MD s dovolenou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MD s dovolenou??
Zdravím vás, mám dotaz, jsem těhotná a od 7 tt na neschopence, měla bych mít nějakou dovolenou, kterou mi zaměstnavatel neproplatí, ale musím si ji vybrat… Přesně nevím kolik to je. Ukončila bych dřív PN a nastoupila na dovolenou, ale o co mi jde. Může se mi krýt dovolená s nástupem na mateřskou? Těch 6tt před porodem???
zároveň vybírat dovolenou a už být na Md? Děkuji za rady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dovolenou vybírala mezi MD a RD.Teda aspoň mi ju tak zaměstnavatel dal, ale o ty dny se mi nástup na RD neposunul. Když sem se na to ptala tak mi řekli že to prostě nejde ale krýt s RD se dovolená může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne dovolenku preplatili az ked mi skoncila MD a nastupila som na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dovolenou jsem si vybrala po skončení MD, tudíž zároveň s rodičákem. Nemusíš kvůli tomu ukončovat dřív PN, zbytečně bys přišla o peníze.
S mateřskou ti to dohromady asi nepůjde, jelikož sama mateřská je od zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bch si na dovolené finančně polepšila než na PN… A po MD mi naskočí ještě další dovolená za MD…
A jde nastoupit na MD později než 6 tt před porodem???
Moc děkuji všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ukončila pracovní neschopnost ještě před nástupem na RD. Třeba máš 15 dní dovolené, takže bych PN ukončila 3 týdny před nástupem na RD. A nebo si dovolenou vybrat po skončení RD a před nástupem na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych tam právě měla mít podle pásky asi 40 dní
, ale nevím, jak moc se to zkracuje, když marodím… No musím tam naběhnout a popohnat je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že jde nastoupit na MD čtyři týdny před předpokládaným porodem. Zeptej se svého ginekologa, psát ti ju bude on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník to je jasné, že dovolená vyjde líp. Ale připravíš se dejme tomu o měsíc peněz za tu neschopenku, abys dostala peníze za dovolenou. Kdežto když ji vybereš současně s RD, tak dostaneš peníze za dovolenou i Rd najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavý dotaz - jestli můžu, tak se vetřu s mým konkrétním případem
TP mám 11.2.2013. Jestli jsem správně pochopila a počítala, tak nástup na mateřskou mám 31.12.2012. Chápu tedy správně, že pokud se domluvím s lékařem, tak mi může být nemocenská ukončena v dřívějším termínu a po zbytek mohu zažádat u zaměstnavatele o mou nevybranou dovolenou?
Jde mi o Vánoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
Myslím že jde nastoupit na MD čtyři týdny před předpokládaným porodem. Zeptej se svého ginekologa, psát ti ju bude on.
Ne, nejpozději se na MD nastupuje 6 týdnů před termínem porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
Já dovolenou vybírala mezi MD a RD.Teda aspoň mi ju tak zaměstnavatel dal, ale o ty dny se mi nástup na RD neposunul. Když sem se na to ptala tak mi řekli že to prostě nejde ale krýt s RD se dovolená může.
Dovolenou nelze čerpat společně s RD, jelikož je to obojí volno z práce a nelze technicky čerpat 2 volna zároveň. To ovšem nemá nic společného s rodičákem, který se s dovolenou krýt může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dajka16 píše:
Přesně tak. Řádná dovolená se vybírá (asi) po ukončení MD, ale bohužel to neposunuje RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
Zajímavý dotaz - jestli můžu, tak se vetřu s mým konkrétním případemTP mám 11.2.2013. Jestli jsem správně pochopila a počítala, tak nástup na mateřskou mám 31.12.2012. Chápu tedy správně, že pokud se domluvím s lékařem, tak mi může být nemocenská ukončena v dřívějším termínu a po zbytek mohu zažádat u zaměstnavatele o mou nevybranou dovolenou?
Jde mi o Vánoce
No, teoreticky ano, ale prakticky se zaměstnavatel může zaseknout a tu dovolenou ti nedat… protože dle ZP čerpání dovolené (krom případu, kdy se vybírá v návaznosti na MD) určuje zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit