Rozvod nebude! Co teď?

Anonymní
3.1.13 21:12

Rozvod nebude!!!! Co teď?

Prosím někoho, kdo má zkušenosti se zrušením rozvodu o zodpovězení složitého dotazu. Měli jsme již stání ohledně dětí před rozvodem. Rozvod ale nebude (došlo k dohodě) ani není podaná žádost, rozsudek ohledně svěření dětí do péče a výživného ještě nepřišel. Co máme teď dělat, když už se nechceme rozvést? Co bude nejjednodušší? Máme to nechat tak a potom nepodávat žádost o rozvod? Děkuji :-*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15883
3.1.13 21:14

Nemusí se podávat žádost, pokud jste dohodnuti a rozvádět se nechcete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 21:18

Mě u mého prvního pokusu o rozvod a i tatáž situace u manžela (u obou první žádosti byly staženy) más předvolali jako že k rozvodu, my řekli, že jsme se dohodli a tím to skončilo. U Obou proběhlo svěření dětí do péče a to zůstalo a neměnilo se. U Konečných rozvodů se to pak už nemuselo řešit.

• Citovat
  • Upravit
841
3.1.13 21:20

To záleží na vís buď tu žádost o výchově dětí stáhnout když teda se rozvádět nebudete a budete žít spolu a dál fungovat jak rodina, nebo to nechat doběhnout do konce a nechat určit kdo bude mít děti v péči a alimenty rozvádět se pak nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 21:24

Problémy?

A nebude to přinášet nějaké problémy, když necháme vydat ten rozsudek o rodičovské zodpovědnosti? Jako, že o děti se právně starám jen já a že nepodáme návrh na ten rozvod? Jak to funguje? Budeme doopravdy normálně fungovat jako rodina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.13 21:26

Ještě dodám, že u stání jsme se dohodli na tom, že děti budu mít já i výživné bylo stanoveno, jen nám ještě nedošlo rozhodnutí resp. rozhodnutí soudu na základě dohody.

• Citovat
  • Upravit
15883
3.1.13 21:26

Pokud ještě nebyla podaná žádost, tak rozsudek o určení výživného a o dětech nabude právní moci a tím to skončí. Pokud byla podaná žádost, tak si vás předvolají a tam jim řeknete, že jste se dohodli a tím to skončí. Žádné problémy nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
3.1.13 21:27

No to záleží jak se na to budete koukat vy dva a jestli to třeba manželovi nevadí?
jinak je to jedno, i když by jsi měla děti ty v péči tak to neznamená že otec strácí nějakou rodičovskou zodpovědnost nebo práva. prostě pojedete dál jak do teď nebo jak jste se dohodli nevím co byla příčina toho to podávat a proč jste si to rozmysleli a na čem jste se dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 21:48
@valtřinka píše:
Pokud ještě nebyla podaná žádost, tak rozsudek o určení výživného a o dětech nabude právní moci a tím to skončí. Pokud byla podaná žádost, tak si vás předvolají a tam jim řeknete, že jste se dohodli a tím to skončí. Žádné problémy nebudou

přesně tak a záleží, jak se k tomu budete stavět vy. Já i muž s expartnery jsme tohle dál neřešili a pak to urychlilo rozvody.

• Citovat
  • Upravit
44365
3.1.13 21:51

Taky znám rodinu, kde se k vůli jistým problémům chtěli rozvést. Ale nakonec se nerozvedli. Jen proběhl soud o svěření dítěte do péče matky a určení výživného otci. Oba se dohodli. Chtěli to tak, protože manželka se k vůli jistým problémům odstěhovala do jiného bytu, kdyby neměla rozsudek o výživném, neměla by nárok na dávky - nepočítali by je samostatně.

Žijí odděleně, každý na vlastní triko, ale manželé zůstali. Co se týče práv a povinností otce k dítěti, je to tak, jako by byli rozvedeni. To usnesení platí se všemi důsledky, co se týče toho, kdyby otec neplatil výživné a matka třeba bránila styku dítěte s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 22:10

A jaká je druhá možnost? Můžu to ještě nějak stornovat dokud to nenabyde právní moci? Nebo já fakt nevím co bude nejlepší, aby nás to nějak neomezovalo :-(.Odpustili jsme si, důvod rozvodu pominul.

• Citovat
  • Upravit
7240
4.1.13 06:44

Já osobně bych rozhodnutí o svěření dětí do péči atd. nechala proběhnout. Může se stát, že se časem zase poškorpíte a na rozvod dojde, a pak ho to alespoň a) urychlí b) nemusíš se bát, že pak manžel třeba bude naštvaný a nedohodnete se.
Takhle už máš svoje jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.13 08:49

To je asi svatá pravda, takže si taky nemyslíš, že by mě to třeba nějak omezovalo? Nebude k nám chodit domů už sociálka nebo něco?

• Citovat
  • Upravit
14598
4.1.13 10:21

Určitě k vám nikdo chodit nebude a nikdo nebude nic řešit… bude to fungovat, jako kdyby to nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.15 07:15

Výživné a sociální dávky

Holky, prosím znovu o radu, s manželem jsme spolu zůstali a dostali jsme se teď do situace, kdy by nám vyšel příspěvek na bydlení, ale teď nevím jestli do toho musím uvádět i to výživné, když žijeme spolu a k rozvodu nedošlo. Jen existuje ta dohoda o svěření do péče, kde je výživné uvedeno. :think: Dali jsme se dohromady až po nabytí právní moci dohody a fakticky žijeme jako by dohoda nebyla viz první příspěvek z roku 2013. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna