Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Manipulátor dělá scény pouze potud, pokud se mu to vyplatí a pokud to na jeho partnera působí. Jakmile je mu jasné, že rozchod je nevyhnutelný, vynaloží veškerou snahu na to, aby okolí přesvědčil, jaký je nepochopený chudák. Že on je ta cílená oběť té celé mašinérie a nemá na situaci vůbec žádný podíl. Manipulátoři a hysterici to mají moc dobře v hlavě srovnané. Po rozvodu vrhnou veškerou snahu na rychlé nalezení další své oběti, aby bývalé partnerce a světu ukázali, že oni mají na normální vztah. Pro původní partnerku nastane konečně tolik zasloužený klid. Partnerky s rozchodem dlouho váhají, protože se boji reakce, ale to je špatně. Manipulátor je ve skutečnosti jen neschopný zbabělec.
Toto téma by mne také zajímalo.
Manželství či chování manžela podobné, posl. roky byly šílené, psych., fyz. týrání, fin. omezování, agrese, alkohol, nevěry..
V podstatě se mi ulevilo, ale čeká mne soud o majetek a strach je tu znovu. Manipulátor či narcis ještě dobře fin. zajištěný.
Zajímalo by mne, zda mám vůbec nějaké šance, že to dobře dopadne. Potřeboval bych dobrého právníka i psychologa k tomu. Akorát nevím, zda bude soud zajímat i toto psychopatické chování, které mělo mnoho důsledků i na mém zdraví, prac. neschopnosti atd..
Máte někdo zkušenost?
Ahoj,
je mi moc lito co prozivas. Muj ex byl(stale je
) podobny exemplar. Naprosty souhlas s @Pe.M.1, tyhle faze u nas projely. Odmital pripustit rozvod, pak chtel vsechny presvedcit ze jsem nejvetsi slapka a za vsechno muzu ja, snazil se aby me vyhodili z prace. Jezdil po kamaradech a rodine, posilal anonymy.
Bylo to peklo, nicmene zpetne vim jednu vec, nesmis se ho bat. Strach me drzel hodne zpatky a zpetne vim, ze mu to akorat nahravalo. Ale vim, jak moc to bylo tezke a dodnes mi nedela dobre ho videt.
Co mi pomohlo to prekonat:
Dneska uz je to 5 let od rozvodu a deti uz vetsi, takze mame konecne relativni klid. Uz s nim v podstate nekomunikuju a deti mu to zpetne davaji docela sezrat, protoze uz se nenechaji manipulovat.
Behem rozvodu jsme odchazela s igelitkou do garsonky, ale ted uz se mame moc dobre.
Verim, ze to zvladnes a pak vam s detma bude lip
![]()
Reakce na poslední příspěvek přede mnou.
Igelitka, zrovna tak. Měl za to, že byt a auto a garáž je jeho. Své oblečení jsem dostávala horko těžko. Lidem namluvil, že jsem mu všechno sebrala a jelikož do bytu nikoho nepustil, někteří mu to i věřili. Šok dostala naše sousedka, která ke mně do pronájmu, naštěstí /kvůli práci/v naší ulici, přišla na kafe. Když viděla, že spím na matraci na zemi, tak se to v ní doslova pralo. Nevěděla, co si má myslet. A nevěřícně vrtěla hlavou.
Umím k sobě být tvrdá. Dneska to je za mnou. Vůbec to nebylo snadné.
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat těch, kteří zažili rozvod s manipulátorem, jak vše probíhalo, o Vaše zkušenosti. Možná mi to pomůže alespoň v tom, abych se dopředu trochu připravila na to, co vše muže nastat a na co si například dat pozor.
Vím, ze každý člověk není stejný, ale za jakékoliv zkušenosti budu rada.
Děkuji
A jen nějaké základní info o naši situaci-máme 2 malé děti, zkusila jsem i manželskou poradnu (s neúspěšnym výsledkem, manželovi doporučeno manželskou poradkyní, ať navštíví sám psychologa nebo psychiatra), spoustu let klasicky scénář- hádky kvůli drobnostem, výbuchy, agrese, rozbíjení věci, pak vždy omluvy, jak je mu vše líto, nestane se to atd., pak jak by se to nestalo, kdybych ho přeci něčím nenastvala (napr. hrnek položeny jinde a podobne hlouposti), fyzické násilí jen drobné (odhození me pryč, pribouchnuti ke zdi, atd.). Samozrejme vždy potom vyletěl, jen se držel nějakou chvíli, kdy viděl, ze už toho je moc a pak když si me zase,,připoutal zpátky”, opět vše na novo…Je toho mnoho, do jedné diskuze se to nevleze.
Prosím anonym, skoro nikdo o našem začínajícím rozvodu zatím neví, rada bych aby to tak prozatím zůstalo.