Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S pasením jsme problémy neměly, ale pěstičky povolila kolem 4.m.
Ahoj nevím co ti řekla doktorka ale každé miminko je jiné. Náš je taky malinko línější a koníky pořádně pásl až dýl. Teď máme začátek 8. měsíce a náhle jako by se probudil a divočí jak blázen ![]()
Pasl az na 4 mesicich a pesticky taky povolil nejak tak. Je uplne normalni a spis ve vsem napred. Ted mu je rok. ![]()
Zijeme v Anglii a vubec nikdo neresil, ze by bylo neco spatne. ![]()
Taky ještě máme pěstičky, malý to měl stejně… Ve 2,5 měsících ještě dost zobala ![]()
Tabulkově by měl pást ve 3 měsících, tzn. chvíli tu hlavu udržet vzpřímenou, ale ne dlouho a pěstičky uvolňovat zhruba ten konec 4. měsíce. U nás se zcela uvolnilo až v 6 měsících:-)
první syn uvolnil v 5ti msících a nepásl nikdy pořádě nesnášel být na břiše. druhý syn má necelé 3 měsíce pěstičky uvolňuje i u pasení, každé dítě to má jinak
Pesticky se nasemu rozviraly veeelmi postupne a neochotne, konicky se snazil past docela brzo, ted (7.5 mes) naopak nechce vubec lezet na zadech, takze je problem ho prebalit, protoze se toci jako dabel. Ale hlavicku mel hodne velkou a tezkou, takze ji zacal drzet nekdy az kolem 5 mesice, tedy na prumer docela pozde. Pokud to lekar/ka neuzna jako problem, myslim, ze neni kam spechat, ono to kazde dite ma jine.
Zdeno, jsme na tom stejně, malé je něco málo přes 2 měsíce, koníčky nepase a má oblíbenější pravou stranu a taky jdeme na cvičení Vojtovky.. že prý aby si posílila svaly na zádech..
Ale u nás je to asi spíš kvůli té pravé straně.. ![]()
druhorozený pořádně pásl až po půl roce a s pěstičkama sevřenýma. Otevřel je pořádně až když se začal přetáčet ( 8 měs. )..
no tak to si pak můžeme vyměnit zkušenosti
jsme objednaný až na půlku května na první n ávštěvu.Malý přesně taky má raději hlavičku na jedné straně, myslím že na pravé, na tu levou ho musíme nutit. A tvoje malá - jak to má s ručičkama, má je v pěstičkách, nebo otevřené??
Já jdu s malou příští týden v pátek, tak uvidíme.. když spinká, tak má ručičky většinou otevřené, nebo pootevřené, ale jakmile je vzhůru, tak je má taky v pěstičkách, nebo v polopěstičkách..
Nicméně jakmile se snaží pást koníčky, tak dá ručičky v pěst, hlavu na pravou stranu a zvedne jí tak o 3 cm a to jí u toho ještě musím držet zadeček..
Ale neboj, co jsem slyšela, tak ta Vojtova metoda je skoro zázrak a opravdu pomůže, tak hlavu vzhůru..
Nicméně u toho miminka strašně pláčou.. ![]()
Také jsem se starší dcerou chodila na Vojtovku a po pár cvicích jí to stáčení najednu stranu zmizelo. Pak si začala strašně brzy sedat a v 11 měsících chodila. Jo a také držela hodně ručičky v pěstičkách. Vždycky jsem jí přes hřbet ručiček hladila a ona je na chvíli povolila ![]()
Teď druhá dcera je zase línější a už jsme málem na Vojtovku šli, ale doktorka nakonec ještě řekla, že počká a Zuza ve 3 a půl měsících konečně dost dobře zvedá hlavičku, i když jen na chvilku, pak se vzteká, ale už jí nemusím držet zadeček, tak snad už nepůjdeme
.
S kluky jsem nikdy takové potíže neměla.
No bojím se toho křiku u toho cvičení
. Snad opoždění psychomotorického vývoje automaticky neznamená také opoždění mentálního vývoje? Netušíte? Má to vliv na myšlení a inteligenci, že nepasou koně jak mají apod? ![]()
CHCI SE ZEPTAT, MÁTE NĚKDO PROBLÉM, ŽE BY MIMINKO VE DVOU A PŮL MĚSÍCI MĚLO PŘEVÁŽNĚ RUČIČKY V PĚST A NEPÁSLO JEŠTĚ KONÍČKY, NEUDRŽELO TU HLAVIČKU NA BŘÍŠKU VZPŘÍMENOU?