MD s dovolenou?

11513
23.10.12 08:18

MD s dovolenou??

Zdravím vás, mám dotaz, jsem těhotná a od 7 tt na neschopence, měla bych mít nějakou dovolenou, kterou mi zaměstnavatel neproplatí, ale musím si ji vybrat… Přesně nevím kolik to je. Ukončila bych dřív PN a nastoupila na dovolenou, ale o co mi jde. Může se mi krýt dovolená s nástupem na mateřskou? Těch 6tt před porodem???
zároveň vybírat dovolenou a už být na Md? Děkuji za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
23.10.12 08:24

Tuším, že to jde jen při RD, při MD asi ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
23.10.12 08:32

Já dovolenou vybírala mezi MD a RD.Teda aspoň mi ju tak zaměstnavatel dal, ale o ty dny se mi nástup na RD neposunul. Když sem se na to ptala tak mi řekli že to prostě nejde ale krýt s RD se dovolená může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
23.10.12 08:33

Mne dovolenku preplatili az ked mi skoncila MD a nastupila som na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.10.12 08:34

Dovolenou jsem si vybrala po skončení MD, tudíž zároveň s rodičákem. Nemusíš kvůli tomu ukončovat dřív PN, zbytečně bys přišla o peníze.
S mateřskou ti to dohromady asi nepůjde, jelikož sama mateřská je od zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
23.10.12 08:38

Já bch si na dovolené finančně polepšila než na PN… A po MD mi naskočí ještě další dovolená za MD…

A jde nastoupit na MD později než 6 tt před porodem???
Moc děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.10.12 08:40

Já bych ukončila pracovní neschopnost ještě před nástupem na RD. Třeba máš 15 dní dovolené, takže bych PN ukončila 3 týdny před nástupem na RD. A nebo si dovolenou vybrat po skončení RD a před nástupem na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
23.10.12 08:43

No já bych tam právě měla mít podle pásky asi 40 dní :think:, ale nevím, jak moc se to zkracuje, když marodím… No musím tam naběhnout a popohnat je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
23.10.12 08:43

Myslím že jde nastoupit na MD čtyři týdny před předpokládaným porodem. Zeptej se svého ginekologa, psát ti ju bude on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.10.12 08:44

@Kristyna+Daník to je jasné, že dovolená vyjde líp. Ale připravíš se dejme tomu o měsíc peněz za tu neschopenku, abys dostala peníze za dovolenou. Kdežto když ji vybereš současně s RD, tak dostaneš peníze za dovolenou i Rd najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
23.10.12 08:47

Zajímavý dotaz - jestli můžu, tak se vetřu s mým konkrétním případem :andel: TP mám 11.2.2013. Jestli jsem správně pochopila a počítala, tak nástup na mateřskou mám 31.12.2012. Chápu tedy správně, že pokud se domluvím s lékařem, tak mi může být nemocenská ukončena v dřívějším termínu a po zbytek mohu zažádat u zaměstnavatele o mou nevybranou dovolenou? :think: Jde mi o Vánoce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
23.10.12 08:47
@dajka16 píše:
Myslím že jde nastoupit na MD čtyři týdny před předpokládaným porodem. Zeptej se svého ginekologa, psát ti ju bude on.

Ne, nejpozději se na MD nastupuje 6 týdnů před termínem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
23.10.12 08:48
@dajka16 píše:
Já dovolenou vybírala mezi MD a RD.Teda aspoň mi ju tak zaměstnavatel dal, ale o ty dny se mi nástup na RD neposunul. Když sem se na to ptala tak mi řekli že to prostě nejde ale krýt s RD se dovolená může.

Dovolenou nelze čerpat společně s RD, jelikož je to obojí volno z práce a nelze technicky čerpat 2 volna zároveň. To ovšem nemá nic společného s rodičákem, který se s dovolenou krýt může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.10.12 08:49
@dajka16 píše:
Já dovolenou vybírala mezi MD a RD.Teda aspoň mi ju tak zaměstnavatel dal, ale o ty dny se mi nástup na RD neposunul. Když sem se na to ptala tak mi řekli že to prostě nejde ale krýt s RD se dovolená může.

Přesně tak. Řádná dovolená se vybírá (asi) po ukončení MD, ale bohužel to neposunuje RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
23.10.12 08:49
@Králičice píše:
Zajímavý dotaz - jestli můžu, tak se vetřu s mým konkrétním případem :andel: TP mám 11.2.2013. Jestli jsem správně pochopila a počítala, tak nástup na mateřskou mám 31.12.2012. Chápu tedy správně, že pokud se domluvím s lékařem, tak mi může být nemocenská ukončena v dřívějším termínu a po zbytek mohu zažádat u zaměstnavatele o mou nevybranou dovolenou? :think: Jde mi o Vánoce ;)

No, teoreticky ano, ale prakticky se zaměstnavatel může zaseknout a tu dovolenou ti nedat… protože dle ZP čerpání dovolené (krom případu, kdy se vybírá v návaznosti na MD) určuje zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat