Rozvod, jsem úplně sama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@brumdinka píše:
jo já se měla stěhovat do baráku, který by taky potřeboval poladit…ve výsledku mi manžel vyhrožoval, že jestli se tam odstěhuju tak přijdu o děti, tak sem si našla podnájem a je mi líp..i ten byt je v lepšim stavu a já toho nemám tolik..hlavně mám klida představ asi, že s ním je i má nejlepší kamarádka, i když tam už sme si to vyřikali a dobrý… protě zvládneš víc než si myslíš, jen se toho neboj
souhlas…zvládneš víc než si myslíš…to úplně sedí!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka to bych nezvladla, myslim, kdyby si z manzelem zacla kamaradka..No my mame rozestaveny barak, ten si necha manzel-je v miste bydliste rodicu.Ja budu mit byt po manzelove dedeckovi, ve kterem je jeste ted najemnik.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@brumdinka to bych nezvladla, myslim, kdyby si z manzelem zacla kamaradka..No my mame rozestaveny barak, ten si necha manzel-je v miste bydliste rodicu.Ja budu mit byt po manzelove dedeckovi, ve kterem je jeste ted najemnik.
ona si s nim nezačla, má svýho manžela…jen prostě najednou oni jako ona a její manžel najednou nějak víc kamarádí s tim mým manželem
prostě místo aby mě podpořila, tak spíš straní jemu no, ale už sme si to všechno vyřikaly a dobrý..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer,
nečetla jsem celou diskuzi, ale napíšu ti můj příběh
Manžel mě po dlouhé krizi vykopl z bytu, narychlo jsem si sehnala byt v příšerném stavu. Ten byt vypadá tak hrozně, že mi je hloupé pozvat si tam kamarády, i když mi pomoc s mužskými pracemi nabízeli. Také když tam přijdou pánové na kontrolu vodoměru apod., většinou mě litují ![]()
Trvalo mi rok, než jsem se do úprav pustila - byla jsem v depresi a neměla jsem chut cokoliv dělat, navíc to neumím. V neděli jsem začala… Musím říct, že během tří dnů se můj byt změnil. Veškeré info „jak na to“ ale i tipy na levné renovace najdeš na internetu nebo na FB ve skupině bydlení.
Držím palce, ať je lépe ![]()
Dítě sice nemám, ale přistál u mě pes, kterého manžel koupil svému synovi. Kdybych ale dítě měla, určitě bych se do změn pustila dřív a mohla jsem bydlet normálně. Pomoc z mé rodiny? Nulová. Podpora mé rodiny? Opět nulová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že máš dobré vztahy s jeho rodinou a příbuznými. Tak se jich drž, choď k nim na návštěvu, stýkej se s nimi, jezděte společně na výlety. Požádej bývalé švagry, synovce, tchána o pomoc s chlapskými věcmi. Můžeš se se všemi kamarádit i po rozvodu A určitě Ti se spoustou věcí pomůžou, když to nebude chtít udělat bývalý manžel. Jen jeho případná nová partnerka z toho asi nebude nadšená.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosim o radu, osobni zkusennosti. Budeme se z manzelem rozvadet. Upresneni me situace.Syn 4 roky, z me strany pouze prababicka a babicka(moje mamka-tez rozvedena-otce nemam)Manzelova rodina-skvela, velka, vsichni drzi pospolu.Muj problem je v tom, ze mam strach z nasledne samoty.Byli jsme zvykli dost casu travit s manzelovou rodinou, syn vsechny miluje-je mi jasny, ze on do rodiny bude patrit, ale mam strach z budoucich vycitek. Dalsi vec, jak zvladnu stehovani? Co pak urcite muzske prace doma? Jak se smirit a zvladnout tak zasadni zmenu v zivote, kdyz z vasi strany moc opory nebude? Da se to vubec zvladnout? Zazil nekdo?
stěhovala jsem se sama, klukovi bylo 3,5 roku, navíc rodinu mam 450 km daleko.. rodina od ex mne úplně odstřihla ještě i za doby trvání manželství, takže tam se nic nezměnilo.. ale zvládla jsem to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý rozvod je těžký (minimálně pro jednoho). Hodně záleží také na tom proč se rozvádíte, a jak se rozvádíte. Já jsem také poměrně čerstvě po rozvodu. Máme malé dítě a s bývalou ženou máme pohodový, kamarádský vztah. Je ale pravda, že nikdo z nás nikoho nemá a neměl. Důvody u nás byly jiné a ne zrovna veselé, bohužel. Nic méně abych moc neodbočil od tématu. Píšeš že máš strach z mužských prací. Jak ti tady radili, internet ví vše. Já nejsem žádný velký kutil, ale s internetem se dá zvládnout opravdu vše. A když né na první dobrou, cvičení dělá mistra
Jinak jak jsem řekl. S ex se vídáme opravdu často a občas dojde k situacím, kdy třeba dítě přivedu k ní domů a dáme si třeba kafe. Pokaždé když tam jsem, nezapomenu se zeptat jestli nějakou tu „mužskou práci nepotřebuje“ a udělám to. Je to přece minimálně slušnost k tomu koho člověk nějakou dobu miloval. Pokud se teda nerozcházíte moc ve zlém. Pokud je přece člověk, kterého jsem měl rád a záleželo mi na něm tak to mělo důvod. A přece dotyčného nenechám žít v rozpadlém bytě nebo bez vody jen abych si dokázal jaký jsem „chlap“ a že ona nic nezvládne. Ale toto je jen můj (teď již) střízlivý názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládnout se dá hodně a pokud máš dítě, tak i musí ![]()
Pokud máš s rodinou bývalého manžela dobré vztahy, snažila bych se je udržovat, díky malému to půjde o to lépe.
Můj manžel si odešel, dle jeho slov “srovnat život a zjistit, co chce ” (a ochotně mu v tom pomáhá jeho kolegyně z práce
). Já zůstala s dětmi (6let, necelý dva roky a třetí na cestě) bydlet v našem bytě. Máme nástavbu na době manzelových rodičů, takže jsme v denním kontaktu. Vztahy s nimi mám supr, ale pravda, že např náš rozchod a soukromí s nimi neřeším, nějak mi to nepřijde vhodné. Popravdě stejně to mám se svoji rodinou, on ten jejich pohled je dost neobjektivní, manžela by jen odsuzovali a mě litovali, o což nestojím a nepotřebuji to.
O “mužské práce” bych se nebála. Jak již bylo napsáno, část věcí si můžeš udělat sama a nějakým tutotialem z netu, případně i v hobby obchodech jsou občas velmi ochotní a poradí. Já si vždy dělala tyhle práce doma sama, jen když bylo něco extra nebo na to bylo třeba vybavení (a jeho nákup by stál víc, než si někoho najmout), tak jsem volila pomocnou ruku zvenčí. Zkus mrknout na Supersoused, mám s tím dobrou zkušenost ![]()
Jak už psala KiriMaja, pojmi to jako velkou výzvu. Není to jednoduché, ale jsou i horší věci v životě ![]()
Hlavní je se koukat do budoucna, těšit se z nových věcí, které tě čekají a nehrabat se v minulosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jak jsi na tom dnes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kuku89 píše:
Hezký večer,nečetla jsem celou diskuzi, ale napíšu ti můj příběh
Manžel mě po dlouhé krizi vykopl z bytu, narychlo jsem si sehnala byt v příšerném stavu. Ten byt vypadá tak hrozně, že mi je hloupé pozvat si tam kamarády, i když mi pomoc s mužskými pracemi nabízeli. Také když tam přijdou pánové na kontrolu vodoměru apod., většinou mě litují
Trvalo mi rok, než jsem se do úprav pustila - byla jsem v depresi a neměla jsem chut cokoliv dělat, navíc to neumím. V neděli jsem začala… Musím říct, že během tří dnů se můj byt změnil. Veškeré info „jak na to“ ale i tipy na levné renovace najdeš na internetu nebo na FB ve skupině bydlení.
Držím palce, ať je lépe
Dítě sice nemám, ale přistál u mě pes, kterého manžel koupil svému synovi. Kdybych ale dítě měla, určitě bych se do změn pustila dřív a mohla jsem bydlet normálně. Pomoc z mé rodiny? Nulová. Podpora mé rodiny? Opět nulová.
Jsi dobrá, palec nahoru
a pohlazení pro pejska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Píšeš, že máš dobré vztahy s jeho rodinou a příbuznými. Tak se jich drž, choď k nim na návštěvu, stýkej se s nimi, jezděte společně na výlety. Požádej bývalé švagry, synovce, tchána o pomoc s chlapskými věcmi. Můžeš se se všemi kamarádit i po rozvodu A určitě Ti se spoustou věcí pomůžou, když to nebude chtít udělat bývalý manžel. Jen jeho případná nová partnerka z toho asi nebude nadšená.
zakladatelce bych to moc přála, ale nejsem si ochotou členů manželovy rodiny tak jistá. Většinou se vypořádávají s dost velkými rozpaky, jak se k situaci postavit
A nechtějí si rozhádat pokrevní přízen.
Ale třeba se mýlím, bylo by to jen dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, musím říct, že jste velmi statečné a šikovné, jak jste se dokázaly vyhrabat z takových srabů ![]()
Do budoucna přeji s muži už jen dobré zkušenosti, ptž správní chlapi určitě nevymřeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky sám
Jó holky, já taky sám. Žena prchla za jiným, rozvod a nechala mě ze třema dětma. Tak tomu se říká výhra. Těžce pracuji, a musím se se starat o moje zlatíčka a barák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosim o radu, osobni zkusennosti. Budeme se z manzelem rozvadet. Upresneni me situace.Syn 4 roky, z me strany pouze prababicka a babicka(moje mamka-tez rozvedena-otce nemam)Manzelova rodina-skvela, velka, vsichni drzi pospolu.Muj problem je v tom, ze mam strach z nasledne samoty.Byli jsme zvykli dost casu travit s manzelovou rodinou, syn vsechny miluje-je mi jasny, ze on do rodiny bude patrit, ale mam strach z budoucich vycitek. Dalsi vec, jak zvladnu stehovani? Co pak urcite muzske prace doma? Jak se smirit a zvladnout tak zasadni zmenu v zivote, kdyz z vasi strany moc opory nebude? Da se to vubec zvladnout? Zazil nekdo?
Ahoj, všechno se dá zvládnout. Měla jsem to podobně. Spousta času strávená s rodinou exmanžela… Ex tchán mi vždycky se vším pomohl .. po oznámení rozvodu se na mě všichni vykašlali, jako by mě neznali… sirili pomluvy, štvalo proti mě kde koho, zkoušeli
to i přes deti… asi si umíš představit co to udělá s psychikoi… Stěhování bytu jako vymalování, nábytek atd jsem zvládla taky sama… Nakonec to zvládneš a zjistíš, že chlapa vlastně ani nepotřebuješ. Teda já potřebovala… Když mi praskl zámek u dveří do spajzky, musela jsem poprosit o pomoc souseda.
mít flexu, zvládla bych to taky sama. Musíš si jen věřit. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit