HPP při RD, kdo může místo mě na RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
HPP při RD+kdo může místo mě na RD?
Ahojky, sice už to tu bylo několikrát probírané, ale zakládám znovu:
Jsem na RD na tři roky-do května 2013. Mám možnost nastoupit do zaměstnání(jiného než před porodem). Zvažujeme možnosti, tak potřebuji přesněji vědět, co se jak smí a tak.
Když nastoupím, můžu dál pobírat RP? Smím dát malého do Soukromé školky, aniž bych o RP přišla? Co vše musím kvůli tomu oběhat?
A kdo vše smí místo mě na RD? Jen otec?
Jsem z toho už na větvi.. Potřebujeme akutně peníze, jinak bych se do práce ještě nehrnula, ale jak jinak to řešit??? Jak to třeba zvládaly vaše dítka? A vy??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Do soukromé školky by mohlo dítě nastoupit pouze pokud máš novou variantu..Rodičák můžeš pobírat buď ty nebo manžel…
- Citovat
- Upravit
No, ja jsem na RD (uz koncim), ale od maleho 6-ti mesicu pracuji, z domu, maleho hlida babicka „na plny uvazek“, ale maly to zvlada v pohode… ![]()
Jinak, take mam stary rodicak, takze s tou pravni strankou bohuzel neporadim…
![]()
- Citovat
- Upravit
Podle nové varianty můžeš dávat prcka od dvou let neomezeně i do státních jeslí/školek a nepřijdeš o rodičovský příspěvek. nebo si i podle staré varianty můžeš zajistit jakkoliv soukromé hlídání (babička, chůva atd.), jít do práce a stále pobírat rodičovský příspěvek.
nikde nic nehlásíš.
a jak to máš u původního zaměstnavatele? tam máš rodičovsou dovolenou? tu si klidně můžeš nechat a nastoupit na HPP u druhého zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka píše:
Do soukromé školky by mohlo dítě nastoupit pouze pokud máš novou variantu..Rodičák můžeš pobírat buď ty nebo manžel…
Takže když mám starou variantu, tak mám smolíka? Kdo může hlídat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Podle nové varianty můžeš dávat prcka od dvou let neomezeně i do státních jeslí/školek a nepřijdeš o rodičovský příspěvek. nebo si i podle staré varianty můžeš zajistit jakkoliv soukromé hlídání (babička, chůva atd.), jít do práce a stále pobírat rodičovský příspěvek.
nikde nic nehlásíš.
a jak to máš u původního zaměstnavatele? tam máš rodičovsou dovolenou? tu si klidně můžeš nechat a nastoupit na HPP u druhého zaměstnavatele.
A podle té staré nemůže tedy do soukromé školky? Kde se dá sehnat „chůva“? Babičky bohužel ještě pracují, zítra s mojí mamkou jdeme zjistit, od kdy by mohla do důchodu, tak jsem na to zvědavá, ale nejspíš to dřív jak za rok nebude
Vůbec nevím, jaké hlídání vymyslet, zase se mi moc nechce nechávat ho cizí osobě ![]()
U původního zaměstnavatele jsem na rodičáku-drží mi místo… Takže ani jim nic hlásit případně nemusím, ani nemusím dávat výpověď? Jsou nějaké stránky, kde se to dá dohledat-abych to kdyžtak „nové vedoucí“ ukázala? Ta totiž tvrdí, že musím ukončit rodičák, dát v zaměstnání výpověď, a pak teprve můžu k nim nastoupit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3kobra3 píše:
Takže když mám starou variantu, tak mám smolíka? Kdo může hlídat?
hlídat může kdokoliv ale nesmí to být kolektivní hlídání
- Citovat
- Upravit
Tak přejdi na nový systém. sice příjdeš o pár tisíc, ale budeš moci dát malého do školky od 2 let bez jakéhokoliv omezení - teda pokud ti ho vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fia80 píše:
Tak přejdi na nový systém. sice příjdeš o pár tisíc, ale budeš moci dát malého do školky od 2 let bez jakéhokoliv omezení - teda pokud ti ho vezmou.
To by mi ho nejspíš nevzali
A třeba sem http://www.mimiskolka.estranky.cz/ bych ho tedy dát nemohla???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3kobra3 chůvu najdeš na inzerát nebo přes agenturu. pracovní smlouvy ošetřuje zákoník práce, takže pohledej tam. ale vím, že kamarádka si nechala v záloze původní práci a šla do nové a v té staré dávala výpověď až když jí skončila RD. ale pak nebudeš moct v nové práci předat zápočtový list ze staré atd. takže záleží na tom, jestli ti na to nový zaměstnavatel kývne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3kobra3 jde o kolektivní hlídání… zkus se domluvit, aby ti napsali smlouvu jen jako nárazové hlídání, ale stále je riziko, že tě někdo práskne a budeš vracet rodičák…
- Citovat
- Upravit
@3kobra3 píše:
To by mi ho nejspíš nevzaliA třeba sem http://www.mimiskolka.estranky.cz/ bych ho tedy dát nemohla???
Když přejdeš na ten nový systém, tak bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka píše:
600,– Kč na den? To bych skoro nazvala nehoráznost…
to jo, no.. ale zkusila bych se s ní domluvit jinak, bydlí za rohem, tak snad by to šlo.. Ale je tu i školička, kde to vyjde na cca 5tis měsíčně… Tak je o pár baráků dál..http://www.piskotka.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit