Rozvržení pracovní doby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.7.12 15:55

Rozvržení pracovní doby

Pracuju v domově důchodců na oddělení s nechodícími klienty. Mám služby rozvržené na několik týdnů a stále se to dokola opakuje, k tomu dostáváme ještě služby navíc. Mám například služby takto za sebou, denní dvanáctka, denní dvanáctka, noční dvanáctka, noční dvanáctka, volno, denní dvanáctka, odpolední osmička, volno, denní dvanáctka, denní dvanáctka atd… Měsíčně mi to dělá kolem 220 hodin a volno dva dny za sebou je v podstatě zázrak. Práce v oblasti je minimum, na tohle místo bylo x žádostí, dožadovat se trochu lidský pracovní doby je proto zbytečný. Já vím, buď musím odejít, nebo se přizpůsobit. Spíš jsem se chtěla vypovídat. Jak to máte u vás v podobném zaměstnání - zdravotnictví, sociální oblast???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
21.7.12 16:03

4 dvanactky za sebou by nemely byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
21.7.12 16:05

Když dělám brigádně o letních prázninách v pokladně v hypermarketu, tak mám tak 190 hodin. Je to hrozný, ale opravdu asi není jiný východisko, než si najít něco jinýho :-/ Každý rok se modlím, ať už skončí prázdniny a začne zase škola, abych chodila jen víkendy… Kdybych měla takový šichty třeba někde v kanclu jako účetní apod., tak by mě to tak neštvalo - věnovala bych se svému oboru, který v budoucnu dělat chci. Než dělat za kasou a každý druhý zákazník má špatnou náladu a musí si zlost vybít na mě. Nejhorší je, že se nemám kam zašít aspoň na 5 minut. Jdu jen na wc a hned mě rozhlasem volají, kde jsem! Ať jdu okamžitě na kasu. :cert: Ale vím, jsem tam dobrovolně. Do zdravotnictví bych nikdy nešla, vím, že je to tam drsný s těma směnama. Držím pěsti ať to vydržíš. To není podle mě život, ale přežívání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.7.12 16:11
@Anonymní píše:
Pracuju v domově důchodců na oddělení s nechodícími klienty. Mám služby rozvržené na několik týdnů a stále se to dokola opakuje, k tomu dostáváme ještě služby navíc. Mám například služby takto za sebou, denní dvanáctka, denní dvanáctka, noční dvanáctka, noční dvanáctka, volno, denní dvanáctka, odpolední osmička, volno, denní dvanáctka, denní dvanáctka atd… Měsíčně mi to dělá kolem 220 hodin a volno dva dny za sebou je v podstatě zázrak. Práce v oblasti je minimum, na tohle místo bylo x žádostí, dožadovat se trochu lidský pracovní doby je proto zbytečný. Já vím, buď musím odejít, nebo se přizpůsobit. Spíš jsem se chtěla vypovídat. Jak to máte u vás v podobném zaměstnání - zdravotnictví, sociální oblast???

Dělala jsem před dítětem v dětské psychiatrické léčebně a směny byly taky na prd. Měla jsem výhodu, že jsem ze zdr. důvodů nemohla dělat noční. Dělala jsem většinou v týdnu spíše odpolední, tak jednou týdně ranní, a jeden den o víkendu 12ctku. Většinou to vyšlo na jeden volný den v týdnu a jeden volný den o víkendu. Když jsem náhodou chtěla volný víkend, byl to problém, když jsme kvůli dojíždění žádali spíše 12ctky, tak to byl taky problém. Teď dělám v baumaxu a o směnách nemluvím. Jsem tam 3 dny a už mě to štve. Navíc s malým dítětem je to vážně na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
21.7.12 16:16

@lleennttiillkkaa mít malé dítě a pracovat v obchodě podle mě nejde. Měla jsem kolegyni, která byla na dítě sama, kdyby neměla rodiče, její syn by asi vyrůstal od 3 let úplně sám. Hrůza. Neviděla ho do jeho 8 let vůbec vyrůstat (ráno odešla dřív, než vstal a večer se vracela až když spal), pak řekla dost a odešla. Dobře udělala… To se fakt nedá :-/ A jaké jsou třeba ty směny v Baumaxu? To by mě zajímalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.12 16:22

Neměla bys někde nějaký odkaz, abych si o tom více přečetla? Zdá se mi divný, že i po těch dvou nočních dvanáctkách jen tak krátké volno a hned následuje denní dvanáctka. V podstatě v ten den volna přijdu teprve ráno domů po noční a následující noc vstávám na denní dvanáctku

• Citovat
  • Upravit
487
21.7.12 16:22

@Janichka přítel má v práci jen dvanáctky. Nic jiného u nich neexistuje… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
21.7.12 16:23

Když jsme měli plný stav personálu, tak byly směny skoro podle normohodiny, asi 2 dvanáctky navíc. Když někdo ochořel nebo byl ve škole, tak toho bylo trošku víc. rekordně jsem oddělala 21 dvanáctek v létě o dovolených a to už byl masakr.

Příspěvek upraven 18.07.15 v 16:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.7.12 16:25

AN - já teda nevim, pracuji taky v domově důchodců, sice v jiném úseku, ale co vím, tak ošetřovatelky teda takhle směny nemají. Vychází jim to jakoby na krátký a dlouhý týden, holky s dětmi se domlouvají spíš na noční směny a starší ženský dělají víc ty denní. Rozhodně to není, jak píšeš, zavání mi to nějakým šméčkem, vypadá to, že někdo šetří na pracovní síle, která by měla vyplnit mezeru, která vám tam chybí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
21.7.12 16:55

Dělám v jednom sociálním zařízení a směny máme takhle: Jsou zaměstnanci, který choděj na ranní a odpolední, normálně osmičky a střídaj se po týdnu. O víkendu mají vždycky dvě z nich dvanáctku denní a v pátek předtím a pondělí a úterý potom, mají volno. Pak jsme my, co chodíme na noční. My děláme dvanáctky 19-7. Většinou máme dvě šichty, pak třeba dva dny volno, někdy jednu šichtu, tři dny volno, je to různý. Několikrát za měsíc máme i denní, ranní nebo odpolední, ale to většinou tak třikrát do měsíce.
Mně to takhle maximálně vyhovuje, manžel dělá taky dvanáctky, ale on většinou denní, takže máme protisměny. Je to super v tom, že když máme nemocný děti, nemusíme si brát paragraf, vždycky je s nima někdo doma. Akorát ty noční jsou potom mazec, páč s dětma doma se moc nevyspím. :lol:
Jo a dělám nepřetržitý provoz, takže víkendu (zrovna za chvíli razím), svátky, prostě pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.7.12 17:24
@Anonymní píše:

4 12tky za sebou, to mi přijde fakt dost. Že jsem tak zvědavá, máš za tolik hodin alespoň odpovídající mzdu? U nás v práci dělají 12tky chlapi ale vždy jen 2 za sebou, pak 2 dny volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
21.7.12 17:26
@Verca1989 píše:
4 12tky za sebou, to mi přijde fakt dost. Že jsem tak zvědavá, máš za tolik hodin alespoň odpovídající mzdu? U nás v práci dělají 12tky chlapi ale vždy jen 2 za sebou, pak 2 dny volno…

No jelikož je to sociální sféra, tak bych řekla, že k tomu budou odpovídající platy. Asi jako u nás. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.12 17:28
@PetraJ píše:
No jelikož je to sociální sféra, tak bych řekla, že k tomu budou odpovídající platy. Asi jako u nás. :lol:

Hrubý základ je 10 000 Kč. :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
29577
21.7.12 17:38

Tak to si děláš… co vím, tak ty naše mají čistá ruka něco kolem 15 000. STÁTNÍ SEKTOR
Upřímně- za to bych teda s takovou do tý práce ani nevstala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
21.7.12 18:47

Je to zvláštní, určitě tam nebude něco v pořádku :nevim: Musíš mít minimálně 36hodin volných během 7dnů a to mi nějak nevychází, těch hodin máš prostě hodně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat