RP 2012 a nástup do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja jsem pri puvodni variante mela rodicak do zari. Presla jsem na novou a cerpam rodicak do prosince. Do prace jsem ale nastoupila uz v srpnu a nikde jsem nic hlasit nemusela.
Z prace me sami nahlasili jen kvuli pojisteni - to prej bylo vsechno co se vyrizovalo, ale slo to mimo me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není podstatné jaký si měla nebo máš rodičák, podstatné je do kdy si žádala zaměstnavatele o RD, tj. na jaké datum si domluvená, že nastoupíš. Případně pokud ještě nastupovat nechceš, tak stačí zaměstnavatele požádat o prodloužení RD do data, které chceš (max do 3 narozenin) a on ti musí vyhovět.
Případně pokud nastoupit chceš, tak nastoupíš, tak jak jste domluveni a nikam to nehlásíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nástupem do práce mi automaticky končí RD? Jde o to, že není vyloučený nástup na nemocenskou a ta podle mých informací s RP souběžně pobírat nelze.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A nástupem do práce mi automaticky končí RD? Jde o to, že není vyloučený nástup na nemocenskou a ta podle mých informací s RP souběžně pobírat nelze.
Motáš 2 věci ![]()
- RD = omluvené neplacené volno v práci
- RP = rodičovský příspěvek
A nelze pobírat nemocenskou v době kdy jsi na RD, protože nepracuješ, tak ti neuniká plat, tudíž při nemoci o nic nepřicházíš. Ale pokud pracuješ, tak k tomu normálně můžeš brát rodičák a když onemocníš, tak dostáváš nemocenskou i rodičák zároveň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na toto. Dcera bude mít 25.10. dva roky. Původně jsem měla dvouletý rodičovský příspěvek, ale letos jsem přešla na novou variantu díky variabilitě čerpání. 26.10. mám ale i tak nastoupit normálně do práce, jak bylo domluveno. Musím to někde hlásit? Myslím tím sociálku atd.