Pracovní doba nástup

779
17.7.12 20:23

pracovní doba nástup

Nastupuji do práce zpět po RD, jde mi o to, zda mi v práci musí nebo ne přizpůsobit pracovní dobu..Před odchodem jsem začínala v 7h…malému ale začíná školka až od 7:30 stím, že je otevřena už od 6:30, takže se pokusím domluvit, že ho tam budu dávat dříve..chci dělat normálně tak jak před nástupem na 8h denně..Myslím, že zaměstnavatele by to nějak neomezovalo, je to kancelářská práce, která nemusí být nutně provedena v nějaký dřívější čas..ale kdyby to v té školce nešlo mám nárok na posunutí začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
17.7.12 20:26

Já teda žédnou podobnou zkušenost nemám, ale pochybovala bych, že by byl na něco takového ze zákona nárok…zkusila bych se s ním lidsky domluvit, být tebou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.7.12 20:27

No podle mě ze zákona na nic takového nárok nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
17.7.12 20:32

Bohužel, tohle je pouze na domluvě mezi Tebou a zaměstnavatelem, zákon tohle neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.7.12 20:53

@ivulk podle ZP, §241. odst. 2 narok mas za urcitych podminek. Cituji:

(2) Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let, těhotná zaměstnankyně nebo zaměstnanec, který prokáže, že převážně sám dlouhodobě pečuje o převážně nebo úplně bezmocnou fyzickou osobu, o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
17.7.12 20:53

Zakonik prace - §241:
(2) Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let, těhotná zaměstnankyně nebo zaměstnanec, který prokáže, že převážně sám dlouhodobě pečuje o převážně nebo úplně bezmocnou fyzickou osobu, o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody.

Takze 100% narok to neni (na vazne provozni duvody se da svest leccos), ale domluva by snad mela byt mozna… drzim palce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
17.7.12 20:58

Děkuju holky, já jsem to nikde nenašla :hug: sama nepečuju, takže asi nic no..já se budu snažit domluvit..dám vám vědět jak jsem dopadla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
17.7.12 21:09
@ivulk píše:
Děkuju holky, já jsem to nikde nenašla :hug: sama nepečuju, takže asi nic no..já se budu snažit domluvit..dám vám vědět jak jsem dopadla :think:

Tebe se ale tyka ta cast …Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let…, takze by to slo. Ale jak pise @krokodylka, zalezi, jestli si zamestavatel nevymysli nejake zavazne provozni duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
17.7.12 21:17

Já bych zákonem neargumentova, to by ho mohlo spíš naštvat. Ono, když se nebude chtít domluvit, tak si nějaký vážný provozní důvod (není stanoveno, co je vážným myšleno) najde.

• Citovat
  • Upravit
7182
17.7.12 22:20

Když je školka od půl sedné, tak by neměl být problém, ne? Nebo vám ve školce nařizují, kdy můžete dítě přivést?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
18.7.12 10:14
@Raduš.ka44 píše:
Když je školka od půl sedné, tak by neměl být problém, ne? Nebo vám ve školce nařizují, kdy můžete dítě přivést?

do školky nastupujeme až od září, takže nevím jak to funguje…ale malého třída začíná až od 7:30, takže se musim domluvit s ředitelkou, že bych ho předtím tu hodinu dávala do jiné třídy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.7.12 10:35
@ivulk píše:
do školky nastupujeme až od září, takže nevím jak to funguje…ale malého třída začíná až od 7:30, takže se musim domluvit s ředitelkou, že bych ho předtím tu hodinu dávala do jiné třídy :think:

Já myslím, že to bude jako všude. Že do té půl osmé se scházejí v jedné třídě, odkud si je pak učitelky odvedou do svých tříd. U nás je to tak do sedmi, ale schází se teda v synově třídě, má štěstí, že se nemusí každé ráno stěhovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
18.7.12 17:03

Tak to bylo ještě, když jsem chodila do školky já :D. Taky jsme se scházeli ve třídě a pak jsme se už dělili podle věku a schopností.

• Citovat
  • Upravit
779
18.7.12 19:12

Ráno jsem tam volala..a musim se prej domluvit až s ředitelkou na začátku roku ale asi to půjde…chudák ráno ho dám do jedné třídy, ze které pak odejde do jiné po půl hodině zase do svojí a pak odpoledne zase do jiné a tam si ho teprve vyzvednu :mrgreen: bože můj chudák to moje dítě.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
19.7.12 11:03

Já myslím, že zaleží na zaměstnavateli. Pokud trváš na 8 hod. prac. době, šlo by chodit třeba na 8 místo na 7? Pokud teda malého pak někdo ve školce může vyzvednout. U nás to šéfka řešila jak u koho. Byli jsme projektantská firma, těmto zaměstnankyním vycházela vstříc-ale oni převážně požadovali 7 hod. dobu, a taky nepečovali o děti samy ale byly vdané atd.
Pak se na místo do kanceláře kde jsem pracovala já hlásila kolegyně, a té hned při pohovoru šéfka řekla, že pokud by chtěla trvat na kratší pracovní době (měla děti dvě 5 a 11 roků) tak to jí ani nevezme. rostě diskriminace, na toto měla nárok a žádné provozní podmínky by tomu nebránili. Když už totiž toto nejde u kancelářské práce tak pak už nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat