerem jsme 4 roky. On je kamionak a vydame se vetsinou jen o vikendu. Mame spolu rocni dceru. Driv jsme se dost hadali a ja doufaka ze se to zlepsi, kdyz uz byl rok klidek a ja po nem chtela at si najde praci driv, nenasel. POzadal me o ruku s tim, ze uz nechce mit partnerku ale manzelku a ja tedy souhlasila. Od te doby se zas porad hadame, urazime, nadvame i pred malou i kdyz mu rikam ze se pred ni hadat nechci. Ono mu je to jedno, aby prosadil svou, jde i pres mrtvoli. O vikendu ani nespime v jedne posteli. V loznici s nama spi mala a jemu vadi ze pochrupkava, ale v byte 2 plus 1 vlastni pokojicek zatim nejde udelat.
Nejradeji bych svtabu zrusila, jenz evsichni se na to tesi hlavne ma matka. Vim, ze to zalezi na me a ne na tom jak budou vsichni zklamani. Kamaradka mi zase rekla, ze je lepsi byt treba rozvedena pani nez svobodna matka, ale ta svatba taky neco stoji a o post rozvedena pokud je to lepsi jak svobodna, sem vazne zatim nepremyslela.