Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
V problematice se nevyznam, ale nerekla bych, ze povodne zbavuji rodice povinnosti zivit dite - vy ho taky musite nakrmit. Asi bych se obratila zitra na OSPOD..
Drzte se
No, obrátit se můžeš na exekutora, ale kde nic není, ani smrt nebere…
@Králičice @j.a.n.i1 děkuji Vám zkusim se ještě v pondělí zeptat na sociálce ÚP.. zitra a pátek jsou v terénu
Ty vole, jestli fakt prisel o vsechno…neni ti blby, po nem neco chtit? Jako fakt?
Pokud tedy opravdu prisel o vsechno? Coz my nevime, ale fakt je to mozne.
Nebo keca, ale treba nekeca.
Nejaka soudnost, soucit, atp.?
@Králičice píše: Více
Jako nezbavuje ale fakt si myslite ze kdyz jeden rodic objektivne nemuze, nema druhy vic zabrat a zivit z vetsiny sam?
Jsou takové, ktere si to mysli ![]()
Ale nekdy opravdu nekdo nemůže vydelavat.No,a nekdy se jen vymlouva. Ale nekdy se nevymlouva
![]()
Nejspíš by chtělo zjistit jak na tom opravdu je. Pokud nemá nic, sklopila bych ruku a snažila se zajistit aspoň čas s dítětem.
Pokud fakt kecá, a jen se mu to hodí, tak bych rozhodně z prázdnou neodešla.
Nejdřív si zjisti jestli má opravdu problém než začneš dělat kroky!:nevim: ![]()
@ondrej190 píše: Více
A nenapadlo Tě, že třeba zakladatelka i s tím výživným od otce žije z výplaty do výplaty? Tedy jí ty peníze budou hodně chybět? Navíc sama utrpěla také škodu, i když naštěstí ne tak závažnou jako otec. Nepíše, že by s ním neměla soucit, jen je teď sama v obtížné situaci, kterou musí vyřešit. Tak nechápu ty blijící smajlíky. ![]()
A že by měla více máknout? Vždyť nepíše jestli ještě není na mateřské/rodičáku a i kdyby chodila do práce, jak může více máknout, když třeba nemá hlídání. Teď tam u nich musí být šílený chaos a asi kdo může, tak pomáhá při odklízení škod, stejně tak nejspíš ten otec, takže nemusí hlídání najít. A i kdyby zítra nastoupila do práce/na brigádu peníze by stejně dostala až příští měsíc. ![]()
Zajímavé je, že když se dostane do problémů otec, musí matka máknout, ale naopak to až tak neplatí, viď? ![]()
Zakladatelko, určitě dojdi v pondělí na ÚP a zeptej se, třeba budeš moct čerpat náhradní výživné nebo nějakou jinou finanční podporu, pokud jsi opravdu v nouzi. Tohle je mimořádná situace, tak snad budou umět pomoct. Může tam být také chaos a plno lidí, žádajících o okamžitý příspěvek, tak snad budou už úřednice vědět, jak postupovat.
Máte to tam opravdu moc těžké, přeji Ti hodně sil a dobré vyřešení Tvé situace. ![]()
Podle popisu je to chronický neplatič. Takových mi líto není.
Co to je, že přišel o všechno? Přišel o práci a příjem? Jeho dítě má žít ze vzduchu? ![]()
@cecetka píše: Více
Podle popisu je OSVC a prisel o vsechno= nemuze dal podnikat a zivit se. Pokud prisel o vsechno, tak i o dum treba, a je v tezke ztrate, nebo i zkrachuje? V takove situaci je opravdu na miste toto pochopit.
A holt je normalni, kdyz jeden prijde o vsechno, ze holt ten druhy vic zabere a nebude zneuzivat situace toho prvniho k jeho likvidaci, byt je to pro nektere taaak lakave ![]()
Davky v nouzi apod.si holt musi zaridit pisatelka sama, kdyz ma, podle popisu, dite ve vyhradni peci.
Holt i takove veci se stávají a v popsanem pripade, pokud tedy ten ex nekeca, je plne na miste to pochopit.
@Prelesta píše: Více
Kdyz nekdo skutecne nic nema, logicky nemuze nic poslat. Vitej v realite.
Ze se predtim nechoval vzorne, na nove vzniklou situaci nema vliv a je, podle mne, na místě pochopeni.
@Anonymní píše: Více
Jak jako do konce roku? ![]()
To si myslí, že dítě je naživu ze vzduchu?
Jedině vyrazit na úřady a zjistit, co jde dělat, on samozřejmě musí platit, povoden nepovoden, to je hrozné, jak se někteří chlapi jen vymlouvají, že nic nemůžou.
U nás znám staršího pána, který platí výživné za syna, který je naprosto k ničemu.
Jako už nemá povinnost živit své dítě? A ona taky přišla o auto a třeba ho potřebuje na cestu do práce… Kdyby společně bydleli tak už by se nepodíleli i o živobytí dítěte???
@cecetka píše: Více
Prolhaný, líný chlap k ničemu, takové nešetřit, ten se bude vymlouvat na cokoliv, být zakladatelkou, tak to řeším na úřadech, pokud ty peníze potřebuje.
Pokud nepotřebuje, tak bych se na to vyprdla, ale zakladatelka zřejmě počítá každou korunu.
@ondrej190 - tak pokud uz pred tim se k placeni moc nemel, beru to trochu jinak. A myslim, ze by k tomu pristupovala jinak i zakladatelka, kdyby platil radne a ted by napsal - hele, sorry, ted je to tezky..
Zdravím, prosím chci se zeptat jsem s oblasti Jeseníku tedy nejvíce zasaženo povodněmi, ja jsem nastesti prisla jen o auto a kus zahrady..EX partner měl v patek na účet poslat výživné na dite a v pondělí ráno mi psal ze mi do konce roku nic neposle že přišel o všechno taky a nemá na to aby mi platil něco.. několikrát mel exekuci od soudu skrz výživné ale jakmile byl OSVČ tak soud vše zrušil. Nevím kam se obrátit s tímto problémem? Nevíte.. děkuji za radu a pokud jsem někoho tímto tématem naštvala omlouvám se ale pro mě nyní každá koruna dobrá